monidare 04.09.2006 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 skonczylismy zaciaganie styropianu siatka z klejem. przyszla pora na strukture. mam ekipe, ktora po pierwszej wizji stwierdzila: "musimy nalozyc jeszcze jedna warstwe kleju dla wyrownania warstwy" czy to kolejni fachowcy, ktorzy oceniaja poprzednich... napiszcie, ile warstw kleju naklada sie na styropian??? przy zalozeniu, ze na styro kladziemy klej, potem wtapiamy i zaciagamy klejem to, sa to wszystkie etapy przed struktura ??? czy klej- druga warstwe nakladamy dwa razy??? ja rozciagalem siatke i zaciagalem to klejem. zastosowane rozwiazanie konsultowalem na forum. sadze ze wykonalem to dokladnie, ale ... poradzcie prosze, co z ta dodatkowa warstwa kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robertrem 04.09.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Ja robiłem 2 razy, czyli nakładałem klej zatapiałem w nim siatkę, a potem za parę dni lekka przecierkana łączeniach i 2 warstwa. Za drugim razem wychodz bardzo równa powierzchnia i co ważne dużo mocniejsza skorupa pod strukturą. Jak pracowałem przy ociepleniach to zawsze robiliśmy klej 2 razy, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaskaa 04.09.2006 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Robi się tak jak opisane powyżej. Prawdopodobnie fachowcy o struktury uznali, że jest nierówna ściana. Obejrzyj sobie scianę z klejem np. wieczorem oświetlając mocnym światłem padającym wzdłuż ściany czy rzeczywiście są nierówności. Teraz poprawki można jeszcze wykonać (nakładając i równając werswę kleju) - potem będzie za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monidare 04.09.2006 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 dziekuje, biore dzisiaj halogen i weryfikuje swoja robote. jeszcze jedno pytanie. zastosowalem klej z takimi wloskami -Sopro, czy na ta druga warstwe moge dac jakis bardziej ekonomiczny??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 04.09.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 dziekuje, biore dzisiaj halogen i weryfikuje swoja robote. jeszcze jedno pytanie. zastosowalem klej z takimi wloskami -Sopro, czy na ta druga warstwe moge dac jakis bardziej ekonomiczny??? Nie mieszaj systemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mira it 04.09.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 dziekuje, biore dzisiaj halogen i weryfikuje swoja robote. jeszcze jedno pytanie. zastosowalem klej z takimi wloskami -Sopro, czy na ta druga warstwe moge dac jakis bardziej ekonomiczny??? Nie mieszaj systemów. dokładnie wystarczy jedna warstwa kleju w którą wtapiasz siatkę jeżeli ściana jest spaprana to trzeba nałożyć następna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts