Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jarecki to odpowiedz mi na pytanie, skoro sterownik puma/cobra jest taki z...y dlaczego jest sprzedawany tylko w twojej firmie i na małym rynku pleszewskim??? skoro jest dobry powinien być sprzedawany we wszystkich kotłach, dla przypomnienia ecoal jest wykorzystywany w ogniwie,RBR,carbon-ie, ponar-ze i kotstal-u Edytowane przez joliska
netykieta

• Odpowiedzi 22,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Jarecki79

2372

• karoka65

1606

• zawijan

1504

• darase

1326

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jarecki to odpowiedz mi na pytanie, skoro sterownik puma/cobra jest taki z...y dlaczego jest sprzedawany tylko w twojej firmie i na małym rynku pleszewskim??? skoro jest dobry powinien być sprzedawany we wszystkich kotłach, dla przypomnienia ecoal jest wykorzystywany w ogniwie,RBR,carbon-ie, ponar-ze i kotstal-u

W powiecie pleszewskim jest ok.130producentów kotłów, jest to traktowane jako zagłębie kotlarskie i nawet projekty unijne tak to traktują, wydanych zostało wiele dotacji na tzw klaster kotlarski, gwarantuję Ci,że każdy producent sterowań chciałby mieć większy tort z tego rynku.

Zresztą bez przerwy jacyś próbują się tu dostać.

Gdzie indziej wysyłają, nie wiem, za granicę do Danii, Czech, Niemiec i chyba na Łotwę jak ostatnio u kuriera widziałem.

Powtarzam, nie pracuję w E-M i nie wiem z kim mają podpisane umowy.

Mogę odpowiadać tylko za siebie.

Jarecki79 FAKTY!!! FAKTY !!! a nie gdybanie !! zagłębie pleszewskie? wez mnie nie rozsmieszaj.... jaki to % czy promil rynku... fakt faktem ecol jest wykorzystywany do kotłów z uznaną marką a cobra do non name.....

Czy Ty jesteś pracownik firmy konkurencyjnej zajmującej się produkcja sterowań?

Uznana marka z ecoala to jest tylko Ogniwo.

Jedną z większych marek korzystających z Pumy jest bodajże Viadrus. Rynki zagraniczne, kotły na pellet.

Powtarzam, nie wiem z kim Elektro-Miz ma podpisane umowy i guzik mnie to interesuje.

Nie bądź śmieszny z promilem przy takim potencjale produkcyjnym.

Poszukaj sobie strony n.t klastra pleszewskiego, poczytaj, dokształć się.

O ten rynek non stop walczy TEch i każdymi drzwiami próbuje wejść, podobnie recalart, elster itd.

Edytowane przez Jarecki79

Czy Ty jesteś pracownik firmy konkurencyjnej zajmującej się produkcja sterowań?

Absolutnie NIE!!! jestem po prostu bystrym obserwatorem który nie daje się zbyć pięknymi słówkami, i marketingiem na forum, chce pokazac ludziom co powinni robić w przypadku zakupu kotła (kocioł to nie rzecz na jeden sezon -ale na lata), czyli co? sprawdzac i weryfikowac dane!!! nie tyko wierzyc na słowo, (podajesz viadrusa- prodecenta kotłów żeliwnych tak na marginesie) jak zwykle nie podajesz konkretnych danych... kręcisz niesamowicie... co? nie umie sie napisac albo nie chce

ecol jest wykorzystywany do kotłów z uznaną marką a cobra do non name.....

Absolutnie NIE!!! jestem po prostu bystrym obserwatorem który nie daje się zbyć pięknymi słówkami, i marketingiem na forum, chce pokazac ludziom co powinni robić w przypadku zakupu kotła (kocioł to nie rzecz na jeden sezon -ale na lata), czyli co? sprawdzac i weryfikowac dane!!! nie tyko wierzyc na słowo, (podajesz viadrusa- prodecenta kotłów żeliwnych tak na marginesie) jak zwykle nie podajesz konkretnych danych... kręcisz niesamowicie... co? nie umie sie napisac albo nie chce

Kręcisz, poszukaj sobie strony czeskiej, znajdź produkt , na jednym widać m.in. multi-ster ....

Już raz nakłamałeś z RT09pid, co jest teraz Twoim celem działania?

ZADZWOŃ sobie prosty użytkowniku-obserwatorze i się dowiedz.

W powiecie pleszewskim u wiodących producentów zatrudnionych jest ok.1500pracowników, w sezonie ta wartość rośnie 2 lub 3krotnie.

Tylko 1 większy producent wypuszcza rocznie ok.10tys kotłów.

Średnie firmy ok.5tys./rok

Małe do 1-2tys./rok.

W powiecie pleszewskim u wiodących producentów zatrudnionych jest ok.1500pracowników, w sezonie ta wartość rośnie 2 lub 3krotnie.

Tylko 1 większy producent wypuszcza rocznie ok.10tys kotłów.

Średnie firmy ok.5tys./rok

Małe do 1-2tys./rok.

to jaki to promil produkcji kotłów??? dalej krecisz wrowadzasz userów w bład...i robisz ludziom wodę z mozgów... piszesz co ci na rekę i co twoja firma w danej chwilii prudukuje i zachwalasz jaki to debeściarski sprzet -a wcale tak nie jest!

minertu

Jarecki to odpowiedz mi na pytanie, skoro sterownik puma/cobra jest taki zajebisty dlaczego jest sprzedawany tylko w twojej firmie i na małym rynku pleszewskim??? skoro jest dobry powinien być sprzedawany we wszystkich kotłach, dla przypomnienia ecoal jest wykorzystywany w ogniwie,RBR,carbon-ie, ponar-ze i kotstal-u

Tak dla informacji to Cobrę stosuje też chyba największy producent kotłów w Pleszewie firma Tilgner.

Są firmy większe oraz porównywalne wielkością.

To duże zagłębie producentów.

m.in. Grobelny, Simar, Vakomet, Kotłostal itd. itp.

u większości tych większych można wybrać pumę lub cobrę

można dalej wymieniać konstal, skamet, witkowski itd.

to jaki to promil produkcji kotłów??? dalej krecisz wrowadzasz userów w bład...i robisz ludziom wodę z mozgów... piszesz co ci na rekę i co twoja firma w danej chwilii prudukuje i zachwalasz jaki to debeściarski sprzet -a wcale tak nie jest!

Kłamiesz chłopie i to jak jasna cholera, kto Ci za to płaci?

Chyba sobie żarty robisz, że mam wszystkich producentów wymieniać.

Niech się zalogują i sami piszą.

Jak Ciebie interesuje, gdzie sterowniki E-M to powtarzam - ZADZWON SOBIE PROSTY OBSERWATORZE i się dowiaduj

Piotrek, żal Ci d... ściska, że jest co najmniej 30 jak nie 50producentów korzystających z pumy lub Cobry a z E-S tylko 4 czy 5-ciu?

Przecież to nie ma żadnego znaczenia!!!

Może być jeden korzystający z eCoala lub na odwrót jeden z Pumy

Czy to znaczy,że któryś z tych sterów jest zły - PRZECIEŻ NIE, oba działają

Na siłę chcesz udowodnić, że coś jest beeee

Obsmarowywać za jakimś nickiem to można wszystkich i wszystko.

To napisze jeszcze raz żeby inni użytkownicy forum wiedzieli...

Jak jesteś ślepy, to kilku wymieniłem.

A wszystkich, to chyba sobie jaja robisz, że mam szukać 30 czy 50nazw firm.

Niech się zalogują i sami odzywają, jakoś nie widzę chętnych.

Jak się wcześniej Witkowski zalogował, to go tak wszyscy objechali,że się chłop zwinął...l

ZADZWOŃ SOBIE, ostatni raz powtarzam

Nie do końca się z tym zgadzam. Trzeba rozróżnić to co dobre, od tego co popularne. Na przykład cena czyni cuda, więc w większości przypadków producenci montują nie to co dobre, tylko to co tańsze.

Poza tym czy ecoal montuje większość producentów?

Bardzo ciekawi mnie ten temat, bo w przyszłym sezonie chciałbym wymienić sterownik, tylko wciąż nie wiem na jaki.

Jarecki to odpowiedz mi na pytanie, skoro sterownik puma/cobra jest taki zajebisty dlaczego jest sprzedawany tylko w twojej firmie i na małym rynku pleszewskim??? skoro jest dobry powinien być sprzedawany we wszystkich kotłach, dla przypomnienia ecoal jest wykorzystywany w ogniwie,RBR,carbon-ie, ponar-ze i kotstal-u

Jakby ecoal był dobry, to by był montowany we wszystkich kotłach, a nie jest.

Edytowane przez kolorado