Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 22,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Jarecki79

2372

• karoka65

1606

• zawijan

1504

• darase

1326

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Panie Wojtek65 czy dobrze zrozumiałem,że pali Pan miałem?

Jak się ten miał wypala?

a kolega Czechu rozumiem,że ma z palnikiem żeliwnym.

Trochę tutaj zamieszania, jak rozumiem, te żeliwne są też mniejsze? Czy tam opał się dobrze pali?

Nie wiem czy muszę mieć żeliwny, chciałbym jednak dobrze spalający i możliwie cichy, bo tutaj widać,że te żeliwne jakieś głośniejsze,

czy Czechu Twój palnik jest jakiś głośniejszy? Czy to tylko przypadki są?

Jest jeszcze ktoś z takim palnikiem ardo?

Widziałem,że suspenser dość obiektywnie się wypowiada i testuje różne sprawy, czy widział Pan ten drugi palnik w pracy albo go używał?

Nie wiem czy muszę mieć żeliwny, chciałbym jednak dobrze spalający i możliwie cichy, bo tutaj widać,że te żeliwne jakieś głośniejsze,

czy Czechu Twój palnik jest jakiś głośniejszy? Czy to tylko przypadki są?

Widziałem,że suspenser dość obiektywnie się wypowiada i testuje różne sprawy, czy widział Pan ten drugi palnik w pracy albo go używał?

Ardeo a nie- ardo i mój kolega ma ten palnik 9 ton! miału rocznie przepuszcza przez niego czyli mocno eksploatowany duża chałupa nie ma żadnego problemu w trakcie eksploatacji ,2 albo 3 zawleczki zerwał w trakcie kilku lat .Miał lekko wilgotny sypie w podajniku miałowym jest większa ramka ,dobrze się spalał lekkie spieki żużlowe widziałem .Ale ma w piwnicy .

Widzę Koledzy że atmosfera gorąca a to już po sezonie ;D

Kolega Sebsa nie ma Ogniwa :)

Ogniwo ma kolega Darase 3sezon :)

Przecieku brak wszystko działa jak za młodu :)

Na 1000 kotłów 10 awarii to dużo gdy wszystkie 10 wyczytne w internecie.

Na 100 kotłów 10 awarii to malutko gdy nikt o tym nie wie.

Przeliczcie procentowo i więcej obiektywizmu :)

Miał kolega Romano pecha i to wszystko.

Sąsiad ma Ardeo zwykły, bez obrotu w Skam-P, którego mu poleciłem - działa u niego kolejny rok bardzo dobrze i nie musi znać się w ogóle na ustawianiu sterownika [miał ustawione parametry przez Jareckiego] i ani razu do pomocy mnie nie wołał.

Pali tanim czechem [Komorany po 400 zł/tonę luzem, które sam workuje].

Gość Novy!
To nie ten temat......

Zatrzęsły Ci się majtki co ? ;) Jak Ci którym te kotły zachwalałeś się niebawem przekonają co zakupili to nie będzie miło....Może wreszcie zakończysz lobbowanie (darmowe) na stronach FM :)

Roztrząsacie całą sprawę i ciągnie się jak...

Wcześniej zawijan wkleił link, wygląda,że to jakiś spawacz zawalił robotę.

Przecież to robią tylko ludzie i każdy ma się prawo pomylić. Nie myli się tylko ten, co nic nie robi.

Zamiast pisać x elaboratów poczekać jak załatwią sprawę.

Będzie możliwość, to naprawią a jak nie to pewnie wymienią.

Po co tyle tego gadania?

Ardeo a nie- ardo i mój kolega ma ten palnik 9 ton! miału rocznie przepuszcza przez niego czyli mocno eksploatowany duża chałupa nie ma żadnego problemu w trakcie eksploatacji ,2 albo 3 zawleczki zerwał w trakcie kilku lat .Miał lekko wilgotny sypie w podajniku miałowym jest większa ramka ,dobrze się spalał lekkie spieki żużlowe widziałem .Ale ma w piwnicy .

uuu niezły wynik.... 9ton na sezon miału przerzucać...

a od ilu sezonów, jak mogę zapytać?

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Posiadam kocioł co z podajnikiem żeliwnym EKOENERGIA2 o mocy25KW. Użytkuję go dwa sezony. Dowiedziałem się niedawno,że tego typu palniki wymagają przeróbki tzn. trzeba zaspawać 3 z czterech otworów powietrza. W związku z tym chciałbym prosić o poradę i więcej szczegółów w tym temacie. Czy ktoś z Was spotkał się z taką informacją? Pozdrawiam . Paweł. :confused: Edytowane przez grabpa58

Gość Novy!
Masz potwierdzone informacje z servisu lub od innych użytkowników kotłów ogniwo , czy może w aptece "ludzie o tym mówili".

Nie ta liga człowieku,nie ta liga. Napisz do swoich kumpli na naszej klasie,może z Tobą poklikają.Ja odpowiem Ci tylko tak.Wiem bo wyczyściłem swój kocioł,zaczekamy co napiszą inni np.minertu ,choć życzę mu by wyglądało to lepiej niż u mnie :-)

Co do innych to proszę:

http://esterownik.pl/forum/posty,497/korozja-kotla

http://esterownik.pl/forum/posty,497/korozja-kotla,2

http://esterownik.pl/forum/posty,448/rdza-na-szufladzie-do-popiolu

http://esterownik.pl/forum/posty,897/korozja-w-komorze-spalania,1

Pewnie za mało jak na 2 sezony?

Edytowane przez Novy!

Gość Novy!
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Posiadam kocioł co z podajnikiem żeliwnym EKOENERGIA2 o mocy25KW. Użytkuję go dwa sezony. Dowiedziałem się niedawno,że tego typu palniki wymagają przeróbki tzn. trzeba zaspawać 3 z czterech otworów powietrza. W związku z tym chciałbym prosić o poradę i więcej szczegółów w tym temacie. Czy ktoś z Was spotkał się z taką informacją? Pozdrawiam . Paweł. :confused:

Napisz na priv do karoka65 lub minertu,jak oni nie wiedzą to nie wie nikt :)

Dowiedziałem się niedawno,że tego typu palniki wymagają przeróbki tzn. trzeba zaspawać 3 z czterech otworów powietrza. W związku z tym chciałbym prosić o poradę i więcej szczegółów w tym temacie. :confused:

Witam, chyba Pan dzwonił i rozmawialiśmy, temat był poruszony na innym wątku.

Ma Pan jakiś inny kociołek.

Proszę napisać na priva swojego maila, to wyślę foty gdzie dać slicon i gdzie pospawać na przykładzie naszego kotła.

Nie ta liga człowieku,nie ta liga. Napisz do swoich kumpli na naszej klasie,może z Tobą poklikają.

Rzeczywiśie nie ta liga, w tym pkt. się z tobą zgodzę w całości.

Ja odpowiem Ci tylko tak.Wiem bo wyczyściłem swój kocioł,zaczekamy co napiszą inni np.minertu ,choć życzę mu by wyglądało to lepiej niż u mnie :-)

Co do innych to proszę:

http://esterownik.pl/forum/posty,497/korozja-kotla

http://esterownik.pl/forum/posty,497/korozja-kotla,2

http://esterownik.pl/forum/posty,448/rdza-na-szufladzie-do-popiolu

Pewnie za mało jak na 2 sezony?

Czytałeś te wątki? Ja przeczytałem. Jak na razie nikt z tych użytkowników nie ciagnie tematu, zobaczymy co wyjdzie po sezonie. I czy przed następnym sezonem nie pojawią sie podobne posty.

Cztery sezony już poszły ,sam jestem ciekaw ile wytrzyma ,8 ton na sezon poszło mu najmniej przeważnie koło 9 jara .

Jego sezonowe spalanie w innych domkach obskoczyłoby pod 3sezony a w tych mniejszych nawet 4sezony....

Nawet jak teraz przed 5-tym sezonem będzie musiał zmienić ślimak, to po średnio ok.42-45tonach miału krzywdy miał nie będzie......

Sąsiad ma Ardeo zwykły, bez obrotu w Skam-P, którego mu poleciłem - działa u niego kolejny rok bardzo dobrze i nie musi znać się w ogóle na ustawianiu sterownika [miał ustawione parametry przez Jareckiego] i ani razu do pomocy mnie nie wołał.

Pali tanim czechem [Komorany po 400 zł/tonę luzem, które sam workuje].

Sąsiad nie ma zwykłego palnika, on ma tylko palnik bez obrotu, ale...

jest to palnik miałowo-groszkowy, z szeroką ramką na zejście paliwa i przeciwzwojem w strefie spalania, to nie jest zwykła fajka.

:)

Kumpel już po wizycie serwisu.

Obejrzeli jego spawy, stwierdzili że malina.

Zaproponowałem mu, niech złoży podanie do nich, będą mieli jednego szpeca szwajsera :D

Aleś się rozpisał ,a wystarczyło napisać uznali reklamację ,nie uznali, co szwajsował kocioł giętkim spawem :lol2: sam przed przybyciem serwisu?