Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 22,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Jarecki79

2372

• karoka65

1606

• zawijan

1504

• darase

1326

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

Skoro tu taka cisza to pozwolę sobie spytać.

Skorodował mi zasobnik aż się blacha rozwarstwiła i od wewnątrz odpadła warstwa [zostało z 0,5 mm] - muszę więc przed sezonem kupić nowy.

Na razie najlepsza oferta jaką znalazłem to 230 litrów z blachy 2 mm za 405 zł z przesyłką:

http://allegro.pl/zbiornik-na-wegiel-zasobnik-opalu-do-podajnika-i3261120594.html

Może macie jakiś namiar na podobny w lepszej cenie ?

Skoro tu taka cisza to pozwolę sobie spytać.

Skorodował mi zasobnik aż się blacha rozwarstwiła i od wewnątrz odpadła warstwa [zostało z 0,5 mm] - muszę więc przed sezonem kupić nowy.

Na razie najlepsza oferta jaką znalazłem to 230 litrów z blachy 2 mm za 405 zł z przesyłką:

http://allegro.pl/zbiornik-na-wegiel-zasobnik-opalu-do-podajnika-i3261120594.html

Może macie jakiś namiar na podobny w lepszej cenie ?

A nie naprawisz ?

To może jakieś informacje na forum wrzucisz co to za genialny pomysł? Bo pewnie niedługo będzie więcej zainteresowanych... :)
Oni dwaj znają się dość długi czas i wiele o sobie wiedzą. Niektóre rozwiązania możliwe są do rozwiązania tylko w tym jednym przypadku i inni z tego nie skorzystają. Znam karokę i wiem że jak by to było ogólnodostępne rozwiązanie to na pewno by się nim z nami podzielił.

Ten przypadek traktuję jako pewnego rodzaju jednorazowa pomoc :)

W innym przypadku byłby od razu ciekawy opis co i jak wykonać :)

witam, remontuje kupiony domek, mam do ogarnięcia masę nowych dla mnie tematów, a sam już głupieję, do ogrzania 65 m2, myślałem o piecu z podajnikiem na ekogroszek, bo podobno najtaniej i stosunkowo bezobsługowo, spodobał mi się Per-eko Ksp Duo 15kw, ale czytałem, że są problemy z odpowiednim jego ustawieniem i nie spala za dobrze. Cena około 6500pln. Mam kilka pytań:

1. ten piec ogrzeje dwa razy taką powierzchnię, czy są mniejsze piece z podajnikami?

2. co sądzicie o Per-eko Ksp Duo 15kw? czy w podobnej cenie można kupić coś lepszego?

3. jaki rodzaj palnika będzie najlepszy?

Z góry dzięki