Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wystarczy popatrzeć...

2. Ja często stosuję wizualne metody oceny.

Na przykład aktorek... :-) W przemyśle również

ta metoda jest powszechnie stosowana.

Przy zakupie telewizora, pralki czy samochodu

estetyka wyrobu świadczy o poziomie technicznym

producenta. Przy sterowniku również.

Tak wybierając często można wtopić, bo np. taki niepozorny Suzuki Samurai czy UAZ jest lepszy w trudnym terenie niż wypasiona Toyota Land Cruiser.

Wszystko zależy co do czego ma być używane.

Życzę wszystkim zdrowych, radosnych świąt !

• Odpowiedzi 22,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Jarecki79

2372

• karoka65

1606

• zawijan

1504

• darase

1326

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak wybierając często można wtopić, bo np. taki niepozorny Suzuki Samurai czy UAZ jest lepszy w trudnym terenie niż wypasiona Toyota Land Cruiser.

Wszystko zależy co do czego ma być używane.

Życzę wszystkim zdrowych, radosnych świąt !

Nieee, nie dołuj mnie!

A czy Sophie Marceau jest gorsza od Dody?

Pozdrowienia,

Włodek

Dokładnie, a bruli powiadamia mnie o wszystkich alarmach SMS`em. A najlepsze jest to, że wszystkie te bajery są w cenie sterownika ;) Nawet za SMS`y nie trzeba płacić.

Mam 2 pytania :

1. Czy te alarmy SMS okazały się przydatne?

Możesz coś więcej napisać?

2. Czemu wybrałeś Bruli, a nie eCoal?

Nie wiem, czy mam rację - ale Bruli

to chyba zwykły sterownik z histerezą?

Pozdrowienia,

Włodek

Mam 2 pytania :

1. Czy te alarmy SMS okazały się przydatne?

Możesz coś więcej napisać?

Na swoim koncie na platformie esterownik.pl można ustawić sobie, który alarmy mają przychodzić w formie SMS. Do tej pory przychodziły mi SMS`y o wygaszeniu kotła, ale od kiedy po aktualizacji softu pojawiła się nowa opcja przewidywania zasypu, to przychodzi mi SMS, żebym dosypał węgla. I to wszystko wymagało ode mnie dosłownie paru kliknięć myszy na stronie esterownik. Jak dla mnie ta funkcja jest bardzo pomocna no i wygodna.

2. Czemu wybrałeś Bruli, a nie eCoal?

Nie wiem, czy mam rację - ale Bruli

to chyba zwykły sterownik z histerezą?

Bruliego kupiłem do swojego kotła, którego zastałem w kupionym domu. Z tego co się orientuje nie można kupić sterownika ecoal osobno. Ale nie wykluczam kiedyś wymiany kotła i na pewno wezmę pod uwagę kotły w których będzie sterownik ecoal.

Jestem ogólnie fanem nowych technologi, dlatego wybrałem ten sterownik. Mam nadzieję, że niedługo każde urządzenie w domu będzie podłączone do sieci internet. Np lodówka, która powie mi co mam dokupić jak będę wracał z pracy :)

Edytowane przez _marianek_

Nie znam wszystkich tych kotłów, ale tylko Ogniwo ma porządny sterownik (te Tech-37 itp. to archaizm - spędzisz sporo czasu na ich ustawianiu), niestety ma kanały pionowe które mi się nie podobają i palnik Brucer z którym są problemy [nieraz opisane na forum].

Ja wybrałbym na Twoim miejscu kocioł z kanałami poziomymi - co do modelu to albo tłokowca albo ślimakowy z palnikiem Burner, Pancerpol Duo lub Trio, z porządnym, automatycznym sterownikiem np. eCoal, Puma, Cobra, Skorpion, Ognik II PID.

Dzięki.

Żeby jeszcze coś takiego do 7000 zł

Witam wszystkich, na forum jestem od niedawna i tak sobie przeglądam wypowiedzi o sterowniku bruli.pl bo sam taki posiadam. U mnie akurat podłączenie do internetu przeważyło przy zakupie sterownika. Sam mam go podłączonego do internetu, ale nie udostępniam go publicznie. I tu muszę się nie zgodzić z Panem Włodkiem w sprawie zainteresowania sterowaniem przez internet. Pan Włodek policzył chyba sterowniki udostępnione publicznie. Dodałem do swojego konta na próbę sterownik i otrzymał on identyfikator grubo ponad 460. Wynika z tego tylko tyle że bardzo mało ludzi udostępnia je publicznie.

No jakby policzyć 460 sterowników to już będzie 46%. A to już nie jest mało.

Pozdrawiam.

Do tego trzeba dodać masę kotłów nie wyposażonych w moduł internetowy ,o którym przy zakupie decydowała cena (jakieś 100zł więcej za dostęp)ale jest też duża grupa użytkowników o tym nie wiedząca a chcieli by go teraz posiadać.Nie ukrywam,że mi już wiele razy ten dostęp się przydał i uważam go za użyteczny i przydatny.To ,że komuś to jest nie potrzebne nie znaczy ,że jest to nie przydatne.Ja osobiście uważam dostęp internetowy za przydatny.

Do tego trzeba dodać masę kotłów nie wyposażonych w moduł internetowy ,o którym przy zakupie decydowała cena (jakieś 100zł więcej za dostęp)ale jest też duża grupa użytkowników o tym nie wiedząca a chcieli by go teraz posiadać.Nie ukrywam,że mi już wiele razy ten dostęp się przydał i uważam go za użyteczny i przydatny.To ,że komuś to jest nie potrzebne nie znaczy ,że jest to nie przydatne.Ja osobiście uważam dostęp internetowy za przydatny.

No nie wiem.... Jak mnie przekonacie, to zrobię.

Ale czy to się sprzeda?

Pozdrowienia,

Włodek

Idą takie czasy, że wszystko niedługo będzie podłączone do sieci. Całe domy. Trochę to przerażające, ale raczej nieuniknione.

Ja też jestem fanem nowych technologii...

Co więcej, z tego żyję.

Dziękuję wszystkim za miłą, kulturalną i wesołą

dyskusję. Bez złości i agresji.

Słucham właśnie radia ChilliZET i idę spać. :-)

Wesołych Świąt dla wszytkich!!!

No nie wiem.... Jak mnie przekonacie, to zrobię.

Ale czy to się sprzeda?

Pozdrowienia,

Włodek

Panie Włodku młodzi ludzie do których ja już się chyba niestety nie zaliczam ale nie ważne jak to mówią ile człowiek ma lat lecz ważne na ile się czuje, będą takie rzeczy kupować i zapotrzebowanie na takie jak kiedyś myślałem : gadżety" będzie coraz większe. Wiem że czeka pana masę pracy ale w przyszłości może to zaprocentować.

Jak kiedyś tylko czytałem a nie posiadałem, też mi się wydawało że to tylko następna zabawka ale teraz moje zdanie się zmienia.

Myślę że niedługo będę mógł zobaczyć pana najmłodsze dziecko.

Dobrze że są dobre firmy takie jak: Elektro-System, Elektro-miz, Tatarek i inne bo mamy w czym wybrać.

Wy musicie się sprężać żeby nas klientów zadowolić i czymś nowym zaskoczyć.

Dobrze że jest konkurencja.