agnieszkakusi 04.09.2006 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Wiem, wiem. Co niektórzy odeślą mnie do działu prawo i pieniądze. Postanowiałm jednak "podpiąć się" pod dział wymiany doświadczeń, bo jest najczęściej odwiedzany a mi bardzo zależy na radach. Staram się o kredyt w PKO BP. Wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że bank dostał info z bik-u, że mam podobno zaległość w jakimś banku z 2001r na .....30 zł. Wszystko byłoby ok, gdybym wiedziała jaki to bank, bo wpłaciłabym tą kwotę i byłoby po kłopocie. Niestety PKO nie ma takiej informacji. Ja mogę ją dostać z bik-u wysyłając prośbę o osobisty raport. Niestety trwa to około miesiąca. Nie jestem w stanie sobie przypomnieć w jakim banku miałam ten kredyt. Czy jest jakaś możliwość przeskoczenia tego raportu z bik-u, tak żeby nie wstrzymywac kredytu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 04.09.2006 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Raczej nie ma - jeżlei mają taki raport - to będą się czepiali - chyba ze konsultant Cie obsługujący zrozumie żeto normalna ludzka rzecz- ot 30 zł z 1001 r i zrozumie sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALWOWA 04.09.2006 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 A może warto pogadać z BIK'iem , oni mają kilka rodzajów raportów , a i wnioski składane osobiście są rozpatrywane czasem "od ręki " , mają swoją stronkę bik.pl powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hollly 04.09.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 pracuję w banku, co prawda nie obsłudze indywidualnej ale korporacyjnej. Niestety, jeśli jesteś w BIKU to trochę utrudnia temat. To Bik Cię musi wykreślić, wątpię aby analityk z banku uznał, że tego nie ma.Jedyna rada to sprawdzić (dziwne, że nie wiesz gdzie zaciągałaś kredyt). Kwota co prawda mało znacząca ale jednak taka informacja dla banku to poważny problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 04.09.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Ja się dziwię, że w PKO nie powiedzieli Ci co to za bank, jak chciałam kredyt w ING i zapomniałam o żyrowaniu kredytu znajomego to mi o nim przypomnieli właśnie po informacji z BIK-u i powiedzieli co to za bank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hollly 04.09.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 nie do końca tak jest. Bank nie ma obowiązku informować klienta o bazie BIK. Choć przyznam, że czasem mi się zdaża poinformować, gdzie i ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 04.09.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Rozumiem, że nie ma obowiązku, ale posiada takie informacje i chyba przekazanie ich klientowi nie byloby jakimś wykroczeniem a jeśli tak to biorąc pod uwagę potencajny zysk dla banku z przyszłego klienta mogłby mu ich udzielić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 04.09.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Staram się o kredyt w PKO BP... Z tego co pamiętam jesteś z Torunia. Ja miałem trochę inny problem. "Złotowłosa" w PKO BP przy pierwszej rozmowie chciała ode mnie tyle papierów, że przysiadłem. Na szczęście następnego dnia była inna pani i kredyt dostałem w trzy dni. Spróbuj tej metody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.09.2006 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 holly, to może sprawdź mójedane w bik-u? Info na priv?kolia, ja tez się dziwię, bo w tamtym okresie brałam kredyt w dwóch bankach i okazuje się, że nie jest to w żadnym z tych banków, bo już je sprawdziłam. Jest jakiś ogólny bałagan, nie mogę dojść o co chodzi, a w bik-u powiedzieli mi, że musze czekać ok. miesiąca na kwit, gdzie podadzą mi nazwę banku. Analitycy z PKO też nie wiedzą jaki to bank, wiedzą tylko, że coś takiego jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 04.09.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Kusi do wejścia w BIK potrzebny jest oficjalny dokument (np. zlozony wniosek kredytowy) Nie można sobie robić "jaj" z rejestru. Każde wejście jest monitorowane i powiązane z dokumentem. Wracając do tematu głównego to moim zdaniem analityk z banku jest kretynem, robiąc Ci problem z wpisem w wysokości 30zł znając jednocześnie realia i wiedząc jakie "pierdoły" są w BIKu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.09.2006 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Rafał G-ce....wiem, że wejścia do bik-u są monitorowane. Analityk, analitykiem, w tej chwili jestem juz na etapie kntaktu telefonicznego z dyrektorem oddziału gdzie będę brała kredyt. Powiedziałam mu, ż eprzezciez mogę im napisać jakieś zobowiązanie, że wyjaśnię sprawę tego bik-u, ale ze względu na czas niech warunkowo podpisza kredyt. Niby coś takiego jest dopuszczalne. mIałam mieć telefon koło południa....no i czekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.09.2006 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Rafała G-ce jescze jedno, wniosek o kredyt już złozyłam.... w tej chwili czekamy na decyzję banku...maja juz wszystkie dokumenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.09.2006 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 admin, to nie było w porządku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.09.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 kusi napisał: Witam, staram się o kredyt w PKO BP. Wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że bank dostał info z bik-u, że mam podobno zaległość w jakimś banku z 2001r na .....30 zł. Wszystko byłoby ok, gdybym wiedziała jaki to bank, bo wpłaciłabym tą kwotę i byłoby po kłopocie. Niestety PKO nie ma takiej informacji. Ja mogę ją dostać z bik-u wysyłając prośbę o osobisty raport. Niestety trwa to około miesiąca. Nie jestem w stanie sobie przypomnieć w jakim banku miałam ten kredyt. Czy jest jakaś możliwość przeskoczenia tego raportu z bik-u, tak żeby nie wstrzymywac kredytu? witam wydaje mi sie ,że nie przeskoczysz tego raportu, ponieważ domniemam ,że zapaliła sie lampka bieglemu z PKO BP i to poprzez jego analize bank traktuje Cie jako tego "bee".w odp na druga częśc pytania to jest do załatwienia w W-wie na Pruszkowskiej 17 przy dobrym humorze urzedniczek otrzymasz raport plus od reki lub na drugi dzien. pozdro. _________________pepsigolden kocham tego pieska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 06.09.2006 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 byłam wczoraj w Warszawie, wydałam 200 zł na paliwo, żeby dostać raport z bik-u. Szlag mnie trafił, bo wynika z niego, że wszędzie jestem "na zero". Nie mam żadnych zaległości, a te 30 zł, októre tak walczył ze mna bank zostało spłacone w 2003r i jest to w raporcie ujęte. Mam pytanie: jak to jest, żebank dostaje inny raport, a osoba zainteresowana inny? Zastanawiam się czy nie podać (tylko kogo?) o zwrot kosztów podróży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.09.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 byłam wczoraj w Warszawie, wydałam 200 zł na paliwo, żeby dostać raport z bik-u. Szlag mnie trafił, bo wynika z niego, że wszędzie jestem "na zero". Nie mam żadnych zaległości, a te 30 zł, októre tak walczył ze mna bank zostało spłacone w 2003r i jest to w raporcie ujęte. Mam pytanie: jak to jest, żebank dostaje inny raport, a osoba zainteresowana inny? Zastanawiam się czy nie podać (tylko kogo?) o zwrot kosztów podróży... nic nie tracisz .ja bym tym jełopom tego nie darował. pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 06.09.2006 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 tak, tylko kto jest winny BIK czy PKO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.09.2006 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 tak, tylko kto jest winny BIK czy PKO? po części i ten i ten.BIK dlatego ,że poinformował Cie bezpłatnie ,że nie wisisz u nich z niczym a PKO biedne niedoinformowane bo BIK miał coś na Ciebie ale już przedawnione. pa pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 06.09.2006 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 szlag może człowieka trafić. O głupie 30 zł kredyt przesunął mi się o jakieś dwa tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 19.10.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Z mojego doświadczenia zpracyw banku wiem, że niektóre banki zgłaszają że im się zalega ale już nie koniecznie spieszą się z przekazaniem informacji że kredyt został spłacony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts