Dorotka Wroclaw 04.09.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 kochani, wpadlam na pomysl nie byle jaki. Poniewaz nie mam kasy na dalsza budowe, pomyslalam sobie ze sprzedamy nasza dzialke, i zbudujemy sobie domek na dzialce tescia, tylko jak to jest z prawnego punktu widzenia? mozna budowac na czyjejs wlasnosci? a moze dobudowac tylko cos ? powiedzcie jak to mam zalatwic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 04.09.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Można zbudować na cudzej działce, ale to co się zbuduje będzie własnością właściciela działki i nie ma możliwości żeby było inaczej, jeśli chodzi o odrębny budynek. Można rozbudować lub przebudować istniejący budynek i ustanowić w nim odrębną własność lokalu. Trzeba być psychicznie przygotowanym na niedogodności wynikające z bliskiego zamieszkania i wspólnoty interesów (budowalnych) z teściem, szczególnie w tym drugim przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorotka Wroclaw 04.09.2006 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 dzieki za szybka rekcje. to dobrze ze mozna budowac na cudzej dzialce, rozwaze to. inaczej nie mam szans na budowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts