Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Żegnam się z Wami, tym razem już definitywnie.

Senior Member ADMINISTRATOR FORUM poprosił mnie, abym wykupił Płatny Profil, bo - według niego - prowadzę na forum działalność reklamową.

Ponieważ jestem osobą absolutnie fizyczną i nie mam firmy, w której koszty mógłbym wrzucić takie kupno - rezygnuję z obecności na forum. Tu już się więcej ode mnie nie nauczycie.

Żegnam, wspominając dość mile te ponad 3-letnie kontakty z Wami. Choć nie ze wszystkimi, oczywiście.

dobrze że są inne fora ;)

• Odpowiedzi 22,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Jarecki79

2372

• karoka65

1606

• zawijan

1504

• darase

1326

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Senior Member ADMINISTRATOR FORUM poprosił mnie, abym wykupił Płatny Profil, bo - według niego - prowadzę na forum działalność reklamową.

Ponieważ jestem osobą absolutnie fizyczną i nie mam firmy, w której koszty mógłbym wrzucić takie kupno - rezygnuję z obecności na forum. Tu już się więcej ode mnie nie nauczycie.

Żegnam, wspominając dość mile te ponad 3-letnie kontakty z Wami. Choć nie ze wszystkimi, oczywiście.

Może firma kotlarska z którą współpracujesz wykupiła by dla Ciebie - płatny profil .

Uczą się wszyscy przez całe życie , nawet Ci co tu nie piszą tylko czytają forum .

"producenci kotłów produkują je, aby mieć zysk" "myśl techniczna żyje w palnikach Burner-S"

Co do palnika -podajnika Burner-S to jest dopiero majstersztyk ,oczywiście rozpatrując to wyłącznie w sensie zysku dla firmy ,wypuszczając na rynek jeden produkt pokrywający całą moc dla wszystkich kotłów ,koszty produkcji, formy te same,części zamienne, wszystko to samo ,wystarczy kilka dodatkowych nacięć na palniku i już jest palnik z inną mocą do następnego kotła ,ewidentnie taki palnik jest robiony wyłącznie z chęci większego zysku dla Firmy kotlarskiej a jak sprawdzi się w eksploatacji przyszłość pokarze.

Edytowane przez animuss

Z tego, co pamiętam, żegnasz to forum po raz trzeci.

Może Ogniwo lub E-S wykupi Ci płatny profil?

Na koniec taka myśl:

Mam wrażenie, że gdybyś chciał się uczyć, a nie tylko nauczać,

Twoje sukcesy byłyby bez porównania większe...

A uczyć się trzeba od każdego. Ważne jednak, by przy tym zachować

jakieś zasady - co szczególnie dedykuję niektórym Twoim współpracownikom....

Gdyby nie było Brucera - nie byłoby sterowników eCoal i Bruli. A gdyby nie było sterowników eCoal i Bruli - prawdopodobnie nie byłoby Pumy i Cobry w obecnych postaciach, które powstały w odpowiedzi na pojawienie się na rynku tamtych dwóch. A także nie byłoby prawdopodobnie innych sterowników, o których wiem mniej, bo ich twórcy nie są takimi chwalipiętami i po cichu przygotowują się do wejścia na rynek (niektórzy już nawet na nim są).

Puma i Cobra powstały w wyniku naturalnego rozwoju technologii.

Oczywiście wkrótce powstaną następne...

Jako odpowiedź na próbę stworzenia automatycznego sterownika

powstał algorytm serii S. Jedyny na rynku, który działa bez

możliwości zmiany nastaw procesu spalania - jak się wydaje, nigdzie

nie ma takiego produktu.

Algorytm działa bez czujnika spalin. Kosztowało mnie to dużo wysiłku,

ale nie chciałem być posądzany o kopiowanie pomysłów (albo ciągany

po sądach o naruszenie ochrony patentowej).

To prawda, Twoja reklama eCoala bardzo się przyczyniła do stworzenia

rzeczy niemożliwej do zrobienia. A ja po prostu uwielbiam robić rzeczy

niemożliwe...

Wyraźnie widać to np. na sterownikach, których rozwój jest dobrą fotografią nowoczesnej filozofii technologicznej. Filozofia ta jest prosta. Jeśli są ludzie, którzy uważają, że praca kotła z podtrzymaniem daje efekty w postaci obniżenia zużycia paliwa - należy im dać opcję takiej pracy w sterownikach. Jeśli są ludzie, którzy uważają, że praca bez podtrzymania jest korzystniejsza - należy im dać taką opcję pracy w sterownikach. Jeśli są ludzie, którzy uważają, że tylko praca z ciągłą modulacją mocy „to jest to” - należy im dać taką opcję pracy w sterownikach. Ci, którzy kupią takie sterowniki, za 2-3 lata będą doskonale wiedzieć, która z opcji jest dla nich najlepsza. Sami to sobie sprawdzą u siebie, bo te sterowniki dadzą im takie możliwości. I każdy z tych użytkowników wybierze opcję optymalną dla siebie.

Nie zgadzam się. Przyszłość należy do sterowników automatycznych - to było

oczywiste od zawsze. Problem polegał na tym, że nikt nie potrafił takiego

sterownika stworzyć.

A dokładnie - nikt nie potrafił takiego sterownika stworzyć do lutego 2013.

Edytowane przez Wlodek_PID

To forum tworzą ludzie, którzy w większości BEZINTERESOWNIE pomagają, doradzają i z którymi można wymienić poglądy. Takich osób jest coraz mniej, na tym forum. Klimat robi się marketingowo-reklamowy do czego dążą mocodawcy administracji, Mnie trzymają tu tylko ludzie, z którymi warto rozmawiać. Jeżeli ich zabraknie zostanie tylko bełkot. Dla bełkotu szkoda czasu dlatego też powolutku będę się przenosił w inne miejsce. Troszkę lat tu spędziłem,

Ps. Tak na marginesie uwaga pisana niezależnie od postu zwaijana. Jak czytam inny wątek to dochodzę do wniosku że jak zwykle po głowie dostaną ludzie uczciwi, Ci którzy jasno deklarują to co robią i dlaczego. Szkoda że w ten sposób się ich utrąca, bo ich wiedza i posty są wartością tego forum Dotąd to właśnie wyróżniało i przyciągało ludzi, bo reklamy i marketingu jest masa wokół. Zostanie tylko nazwa, zobaczymy czy wystarczy. Cała reszta "tzw. cichodajek" nadal będzie robiła swoje i żaden admin z tym nie wygra.

Edytowane przez Regut1
Literówki

Gość Novy!
Większość pisze o ogniu na 1/3 do połowy paleniska..

Zawijan już nie napisze-chyba nigdy nie miał zamiaru,dlaczego tak jest ...Pytam o to mniej lub bardziej grzecznie od 2lat. Nie potrzebuję jego teorii bo nie zamierzam tracić czasu na rzeczy których wiedzieć nie muszę.Pewnie,można kontynuować mit o Polaku co wie wszystko.Mógłbym miec pretensje do siebie że nie znam teorii gdybym zakupił kocioł bez sterownika z trybem auto.

Ja chciałem się jedynie dowiedzieć dlaczego opał na palniku spala się tylko w części od strony podajnika,dlaczego po drugiej stronie "króluje" zmielony opał w postaci miału i dym zamiast płomienia.I tylko tyle...Nikt nie poprosił o foto,nikt nie słuchał pytań(nie tylko moich)-pytania zostały zasypane teorią która jak pisałem jest mi zbędna a i tak tego o co pytałem nie tłumaczy...

Większość "psioczenia" na ten palnik odbywa się na priv,ludzie wiedzą że nikt im nie pomoże.Serwis wyczynia to co wyczynia,ogranicza się do "napalenia byle jak" by pokazać że kocioł jest na 100% sprawny.

Gdyby Pan miał choć trochę dobrej woli i sprawdził to co piszą inni i zadbał by ktoś z Ogniwa to zweryfikował -zagwarantowałby Pan prestiż swej osobie i firmie która "wkłada" Pański produkt do własnych konstrukcji.Nigdy nie dziwiło Pana że ludzie tacy jak sebsa,verb,i wielu innych jeszcze rok czy dwa temu nie uwierzyliby w to co robią teraz,po co komu "majsterkowanie" i przeróbki 100% sprawnego palnika,nie zawsze powodem jest przewymiarowanie..Coś musiało skłonić tych ludzi do takich przeróbek,świadczą o tym błagalne posty moje ale i użytkowników takich jak: verb(skasowane,pozostały tylko w cytatach innych użytkowników),sebsa.

Nie zdziwiło to Pana?Dostaję na priv propozycje przeróbki mego palnika,jest ich kilka...To świadczy o tym że nie pracuje on do końca tak jak powinien,wiedzą o tym też Panowie z serwisu..

Zawijan już nie napisze-chyba nigdy nie miał zamiaru,dlaczego tak jest ...Pytam o to mniej lub bardziej grzecznie od 2lat. Nie potrzebuję jego teorii bo nie zamierzam tracić czasu na rzeczy których wiedzieć nie muszę.Pewnie,można kontynuować mit o Polaku co wie wszystko.Mógłbym miec pretensje do siebie że nie znam teorii gdybym zakupił kocioł bez sterownika z trybem auto.

Ja chciałem się jedynie dowiedzieć dlaczego opał na palniku spala się tylko w części od strony podajnika,dlaczego po drugiej stronie "króluje" zmielony opał w postaci miału i dym zamiast płomienia.I tylko tyle...Nikt nie poprosił o foto,nikt nie słuchał pytań(nie tylko moich)-pytania zostały zasypane teorią która jak pisałem jest mi zbędna a i tak tego o co pytałem nie tłumaczy...

Większość "psioczenia" na ten palnik odbywa się na priv,ludzie wiedzą że nikt im nie pomoże.Serwis wyczynia to co wyczynia,ogranicza się do "napalenia byle jak" by pokazać że kocioł jest na 100% sprawny.

Gdyby Pan miał choć trochę dobrej woli i sprawdził to co piszą inni i zadbał by ktoś z Ogniwa to zweryfikował -zagwarantowałby Pan prestiż swej osobie i firmie która "wkłada" Pański produkt do własnych konstrukcji.Nigdy nie dziwiło Pana że ludzie tacy jak sebsa,verb,i wielu innych jeszcze rok czy dwa temu nie uwierzyliby w to co robią teraz,po co komu "majsterkowanie" i przeróbki 100% sprawnego palnika,nie zawsze powodem jest przewymiarowanie..Coś musiało skłonić tych ludzi do takich przeróbek,świadczą o tym błagalne posty moje ale i użytkowników takich jak: verb(skasowane,pozostały tylko w cytatach innych użytkowników),sebsa.

Nie zdziwiło to Pana?Dostaję na priv propozycje przeróbki mego palnika,jest ich kilka...To świadczy o tym że nie pracuje on do końca tak jak powinien,wiedzą o tym też Panowie z serwisu..

Współczuje temu kto dokona tych przeróbek u ciebie.... Minie kolejny sezon - to sie przekonamy, no chyba że znowu zmienisz nicka na np. novy 2 albo stary1 ;)

Ja nie jestem fachowcem, mam kocioł na ekogroszek 2 sezon, ale ponieważ mam OE+ i u mnie nic nie mieli ani nie pali połową palnika, to nie bardzo jakoś wierze w to co tu wypisujesz . Uważam, że postępowanie twoje ( straszenie youtubem, pisanie po forach, grożenie ujawnieniem korespondencji mailowej ) itp bzdety są naznaczone chęcią zemsty, bo wydumałeś sobie że cie skrzywdzili źli ludzie i ich psy gończe. Widąć po treści twoich postów jaka dawka złości w nich drzemie. Dlatego ten kto dokona u ciebie przeróbek będzie za rok potraktowany adekwatnie do zawijana.

Gość Novy!
Widąć po treści twoich postów jaka dawka złości w nich drzemie. Dlatego ten kto dokona u ciebie przeróbek będzie za rok potraktowany adekwatnie do zawijana.

Złośliwości co nie miara było w twym poście a propos "zawistnych polaczków" w Twej jak by nie nazwać"szlagowej" wypowiedzi -trudno w to uwierzyć ale nie odbiło się to TUTAJ echem,cóż takie czasy,nie wiemy czego bronić,o co dbać.

Jak znajdę odrobinę czasu pokaże on line film jak pali się na palniku Hefa20(rok produkcji 2007),def-a i innych kotłów w tym mojego.Będzie czas na potyczki słowne.Póki co nikt i nic nie zabroni mi mówienia o tym czego doświadczyłem za prawie 9k pln.I tyle.

Jak ktoś nie wierzy to zapraszam.

Pozdrawiam.

A mi akurat nie podoba się podejście ogniwa jezeli chodzi o ten kociołek... czytam forum od pewnego czasu, ale nie wiem czy palnik był wymieniany, uważam że firma ogniwo powinna wymienić palnik na nowy, a tego wziąść do testów i sprawdzenia ,jak dobrze pamiętam użytkownik Novy! kupił ten palnik jako jeden z pierwszych użytkowników i być może jest jakaś "choroba wieku dziecięcego '' lub zwyczajnie jakaś niedoróbka...wymieniłbym chociaż dla ''świętego spokoju''

Gdyby Pan miał choć trochę dobrej woli i sprawdził...

Widzisz markowsski

Wielu ludziom pomogłem doradą, wielu ludziom załatwiłem różne sprawy. Ja wiele mogę, ale NIC NIE MUSZĘ. Rozumiesz?! A już z pewnością nie muszę uginać się przed typkami, którzy stawiają wobec mnie żądania, równocześnie mi ubliżając. Rozumiesz?! Tacy niech radzą sobie sami, bo ja ich...

A mi akurat nie podoba się podejście ogniwa jezeli chodzi o ten kociołek...

Mnie też się nie podoba.

A mi akurat nie podoba się podejście ogniwa jezeli chodzi o ten kociołek... czytam forum od pewnego czasu, ale nie wiem czy palnik był wymieniany, uważam że firma ogniwo powinna wymienić palnik na nowy, a tego wziąść do testów i sprawdzenia ,jak dobrze pamiętam użytkownik Novy! kupił ten palnik jako jeden z pierwszych użytkowników i być może jest jakaś "choroba wieku dziecięcego '' lub zwyczajnie jakaś niedoróbka...wymieniłbym chociaż dla ''świętego spokoju''
Zgadzam się z Tobą w 100%

To nie powinno podlegać dyskusji.Nawet najlepszym zdarzają się wpadki,nawet BMW wypuściło bubla ale nie zostawiło swojego klienta samego.

A jeżeli uznano,że wszystko jest ok i to klient sobie nie radzi to powinni dać mu antidotum aby przekonać go,że nie ma racji.Argument!!!

Gość Novy!
Widzisz markowsski

Wielu ludziom pomogłem doradą, wielu ludziom załatwiłem różne sprawy. Ja wiele mogę, ale NIC NIE MUSZĘ. Rozumiesz?! A już z pewnością nie muszę uginać się przed typkami, którzy stawiają wobec mnie żądania, równocześnie mi ubliżając. Rozumiesz?! Tacy niech radzą sobie sami, bo ja ich...

Mnie też się nie podoba.

Szanowny Panie!

Nigdy Panu nie ubliżałem,działo się tak do momentu w którym zaczął Pan najzwyczajniej w świecie robić sobie ze mnie durnia i nieudacznika co we własnym kotle napalić nie umie ;)

Jestem ciekaw ile wytrzymałby Pan czasu z produktem który nie działa w sposób właściwy,a jeśli działa to niech ktoś wytłumaczy fakt takiego stanu rzeczy jak obecny.Serwis który jak pan widział na wykresie,"podciąga ręcznie" paliwo na palnik a potem moduluje dmuchawą aż do 100% mocy aby pokazać 100% sprawność kotła -chyba nie jest w porządku?

Jestem ciekaw jak pan zachowywałby się na moim miejscu i kiedy puściłyby Panu nerwy..

Tak czy siak,ma Pan rację moja konsternacja nie zmienia faktu że poczuł się Pan obrażany za co tu i teraz przepraszam.

Tak czy siak,ma Pan rację moja konsternacja nie zmienia faktu że poczuł się Pan obrażany za co tu i teraz przepraszam.

Gdybyś w stosunku do serwisu był - nazwę to tak - ostrzejszy, a w stosunku do mnie - nazwę to tak - nieco łagodniejszy, byłbyś dzisiaj prawdopodobnie w zupełnie innym miejscu.

Nie gniewam się, bo co by mi z tego przyszło.

Życzę konsekwencji i sukcesu z serwisem Ogniwa.

Złośliwości co nie miara było w twym poście a propos "zawistnych polaczków" w Twej jak by nie nazwać"szlagowej" wypowiedzi -trudno w to uwierzyć ale nie odbiło się to TUTAJ echem,cóż takie czasy,nie wiemy czego bronić,o co dbać.

Jak znajdę odrobinę czasu pokaże on line film jak pali się na palniku Hefa20(rok produkcji 2007),def-a i innych kotłów w tym mojego.Będzie czas na potyczki słowne.Póki co nikt i nic nie zabroni mi mówienia o tym czego doświadczyłem za prawie 9k pln.I tyle.

Jak ktoś nie wierzy to zapraszam.

Pozdrawiam.

A ja Ci powiem dzwon do bólu i ściągaj serwis do skutku. Miałem raz do czynienia z ich serwisem i muszę przyznać ze się spisali- bez zarzutu . Serwisantów maja jednak wielu ,wiec widocznie trafiłem na tych z górnej pulki. Nie daj się zbyć i dzwon aż naprawia...