Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gość Arturo72
Na te twoje do ogrzania 65 m2 to tylko pompa ciepła ,albo gaz,,ale zaraz konkurenci węgla tez napadną na Ciebie.:rolleyes:

A ja bym poszedł jeszcze dalej,do takiej powierzchni po taniości to tylko kable :)

I żeby nie było,jestem zagorzałym przeciwnikiem kabli w "normalnym" domu ale 65m2 to nie jest "normalny" dom,z całym szacunkiem dla tej powierzchni.

P.S

Teraz doczytałem,że jest to remontowany dom czyli chyba nie nowy a więc kabli bym nie proponował ale taki metraż spokojnie kominkiem można ogrzać a dodatkowe walory wizualne są nie porównywalne z węglem :)

Edytowane przez Arturo72

• Odpowiedzi 22,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Jarecki79

2372

• karoka65

1606

• zawijan

1504

• darase

1326

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:) , z konkretów to na razie tylko SKAM-P Premium 7kW dzięki uprzejmości kolego Jarecki79,
Tak żeby wszystko jasne było...pracownika i zięcia właściciela zakładu produkującego kotły skam-p .... raczej żadna uprzejmość a delikatnie mówiąc reklamy swojej firmy lub towaru ale miałeś info na priw , wiec sie nie liczy ;P

A ja bym poszedł jeszcze dalej,do takiej powierzchni po taniości to tylko kable :)

I żeby nie było,jestem zagorzałym przeciwnikiem kabli w "normalnym" domu ale 65m2 to nie jest "normalny" dom,z całym szacunkiem dla tej powierzchni.

P.S

Teraz doczytałem,że jest to remontowany dom czyli chyba nie nowy a więc kabli bym nie proponował ale taki metraż spokojnie kominkiem można ogrzać a dodatkowe walory wizualne są nie porównywalne z węglem :)

A co wszedłeś w branże kominkową i kominki teraz sprzedajesz??? szczyt głupoty jako jedyne zródło ciepła zrobić ogrzewanie kominkowe...kotłownia w salonie..coś pięknego...

Gość Arturo72
A co wszedłeś w branże kominkową i kominki teraz sprzedajesz??? szczyt głupoty jako jedyne zródło ciepła zrobić ogrzewanie kominkowe...kotłownia w salonie..coś pięknego...

Dokładnie,teraz kominki sprzedaje ;)

Mój śmiało przez DGP i szamot ogrzewa na 24h 118m2 przy jednym rozpaleniu i trzech,czterech szczapach drewienka bukowego a co dopiero na powierzchni 65m2 ?

Po 24h spadek temperatury w domu 1,5st.C przy temperaturze zewn.ok.8-10st.C

Edytowane przez Arturo72

Gość Arturo72
kominek jako 2 zródło ciepła uważam za dobre rozwiązanie ale nie jedyne !

Zależy jaki dom,65m2 to nie jest pałac....

Także uważam,że kominek to nie jest żadne źródło ciepła a tylko do ozdoby ale metraż tutaj jest ważny.

Wegiel się tutaj nie sprawdzi,jeśli po remoncie dom będzie tracił mało ciepła.

Edytowane przez Arturo72

nie chodzi mi o piecyki ( tam masz kotłownie i bałagan) salon to miejsce reprezentacyjne ( przynajmniej u mnie tak jest) kominek jako 2 zródło ciepła uważam za dobre rozwiązanie ale nie jedyne !
Powiedzmy jak jest dobrze zrobiony i zabudowany to bałaganu nie ma.Uważam,że bez sensu jest się pchać w kocioł węglowy przy takim metrażu.

Tak żeby wszystko jasne było...pracownika i zięcia właściciela zakładu produkującego kotły skam-p .... raczej żadna uprzejmość a delikatnie mówiąc reklamy swojej firmy lub towaru ale miałeś info na priw , wiec sie nie liczy ;P

No widzisz jak znowu chybiasz "użytkowniku"

Nic temu Panu na priva nie wysyłałem, zaproponowałem tylko kontakt z karoka lub minertu i nic poza tym krótkim wpisem na wątku nie pisałem

Może napisał karoka, może minertu, więc zanim zaczniesz rzucać oskarżenia, nie pierwszy raz pod moim adresem, to się może upewnij....

Może zatem jakieś przepraszam usłyszymy?

Nic temu Panu na priva nie wysyłałem, zaproponowałem tylko kontakt z karoka lub minertu i nic poza tym krótkim wpisehyba m na wątku nie pisałem

Może napisał karoka, może minertu, więc zanim zaczniesz rzucać oskarżenia, nie pierwszy raz pod moim adresem, to się może upewnij....

Może zatem jakieś przepraszam usłyszymy?

że niby co??

:) z konkretów to na razie tylko SKAM-P Premium 7kW dzięki uprzejmości kolego Jarecki79,
że za co?? że zaproponowałeś kontakt że sprzedawacami swoich kotłów??? a skłamałem gdzieś?? napisałem że pracujesz w firmie, jesteś zięciem właściciela - napisałem gdzies nieprawdę? Ja to wiem ,niech i wiedzą o tym potencjalni kupujący...

Chamstwa i insynuacji mam dość.

Sam uzytkujesz kocioł od syna własciciela, x-razy było to pisane.

Firmami rodzinnymi, co także było pisane- jest zdecydowana większość producentów kotłów, lazary, tilgnery, grobelne, sasy itd itp.

Ty to piszesz w celach obrażania i dyskredytowania, więc zrobimy w/g Twoich metod za momencik....

Jak się nie potrafi rozmawiac kulturalnie na publicznym forum, to trzeba swoje frustracje rozładowywać w innych miejscach.

Chamstwa i insynuacji mam dość.

Sam uzytkujesz kocioł od syna własciciela, x-razy było to pisane.

Firmami rodzinnymi, co także było pisane- jest zdecydowana większość producentów kotłów, lazary, tilgnery, grobelne, sasy itd itp.

Ty to piszesz w celach obrażania i dyskredytowania, więc zrobimy w/g Twoich metod za momencik....

Jak się nie potrafi rozmawiac kulturalnie na publicznym forum, to trzeba swoje frustracje rozładowywać w innych miejscach.

Ojej biedny pokrzywdzony producent kotłów, biznes mu psuję....pewnie gdzieś kotły trzeba sprzedawać.. co uzytkuje?? kupiłem SWOJE kotły za WŁASNE zapracowane pieniądze, mam na to fakturę a Ty tylko sobie tutaj sprzedajesz....kombinujesz, przekłamujesz fakty, nie doinformujesz kupujących ja Tylko o tym piszę zeby ludzie wiedzieli ,co i od kogo kupują...

witam tak z ciekawości czym się rożni oferta jednego pana od ofert innych panów??jeśli jedni mogą proponować .dawać do zrozumienia chcieć sprzedać to myślę ze i drudzy..Aha ja już mam piecyk i tak se czytam czytam i czasami aż w szoku jestem...poza tym dobrze mieć możliwość wyboru...jeśli z FM robimy stragan..nich wszyscy mogą sprzedawać,kupować...w końcu każdy ma prawo swoje zl wydawać jak chce:)