Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

na ogrzewanie podłogowe

Kien

Recommended Posts

Jak myślicie, czy zamiast gresu (czy innych płytek) można położyć kratkę z drewna - tego samego co parkiet (np. dąb)? Pod ścianami mamy pasek ogrzewania podłogowego (żeby przełamać zimne powietrze z dużych okien balkonowych). Spróbuję wkleić zdjęcie i pokazać o jaką 'kratkę ' chodzi. Dodam jeszcze, że widziałam takie rozwiązanie, ale nie na ogrzewaniu podłogowym, tylko na takich rurkach miedzianych ułożonych wzdłuż krawędzi okien. Tylko czy mi się uda coś wkleić...http://www.domiwnetrze.pl/images/stories/06_05/tend/tnd1.jpg

pozdrawiam

Małgosia

oczywiście masz rację, chodziło mi o chodzi o 'kratki używane na grzejniki kanałowe' ale nie wiedziałam jak je nazwać.

To może być rzeczywiście chodnik, ostatnio mam bezsenne noce i mogłam miec jakieś zwidy. Grunt to inspiracja.

No to jak myślicie, z tymi kanałami?

a to zdjęcie to jak zrobić? też tak chcę umieć.

Pozdrówka

Jesli krata na kanaly grzewcze ma byc z drewna, to drewno musi byc niezwykle stabilne(debina chociaz niezla, nie jest mistrzem swiata), gdyz procentowo powierzchnia otworow, w tego typu gretingach, musi byc wieksza niz 50%/im wiecej tym lepiej/. Tak wiec albo wielkie dziury, co odpada, albo delikatna kratka, co moze powodować latwe paczenie, a delikatna [powinna byc , bo i otwory w kanalach sa niewielkie. Chyba ze taka krata bedzie zrobiona z grubych listew/wysokie i cienkie/.

Podejrzewam , ze koszt takiej kratownicy , nawet z debu bedzie "niecienki" :D