Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 22,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Jarecki79

2372

• karoka65

1606

• zawijan

1504

• darase

1326

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Teraz nie koloryzuję,przekazuje fakt jaki zaobserwowałem czyli przed przełączeniem pompy na grzanie cwu na termometrze w zasobniku było nawet nie 15st.C a 14st.C,pompa się przełączyła na zasobnik,z zegarkiem w ręku mierzyłem czas,było dokładnie 32min a termometr w zasobniku wskazał 43st.C,po grzaniu odczytałem licznik.

Temperatura zasilania na pompie była ustawiona na 55st.C ale podawała 48st.C,zasobnik to Galmet 300l z pow.wężownicy 1,4m2.

To popatrz na moje wykresy.

U mnie z ok. 19 st do 40 st też grzeje kilkanaście minut.

Z tym, że jak na sterowniku pokazuje 19 stopni, to na termometrze na zasobniku 38. Mam Elektrometa pionowego 150 litrów. Termometr na zasobniku jest umieszczony na górze, ciut niżej od rury pobierającej ciepłą wodę, a gniazdo czujnika CWU, ciut wyżej od zasilania zbiornika zimną wodą. Więc tak jak vld pisze, to nie wszystko tak słodko wygląda...

Witam. Jeszcze czytam wątek. Wiem już po spisach, aby unikać pionowych,bo szybciej się psują. Będę potrzebował do 14kw. Czytam dalej

Ja zacząłem czytać jak mój miałowiec miał 9 lat, a od tamtych czasów wiele się zmieniło. Obecnie ma 13 i doczekał się zasłużonej emerytury. Od ponad 2 miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem a od 3 dni użytkownikiem SKAM-P 12 kW z podajnikiem stalowym obrotowym ARDEO i sterownikiem BRULI.

Oglądałem zdjęcia suspensera, tak chce mieć oczyszczony kocioł. Wstępnie enka , skam lub galmet. Chcę cichy podajnik. Wojtek czy ten Twój jest cichy i nie "huczy"?

:lol2:telefony...

Mam Galmeta 4 sezon śpię spokojnie. Mam świadomość że mój kocioł nie mieści się w rankingu.

Pozdr

Edytowane przez miedz1