ziomo88 03.09.2006 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 WitamZawarłem z moim wykonawcą umowę (pisemną) na wykonanie domu w stanie surowym. Jak do tej pory spisywał się poprawnie i byłem z niego zadowolony. Płaciłem mu za wykonane etapy zgodnie z harmonogramem zawartym w umowie. Po wylaniu stropów zapłaciłem mu zgodnie z umową i czekałem 4 tygodnie na wyschnięcie stropu. Po tym okresie mój wykonawca oświadczył mi, że nie będzie kontynuować budowy mojego domu bez podania sensownej przyczyny (podejrzewam, że dostał bardziej intratną robotę). Zatem zostałem bez wykonawcy. Rozejrzałem się po okolicy za następnym wykonawcą i okazuje się, że istnieje możliwość zatrudnienia fachowca lecz termin realizacji dopiero na koniec roku i będzie mnie to kosztować o 4 tys. więcej niż byłem umówiony z poprzednim wykonawcą. Czy zatem mogę podać do sądu mojego wykonawcę i na co mogę liczyć (np. odszkodowanie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi0tr 03.09.2006 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 zależy od treści umowy. Ale szczerze mówiąc sprawa w sądzie wydaje mi się stratą czasu - jak to zwykle bywa trwać może latami daj sobie spokój takie jest moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts