Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Szanowny Panie Włodku

Przeczytałem Pański wpis #6787 i ...:jawdrop:

Nijak tego pojąć nie mogę.

Sam z sobą???? IPSACJA??? OK. Każdemu wolno ... Live is brutal.

Ale co do tej masturbacji ma instytut i jego pracownicy? Zaprawdę nie jestem tego w stanie swoim małym rozumkiem pojąć!!!

Mimo wszystko, bom nadzwyczaj spokojny człowiek pozdrawiam serdecznie zawijan_2

Panie Sławku,

Jeśli Pan sugeruje, że jestem Nela_32 to - delikatnie mówiąc - jest Pan

w błędzie. Proszę uruchomić to śledztwo z IP i tak dalej.

Żądam sprostowania i przeprosin.

Nie powinno się oskarżać nikogo bez dowodów.

Obaj z Jackiem przekraczacie granice merytorycznej dyskusji.

Chyba Wam puszczają nerwy. Pisał Pan coś o jakimś ataku

- czy ktoś pisał do Pana takim językiem?

• Odpowiedzi 22,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Jarecki79

2372

• karoka65

1606

• zawijan

1504

• darase

1326

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

"Wasz sterownik NIE JEST regulatorem temperatury."

1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000% racji masz Waćpan!

NASZ STEROWNIK NIE JEST REGULATOREM TEMPERATURY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

On jest jedynie urządzeniem sterującym procesem spalania paliwa w kotle i dopasowującym jego (kotła) wydajność do zapotrzebowania układu zewnętrznego odbioru ciepła.

I O TO CHODZI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ponownie cieplutko pozdrawiam zawijan_2

Bez komentarza

Szanowny Panie Włodku

Przeczytałem Pański wpis #6787 i ...:jawdrop:

Nijak tego pojąć nie mogę.

Sam z sobą???? IPSACJA??? OK. Każdemu wolno ... Live is brutal.

Ale co do tej masturbacji ma instytut i jego pracownicy? Zaprawdę nie jestem tego w stanie swoim małym rozumkiem pojąć!!!

Mimo wszystko, bom nadzwyczaj spokojny człowiek pozdrawiam serdecznie zawijan_2

Napisał pracownik Instytutu Chemicznej Przeróbki Węgla w Zabrzu.

Instytut aż kapie kulturą. Czy wiedza jest na poziomie kultury?

Jako zwycięzca powinienem odpuścić natychmiast, ale pozostaje do wyjaśnienia pewien wpis:

oto on:

"Jeśli Pan sugeruje, że jestem Nela_32 to - delikatnie mówiąc - jest Pan

w błędzie. Proszę uruchomić to śledztwo z IP i tak dalej.

Żądam sprostowania i przeprosin.

Nie powinno się oskarżać nikogo bez dowodów."

Upraszam łaski szanownego Pana aby wskazał, gdzie ja sugeruję, że Nela i Pan...

Gdy tylko to obaczę na własne kaprawe ślipka, to na kolanach przepraszać będę.

Póki nic takiego miejsca nie miało, bo mieć nie mogło wniosku Pańskiego (prócz zachowania tzw. Print Screenów z tego forum, jako corpus delicti) spełnić nie mogę.

A wie Pan, co mi co najwyżej ciśnienie ze 110 na 115 dźwiga?

Ano to, że hamulce Waćpanu puszczają, choć nie powinny. Po co się Pan denerwuje?

Już to przeżyłem. Chce Pan, to (jeśli Jarecki pozwoli, bo to do niego niegdyś korespondencja była) przedstawię, jak mnie owa persona (q.rczę, pewnie nim sięgnie po słownik, to mnie będzie chciał w proch zetrzeć) o pewne sprawy podejrzewała.

Pozdrawiam zawijan_2

re; Nela 32

Czy jesteś w stanie przedstawić nam - użytkownikom tego forum, pod jakim również nickiem pracujesz równocześnie?

Mimo, ze nie nadążam za waszym atakiem, to jest to również pewnie i zaleta.

Kilka stron wcześniej Nela dziewica w temacie, a już kilka stron dalej doświadczona .rwa z doświadczeniem niczym te z DK1.

Trudno mnie wyprowadzić z równowagi, trzeba sobie przy okazji na ten zaszczyt zasłużyć, ale ... uprzejmie informuję, że istnieją rózne metody technik informatycznych, pozwalających na zdemaskowanie robala.

Nie, nie. Ja ich oczywiście nie znam, ani poznawać nie zamierzam.

Pytam jeno Neli 32 przedszkolnym zapytaniem? Robisz kupę czy sp.lasz z nocnika?

Chcesz więcej? To za chwilę przedstawię to wszem i wobec, z administratorem tego forum włącznie.

Niech rozstrzygnie sprawę. Dynamiczny IP nie jest przeszkodą w dotarciu do sedna.

Bez pozdrowień ale z pełną odpowiedzialnością za powyższe zawijan_2

Witam,

szanowny Panie Zawijanie_2.

Wystepuję tylko i wyłącznie pod jednym nickiem.

pochodzę z wielkopolski. To powinno Panu wystarczyć.

Nie wiem co takiego obraźliwego i złego napisałem aby Pan mnie aż tak atakował.

Trudno. Nie przejmuję się tym. Po prostu ścieka to po mnie jak deszcz po kaczce.

Będę się biernie przyglał tym co się dzieje na tym forum i nie odzywał

aby czasem nie urazić Pana dumy.

Może byc Pan z siebie dumny.

W przeciwieństwie do Pana

życzę wszystkim i również Panu wszytkiego najlepszego

i gorąco pozdrawiam.

Tak sobie czytam...

Pajac, smarkacz tchórz ... to było pod moim adresem, ale nie pamiętam całego bogactwa epitetów.

A może byście trochę poczytali literatury pięknej?

No cóż? Widocznie pamięć słaba. Dobrze, że pamiętasz choć te najważniejsze. Nie jest więc jeszcze aż tak źle.

Dziwię Ci się, że chce Ci się jeszcze dyskutować z tymi chamami z tego instytutu. I to o kulturze, o literaturze pięknej…

Odpowiedz mi więc tylko, CZY COBRA NADAJE SIĘ DO KOTŁA OGNIWO EKO PLUS i możesz już więcej nie dyskutować o niczym – tak jak chciałeś.

No cóż? Widocznie pamięć słaba. Dobrze, że pamiętasz choć te najważniejsze. Nie jest więc jeszcze aż tak źle.

Dziwię Ci się, że chce Ci się jeszcze dyskutować z tymi chamami z tego instytutu. I to o kulturze, o literaturze pięknej…

Odpowiedz mi więc tylko, CZY COBRA NADAJE SIĘ DO KOTŁA OGNIWO EKO PLUS i możesz już więcej nie dyskutować o niczym – tak jak chciałeś.

Nie wiem. Skąd mogę wiedzieć? Nigdy nie paliłem na tym kotle.

Będziesz musiał rozwiązać sam ten problem.

Pozdrowienia,

Witam, po długich nocach czytania waszych opinii na temat różnych kotłów postanowiłem zwrócić się o pomoc/poradę w doborze odpowiedniego kotła ponieważ mam już w głowie totalny mętlik. Do ogrzania mam nowy domek powierzchnia ok 140-150 m2 (w tym około 60m podłogówki)+ 60m2 piwnicy (są tam dwa małe grzejniki) oraz 20m2 garażu (również mały grzejnik na wypadek wielkich mrozów). Najpierw wybór padł na Galmet 22KW z obrotową retortą i rusztem wodnym - niestety nasłuchałem się od znajomych, że Galmet to specjaliści w innej dziedzinie, ich piece często zrywają zawleczki i tak średnio z serwisem, więc rzuciłem się na Heiztechnika tu jednak problem jest w mocy mój hydraulik twierdzi, że piec powinien mieć ok 20KW tymczasem heiztechnik produkuje 17KW lub 25KW (jeden może być trochę za słaby drugi zdecydowanie za mocny) poza tym nie stosują sterowników fuzzy logic. Po kolejnych poszukiwaniach trafiłem na kocioł Weber Reto Duo z obrotową retortą rusztem wodnym i sterownikiem Fuzzy logic, moc kotła 20KW ...niestety nigdzie nie mogę znaleźć konstruktywnych opinii na temat tego kotła więc proszę was specjalsitów od ogrzewania o poradę ;) czy ktoś zna ten kocioł ewentualnie go posiada ? a może jednak wrócić do Hezitechnika Q Eko Duo 25 KW ??? z góry dzięki za pomoc

Wracam sobie dzisiaj z trasy, przejechałem sporo km.

Co widzę?

Ano po 1dobie niebytu na forum było kulturalnie, wymieniano poglądy, nawet nie pogryzłem się z Darase.

Nikt wzajemnie nie oskarżał innego produktu.

Pojawia się zawijan1 i dołącza z kulturą dyskusji na identycznym poziomie zawijan2.

Co widać, ano chamstwo do kwadratu.

Kulturalnie upraszam administratora tego forum o jakąś reakcję, zwrócenie uwagi. Jak widać kultura dyskusji leży na łopatkach, jak zaczyna swoje wywody p.Zawijan.

Jest to już kolejny przypadek na tym wątku, że przy nieobecności p.Zawijana można rozmawiać kulturalnie i wzajemnie sobie pomagać.

Niestety jego pojawienie się sieje tylko zamęt.

Nie wiem, co reszta myśli o takiej kulturze dyskusji, ale uważam,że ostatnie wpisy złamały wszelki granice przyzwoitości i dobrego smaku.

Tak o to zachowuje się kwiat Instytutu Chemicznej Przeróbki Węgla.

Gratuluję!!

Witam, po długich nocach czytania waszych opinii na temat różnych kotłów postanowiłem zwrócić się o pomoc/poradę w doborze odpowiedniego kotła ponieważ mam już w głowie totalny mętlik. Do ogrzania mam nowy domek powierzchnia ok 140-150 m2 (w tym około 60m podłogówki)+ 60m2 piwnicy (są tam dwa małe grzejniki) oraz 20m2 garażu (również mały grzejnik na wypadek wielkich mrozów). Najpierw wybór padł na Galmet 22KW z obrotową retortą i rusztem wodnym - niestety nasłuchałem się od znajomych, że Galmet to specjaliści w innej dziedzinie, ich piece często zrywają zawleczki i tak średnio z serwisem, więc rzuciłem się na Heiztechnika tu jednak problem jest w mocy mój hydraulik twierdzi, że piec powinien mieć ok 20KW tymczasem heiztechnik produkuje 17KW lub 25KW (jeden może być trochę za słaby drugi zdecydowanie za mocny) poza tym nie stosują sterowników fuzzy logic. Po kolejnych poszukiwaniach trafiłem na kocioł Weber Reto Duo z obrotową retortą rusztem wodnym i sterownikiem Fuzzy logic, moc kotła 20KW ...niestety nigdzie nie mogę znaleźć konstruktywnych opinii na temat tego kotła więc proszę was specjalsitów od ogrzewania o poradę ;) czy ktoś zna ten kocioł ewentualnie go posiada ? a może jednak wrócić do Hezitechnika Q Eko Duo 25 KW ??? z góry dzięki za pomoc

Weber był badany w Instytucie Energetyki, Oddział Techniki Grzewczej i Sanitarnej w Łodzi.

Na badaniach widziałem jednostkę o mocy 25kW z palnikiem typu DUO.

Palnik produkowany przez firmę Pancerpol.

Tutaj koniec mojej wiedzy w temacie tego wyrobu.

ps. 17-ka wystarczy spokojnie do 190m2 nowego budownictwa o stratach ciepła 70W/m2....

Nie wiem. Skąd mogę wiedzieć? Nigdy nie paliłem na tym kotle. Będziesz musiał rozwiązać sam ten problem.

To żaden problem. Pierwszym punktem w planie badań może być sprawdzenie, czy Cobra nadaje się do kotła Ogniwo Eko PLus.

Oby się nadawała, bo inaczej wyjdziesz na... (dość kulturalnie to napisałem?).

Tylko po co - w takim razie - napisałeś:

Jacku,

Nie napisałeś o innej podstawowej różnicy.

Cobra i Puma mogą pracować na każdym kotle, z każdym podajnikiem.

I życzę Ci więcej pogody i humoru.

I życzę Ci jeszcze więcej pogody i humoru.

Nie rozumiem tej nienawiści i zajadłości.

Wcześniej można było rozmawiać normalnie, wyjaśniając sobie pewne sprawy, były przeprosiny, zdawac się może w miarę normalna sytuacja, co się zatem zmieniło w ostatnim czasie (ok.20stron)?

Co Was tak z równowagi wyprowadza? Testy rzeczywistej pracy u użytkowników?, tak Was boli, że ktoś może zrobić fajny produkt?

Do tego potrzebne sa na koniec epitety podkreślające powagę sytuacji?

popieram.

Na forum info ogrzewanie admin grzecznie wyprosił pana specjalistę, tu jak widać raczej nikt nad trescią nie panuje.

Tutaj Pana o nicku młody energetyk też wyproszono.

Na forumbudowlane chyba także z tego co pamiętam

Na forum firmy Elster p.Zawijanowi także podziękowano za dalsze dyskusje.

To tak dla przemyslenia.....

Może kultura wróci... w końcu kiedyś każdy ma hamulce....

Laurkę dla instytutu Panowie już wystawili.

Edytowane przez Jarecki79

Weber był badany w Instytucie Energetyki, Oddział Techniki Grzewczej i Sanitarnej w Łodzi.

Na badaniach widziałem jednostkę o mocy 25kW z palnikiem typu DUO.

Palnik produkowany przez firmę Pancerpol.

Tutaj koniec mojej wiedzy w temacie tego wyrobu.

ps. 17-ka wystarczy spokojnie do 190m2 nowego budownictwa o stratach ciepła 70W/m2....

Jarecki, a co sądzisz o tym Heiztechniku 17KW ? jaki ma palnik ? też Pancerpol ? czy brak sterownika typu Fuzzy Logic (w heiztechniku jest jakiś HT Tronic 500) to duży minus ? Będę niestety początkującym użytkownikiem nigdy nie paliłem w kotłach ;(

HT Tronic 500 to jak dobrze kojarzę modernizacja sterownika MENUET firmy FOSTER.

zobacz sobie tutaj:

http://foster-pleszew.com.pl/index.php?navi=man

w dziale instrukcje przy sterowniku menuet masz instrukcję do HT Tronic 500 produkowanego dla firmy HT

ściągnij, poczytaj, oceń czy jest to jasno ułożone.

Foster produkuje dobrej jakości sterowniki (jedna ze starszych na rynku firm tej branży).

Uważam,że można sobie z nim poradzić.

Pytasz, bo masz do nich blisko?

Z tego co wiem, to HT korzysta z Pancerpola

Zawsze możesz zadzwonić i sam ich zapytać (lub firmę Pancerpol)

Edytowane przez Jarecki79

Jestetm z kujawsko-pomorskiego więc blisko nie mam do nikogo, chodź Heiztechnik to Skarszewy więc zaledwie jakieś 150 km...

Pytam, bo pilnie muszę się już na coś zdecydować z trójcy Galmet 22KW sterownik bodajże Perfekt, Heiztechnik 17KW na tym HT tronic lub Weber 20KW na Fuzzy Logic, chciałem Klimosza Ling Duo niestety za wysokie progi finansowe. czy jeszcze jakiś producent z kotłami w granicach 6-7 tys. zł stosuje sterowniki typu fuzzy logic, które możnaby polecić ?