Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Oszczerstw... powiadasz??? podaj mi choć jeden link to modułu , reklamujesz wszedzie swój towar i twoja bezczelność nie zna granic... Ty reklamujesz swoje kotły a włodek-pid swoje sterowniki...robicie wszystko zeby tylko sprzedał sie kocioł+ sterownik...

1. Tłumaczyłem co i jak.

2. Mówiłem,że i tak nie kupisz, bo nie masz produktu, gdzie to można podłączyć, używasz czegoś innego

3. Prosiłem, abyś nie pisał o rzeczach, o których pojęcia nie masz, abyś nie interesował się towarami oraz sposobami ich oferowania, skoro i tak ich nie kupisz

4. Napisałem także o odwrotnej sytuacji z oferowaniem tabletów przez Elektro-System, co zostało bez echa.

Dalej obrażać się już nie pozwolę. Wybiórcza sprawiedliwość jakoś mi nie odpowiada. Włodek nie wkleja linków, nie ma też niczego w podpisie.

W przeciwieństwie do drugiej strony, gdzie bez żądnych oporów w podpisie widnieje link do własnej strony reklamującej ogniwo a także na konkurencyjne forum.

Całością niech się zajmie admin, bo Twoich obelg mam już dość a prosić i tłumaczyć więcej nie ma już sensu.

• Odpowiedzi 22,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Jarecki79

2372

• karoka65

1606

• zawijan

1504

• darase

1326

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oszczerstw... powiadasz??? podaj mi choć jeden link to modułu , reklamujesz wszedzie swój towar i twoja bezczelność nie zna granic... Ty reklamujesz swoje kotły a włodek-pid swoje sterowniki...robicie wszystko zeby tylko sprzedał sie kocioł+ sterownik...

Włodek niczego nie reklamuje. Jeśli uważasz inaczej, podaj

przykład - albo odwołaj i przeproś.

Jarecki napisał : "Te Twoje 6500zł to jak

pamiętam po Twoim odliczeniu

VAT-u...

Nie interesuje mnie gdzie, jak

załatwiasz sobie upusty na

wyrób, który zastępuje coś

nowszego. To Twoja sprawa."

Mylisz się dostałem fakturę na 22% , kupiłem przez internet i nie złatwiłem upustów, to jest Twoje kłamstwo, czemu kłamiesz?

Gdy kupowałem Ogniwo eko to Ogniwa eko plus nie było, kolejne kłamstwo.

1300? może kupowałeś jako detalista? Kup 100 sztuk to i cena spadnie.

Edytowane przez darase

Darase, kup min.100szt Cobry to i jej cena nie będzie wynosić 860zł, rozmowa dotyczyła detalu!!

Powtarzam,że nie moja sprawa jak kupowałeś kocioł, to Twoja sprawa, wcześniej wspominałeś o odliczeniu VAT-u i nie wiem jaką to cenę podawałeś, czy to 6500zł to po Twoim odliczeniu VAT-u czy przed. Twój zakup, jestes z niego zadowolony, nic mi do tego.

1. Tłumaczyłem co i jak.

2. Mówiłem,że i tak nie kupisz, bo nie masz produktu, gdzie to można podłączyć, używasz czegoś innego

3. Prosiłem, abyś nie pisał o rzeczach, o których pojęcia nie masz, abyś nie interesował się towarami oraz sposobami ich oferowania, skoro i tak ich nie kupisz

4. Napisałem także o odwrotnej sytuacji z oferowaniem tabletów przez Elektro-System, co zostało bez echa.

Dalej obrażać się już nie pozwolę. Wybiórcza sprawiedliwość jakoś mi nie odpowiada.

Jarecki myslisz że ludzie czytający FM mają IQ<50?? myślisz że nikt nie widzi jak kłamiesz, kluczysz,podajesz nierzetelne informacje (chocby chwalenie sie modułem którego nie ma) Byle tylko sprzedać swój wyrób...skąd wiesz że nie kupię?? mamy wolny rynek mogę kupić do SWOJEGO kotla co mi żywnie podoba, choćby i sam moduł...pod warunkiem że będzie sprzedawany w normalnym obrocie, stać mnie na cobre czy pumę z dowolnymymi modulami,dla mnie jestesteś mało wiarygodny i tyle....

Jarecki napisał "...wcześniej wspominałeś

o odliczeniu VAT-u i nie wiem

jaką to cenę podawałeś, czy to

6500zł to po Twoim odliczeniu

VAT-u czy przed. "

Jeśli kolego nie wisz to nie pisz.

:)

6500 to cena za jaką kupiłem, do tego odliczyłem różnicę vatu którą każdemu oddają a ludzie nawet o tym nie wiedzą, kupując niejednokrotnie drożej na vat 8%

Jeśli Cobra kosztuje 860zł to zapewne Puma jest droższa i różnica między eCoalem maleje a cena modułów pozostaje taka sama czyli Puma +moduły= najdroższy sterownik :)

Sterownik cobra policzmy...860zł

moduł Alligator 369zł

moduł spiader (którego nie ma) 381zł

Już mamy najdroższy sterownik na rynku 1610zł!!! a dalej nie mamy neta

jeszcze moze dojdzie kiedyś moduł buran i mamy 2000zł!!!! za sterownik

Kocioł Sztoker 15 kW z Cobrą to 6760 zł u kolegi z forum Karoki, http://www.karoka.eu.

Ekskluzywny kocioł z luksusowym sterownikiem :).

Edytowane przez Wlodek_PID
zapomniałem podać moc

...W przeciwieństwie do drugiej strony, gdzie bez żądnych oporów w podpisie widnieje link do własnej strony reklamującej ogniwo a także na konkurencyjne forum.

Czy ja Cię zaczepiam?

Czy Elektro-System Cię zaczepia?

Czemu Ty się nas czepiasz?

Masz jakiś powód ku temu?

A może brakuje Ci mojego towarzystwa?

I co tam jest w tym luksusowym sterowniku?

To ty Zawijan nie wiesz co jest luksusowego w cobrze?? cena jest luksusowa !!! ze wszystkimi bajerami które ma ecoal ( jak autorzy w koncu dodadzą moduły)sterownik bedzie kosztować kolo 2000!! bedzie to NAJDROŻSZY sterownik na rynku !!!

Edytowane przez Piotrek42

Czytam ten wątek od dłuższego czasu, ale na litość, dajcie już sobie spokój z tymi waśniami na łamach tego wątku. Macie swoje adresy pocztowe i tam wymieniajcie swoje racje.

Cieszę się tylko z jednego powodu. Ja już jestem po zakupach a nawet jak bym jeszcze nie kupił, to ciężko bym się zastanawiał.

Nie mam nic do nikogo, piszę do wszystkich. Ale we wskazanym problemie właściwe osoby będą wiedziały do kogo ten apel.

Nowy człowiek który chce wybrać kocioł ze sterownikiem będzie miał was za niezbyt wiarygodnych, takie przepychanki to bardziej na bazar się nadają. I czy macie nadzieję że ludzie będą wybierać wasze wyroby po takiej dyskusji?.

Wiem że kotły (a o nich ten wątek) same nie będą pracowały, potrzebny jest sterownik. Każdy pisze o swoim kotle ze sterownikiem i innych się nie czepia i o nich nie pisze. Wtedy dyskusja będzie i na temat i na tyle czytelna że kupiec będzie miał w czym wybrać.

To się tyczy producentów, wytwórców itp.

Natomiast co do zwykłych użytkowników to jak najbardziej jest aby wyrażali swoje opinie, jednak też było by miłe aby nikogo nie obrażać.

Myślę że nie macie do mnie pretensji. :)

Czytam ten wątek od dłuższego czasu, ale na litość, dajcie już sobie spokój z tymi waśniami na łamach tego wątku. Macie swoje adresy pocztowe i tam wymieniajcie swoje racje.

Cieszę się tylko z jednego powodu. Ja już jestem po zakupach a nawet jak bym jeszcze nie kupił, to ciężko bym się zastanawiał.

Nie mam nic do nikogo, piszę do wszystkich. Ale we wskazanym problemie właściwe osoby będą wiedziały do kogo ten apel.

Nowy człowiek który chce wybrać kocioł ze sterownikiem będzie miał was za niezbyt wiarygodnych, takie przepychanki to bardziej na bazar się nadają. I czy macie nadzieję że ludzie będą wybierać wasze wyroby po takiej dyskusji?.

Wiem że kotły (a o nich ten wątek) same nie będą pracowały, potrzebny jest sterownik. Każdy pisze o swoim kotle ze sterownikiem i innych się nie czepia i o nich nie pisze. Wtedy dyskusja będzie i na temat i na tyle czytelna że kupiec będzie miał w czym wybrać.

Natomiast co do zwykłych użytkowników to jak najbardziej jest aby wyrażali swoje opinie, jednak też było by miłe aby nikogo nie obrażać.

Myślę że nie macie do mnie pretensji. :)

Ja nie mam :) I doskonale rozumię co piszesz.

...Każdy (niech) pisze o swoim kotle ze sterownikiem i innych się nie czepia i o nich nie pisze. Wtedy dyskusja będzie i na temat i na tyle czytelna że kupiec będzie miał w czym wybrać.

Kilka razy proponowałem kolegom producentom, aby pozakładali swoje blogi/poradniki (takie, jak mój) i prezentowali tam wszystko o swoich kotłach. Jak groch o ścianę.

Niestety. Wolą pisać o kotłach (i sterownikach) cudzych. Tak, jakby to oni znali je najlepiej (te cudze). A może nie mają nic ciekawego do napisania o swoich kotłach? Za to często i ostro krytykują mnie za to, że podaję linki do swoich materiałów.

Więc też ich skrytykuję.

Dlaczego - u licha - nie podajecie linków do swoich poradników? Czyżbyście nie chcieli, aby użytkownicy powiększali swoją wiedzę o użytkowanych urządzeniach?

A może myślicie, że użytkownik to taki ..., który jest najszczęśliwszy, jak dostanie gołe baby na wyświetlaczu swojego sterownika? Oczywiście w wysokiej rozdzielczości.