Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 22,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Jarecki79

2372

• karoka65

1606

• zawijan

1504

• darase

1326

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zbyszku to raczej jego nie kolegi myślenie a raczej efekt prania mózgu jakie przeszedł.

Proponuję koledze żeby również ściągnął DTR, bodajże na stronie 10 albo 11-ej jest pokazana droga spalin przy zamkniętej i otwartej kierownicy spalin skoro twój test go nie przekonał, uwidoczniony na wykresie.

Zbyszku to raczej jego nie kolegi myślenie a raczej efekt prania mózgu jakie przeszedł.

Proponuję koledze żeby również ściągnął DTR, bodajże na stronie 10 albo 11-ej jest pokazana droga spalin przy zamkniętej i otwartej kierownicy spalin skoro twój test go nie przekonał, uwidoczniony na wykresie.

Na -10

Edytowane przez animuss

Przy paleniu na ruszcie nie tylko w tym kotle będzie taka temp. spalin tylko to rzadko kto ma możliwość zmierzyć.

Pamiętam jak chyba z rok albo dwa temu Piotrek42 odpalił na ruszcie awaryjnym swoją N-kę, czujnik Bruli zarejestrował coś ponad 800 stopni jak dobrze pamiętam, bał się jeszcze czy go szlak nie trafił bo dlatego właśnie jest wymóg jego demontażu z czopucha przy paleniu na ruszcie.

Jak zobaczy Mercedesa na oponach nisko profilowych to też napisze że to g...iany samochód bo kto takie opony zakłada na nasze polskie dziury. Nie kupi takiego auta :) Pewnie też nie testowali?

A może ta kierownica przy zawalony popielniku ma się otworzyć pod ciśnieniem dmuchawki ?

Nie niema się otwierać bo i po co. Ja tutaj dzisiaj pierwszy raz przeczytałem od ludzi którzy nie mają tych kotłów, na oczy ich nie widzieli że coś się zatyka.

Żaden klient mi tego nie zgłaszał ani na wątku o tym kotle jeszcze nikt nigdy nie wspominał.

Także nie wiem czym spowodowane jest takie przejęcie i poruszenie kilku dokładnie dwóch osób.

Nie niema się otwierać bo i po co. Ja tutaj dzisiaj pierwszy raz przeczytałem od ludzi którzy nie mają tych kotłów, na oczy ich nie widzieli że coś się zatyka.

Żaden klient mi tego nie zgłaszał ani na wątku o tym kotle jeszcze nikt nigdy nie wspominał.

Także nie wiem czym spowodowane jest takie przejęcie i poruszenie kilku dokładnie dwóch osób.

Ja chciałem rozmawiać o rusztach.

Edytowane przez animuss

Kolego miejsca jest tam na dwa takie deflektory, nie widziałeś to nie pisz bzdur bo wszyscy RBR-owcy się będą z ciebie śmiać.

Ma specjalne zabezpieczenie nawet jak by co aby się nie otworzyła. Ale o tym w DTR-ce nie piszą i dlatego oni o tym nie wiedzą, bo dlaczego mają wiedzieć? :)

Jak by faktycznie byli zainteresowani to pytania były by w innej formie zadawane, nie jako zarzut a jako pytanie. Dlatego moje ostatnie odpowiedzi zostały napisane w takiej formie jak powyżej.

Teraz już u mnie czas na http://emotikona.pl/emotikony/pic/budzik.gif

Proponuję zamiast zwrotów „jego”, „kolegi”, „go” używać nicków. Inaczej nie wiadomo do kogo adresowana jest wypowiedź. Ewentualnie cytować post na który się odpowiada.

Jeżeli ten test miał udowodnić że po otwarciu klapki wzrośnie temperatura spalin to nie warto go było przeprowadzać. Oczywiste jest że po skróceniu drogi spalin tak się stanie.

Jeżeli miał udowodnić że klapka jest szczelna to niczego nie udowodnił. Przy niewielkiej nieszczelności gro spalin będzie leciało pionowym kanałem(w normalnych warunkach). Niewielka ilość spalin przedostająca się przez klapkę nie wpłynie znacząco na temperaturę w czopuchu. Pisałem o tym wcześniej.

Ma specjalne zabezpieczenie nawet jak by co aby się nie otworzyła. Ale o tym w DTR-ce nie piszą i dlatego oni o tym nie wiedzą, bo dlaczego mają wiedzieć? :)

Z Twojej wcześniejszej wypowiedzi można było wywnioskować że spaliny przesączają się przez popiół do komina. Teraz piszesz że kocioł ma jakieś tajemnicze zabezpieczenie na wypadek niedrożności pionowego kanału o którym nawet DTRka nie wspomina. Nie prościej było napisać od razu na czym ono polega?

Z Twojej wcześniejszej wypowiedzi można było wywnioskować że spaliny przesączają się przez popiół do komina. Teraz piszesz że kocioł ma jakieś tajemnicze zabezpieczenie na wypadek niedrożności pionowego kanału o którym nawet DTRka nie wspomina. Nie prościej było napisać od razu na czym ono polega?
Nie interesowała mi kierownica spalin bo z nią kłopotów nie miałem. O tym zabezpieczeniu dopiero niedawno przeczytałem na forum, sam o tym nie wiedziałem. To zabezpieczenie pozwoli ją lekko uchylić ale nie otworzyć.