Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 22,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Jarecki79

2372

• karoka65

1606

• zawijan

1504

• darase

1326

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak myślę że to nie jest dwa kanały równoległe a dwa ślimaki koło siebie o przeciwnych obrotach.

Tak tak dwa ślimaki.Jeden klasyczny,kręci w prawo.Drugi kręci przeciwnie ale zwój jest odwrotny.Suma sumarum węgiel wypychany jest w tym samym kierunku na palnik.Węgiel podawany jest tylko w poziomie. Pole przekroju podwójnego kanału jest większe to i grubsze sorty swobodnie przechodzą.

dwa ślimaki podające opał do jednego kanału-

mniejszy pracuje w zakresie mocy 15-38KW

większy w zakresie 38-50KW

do naszych czajników to się one raczej średnio nadają chyba

Raczej nie tak .Ja mam 25-ke a ślimaki są równe.Poważnie to czytam wasze post i próbuje informacje w nich zawarte dostosować do mojego pieca jak i sterownika .Próbowałem pogadać o takim palniku z innymi jego użytkownikami ale wyszła klapa.Kupując kocioł miałem do wyboru retortę standard,brucera i wieloślimak.Wybrałem to trzecie.Palnik trochę jak w tłoku ale podawanie jak retorta.To i o retorcie tylko czytuje.

Witam Zioma.....:wiggle: szpiegujesz znaczy :)

a nie możesz podłączyć steru do netu?

Witaj.Szpieguje i to jak.Czytam wnikliwie fory aby dopracować ustawienia sterownika pod palnik jaki posiadam.Jadę obecnie na dwustanie fabrycznym(WULKAN). Z netem to on niema nic wspólnego.Może w przyszłości bruli ale nie mam zielonego pojęcia jak by on działał z palnikiem podsuwowym (wieloślimak) o którym pisałem wcześniej.Obecnie opieram się na filozofii ustawień TIMONA dla brucera z st 37.Efekty już widać.Nie zanudzam po nocy bo ja na szychcie a inni mają wypoczywać. pozdrawiam Adam