Malgosia G. 03.09.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Witam:)Jakie są koszty kotła na pelety? Jak się go użytkuje? i czy takie ogrzewanie jest wydajne? Może ktoś z Was sprawdził to w praktyce. A teraz druga kwestia. Znajomi przestrzegają mnie przed montażem kominka z płaszczem wodnym. Twierdzą, że wówczas salon, w którym znajduje się tan kominek, przekształca się w kotłownię. Nie wiem, jakie rozwiązanie ogrzewania przyjąć - gaz i pelety, czy gaz i kominek z płaszczem wodnym? Czekam na opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajsterKlepka 03.09.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Witam, ja bym wybrał kominek z płaszczem i gaz (na noc), jest to bardzo oszcżędne rozwiązanie. Kominek w dzień i gaz w nocy. Fakt że troche pracochłonne - przy kominku. Chociaż i tak bedziesz musiała mieć piec gazowy na wode, bo latem raczej nie pali sie w kominku:)pozdrwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 07.09.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Ja uzytkuje kociol z peletami juz 2 sezon. Powiem tak jestem zadowolona, ale jest ale....sadzilam, ze bedzie taniej...czasami jakosc pellet jest kiepska i wtedy zrywa mi zaczep bezpieczenstwa i piec mi staje... juz sie nauczylam to naprawiacjesli idzie o wygode i czystosc - super, grzanie wody i kaloryferow - naprawde daje sobie rademankament - duzo zajmuje miejsca w garazu magazynowanie calosci opalu a teraz koszty: ostatnia zima - szok mrozowy!!!caly sezon od listopada do maja - dokladnie 3 tysiace z grzaniem wody, aczkolwiek kaloryfery na dole na fula, gora pozakrecana, bo bylo cieplo, nie dogrzewalam kominkiem, bo nie bylo potrzeby, mialam kilka luk - prog niedokonczony w garazu i przy wejsciu, zle okna, bo je wypaczylo- od spodu mi wialo, no to tyle... dom sprzedalam, na wiosne ruszam z nowa budowa - bede sie starala na gaz ziemny - jak nie bedzie mozliwosci - wroce do pellet - wygoda i oki. dziekuje za uwagepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bermud 12.06.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Odświeżę temat. Możesz coś więcej napisać o peletach? jaki to był kocioł,jakiej powierzchni dom ogrzewany i w jakiej cenie wtedy były pelety?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts