Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gość Arturo72
ooo czesc Spamer... to elektrycy gazownicy i PC-owcy już cie wykopali że tu sie szwendasz??

Czuwam nad tym,żeby tacy jak Ty czyli sprzewawcy kotłów lub pociotki sprzedawców kotłó na wegiel nie wciskali na siłę nie świadomym inwestorom badziewia,które nie nadaje się do nowych domów.

• Odpowiedzi 22,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Jarecki79

2372

• karoka65

1606

• zawijan

1504

• darase

1326

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Arturo72
Kolega polecił mi tłokowca DRAGON-S 22kw ale nie wiem czy nie za duży jak na moje potrzeby i nie wiem czy to ta dobra firma z pleszewa?

Macie jakieś swoje typy lub doświadczenie

Pomóżcie Proszę

Jeśli masz nowy dom o pow.użytkowej ok.500-600m2 to kocioł o tej mocy będzie ok.

Edytowane przez Arturo72

TY spamer.... to nowy gość na forum? nie? to Ja może ciebie przedstawię???a co :))

Napisał mpiekny1 Zobacz post

A teraz kilka faktów z uczciwości Arturo72:

1. Kiedy powstała spółka Artur72 chciał działać na forum jako zadowolony klient i naganiać klientów.

Nie zgodziłem się na to bo uważałem to za chamstwo i osobiście stworzyłem mu konto ArturWi;

2. Artur był wielokrotnie na budowach klientów z którymi prowadził korespondencje na forum nie przyznając się że on to Arturo72 na forum:

np. rewo66 a chyba nawet i Twaro;

Kolega polecił mi tłokowca DRAGON-S 22kw ale nie wiem czy nie za duży jak na moje potrzeby i nie wiem czy to ta dobra firma z pleszewa?

Pomóżcie Proszę

Luknij na moją stronkę, mam jednego tłoka z porządnej firmy z Pleszwa,

Kocioł TIlgner KTM, poczytaj, może ci się spodoba, najmniejszy jednak 20kW.

Gość Arturo72
TY spamer.... to nowy gość na forum? nie? to Ja może ciebie przedstawię???a co :))

Widze,że to ja psuje komuś biznes tłumacząc inwestorom o co kaman,pociotku producenta kotłów na ekogroszek :)

Pomóżcie Proszę

witam

polecam:

http://kotlobudosiek.pl/kmg-1.html

lub

http://kotlobudosiek.pl/kmg-2.html

ostatnio zamontowałem ich "sporo", gruba blacha, nie awaryjne, a jakby co to serwis producenta b. blisko, atrakcyjne cenowo

pozdrawiam

Gość Arturo72
nie mam takiego domu

dom jest stary 23 lata i tata też ma 67

ja mieszkam w bloku wiec na piecach się nie znam ale nie mogę pozwolić aby rodzice marzli

Pomożesz polecisz coś?

No chyba,że tak,od starych domów masz tutaj sprzedawców to niech Ci doradzą :)

Luknij na moją stronkę, mam jednego tłoka z porządnej firmy z Pleszwa,

Kocioł TIlgner KTM, poczytaj, może ci się spodoba, najmniejszy jednak 20kW.

20 kw to nie przeszacowanie na taki dom? bedzie to sie palić? instalacje rodzice mają z czasów wczesnej demokracji wiec żeliwo i stal a nie cieńkie rurki i miedź :-(

nie mam takiego domu

dom jest stary 23 lata i tata też ma 67

ja mieszkam w bloku wiec na piecach się nie znam ale nie mogę pozwolić aby rodzice marzli

Pomożesz polecisz coś?

Przy miałowcu trzeba się napracować kupę popiołu produkuje Tato da radę ?, wsypać w sezonie 7-9 ton miału i wytargać 3 tony popiołu .

Przy miałowcu trzeba się napracować kupę popiołu produkuje Tato da radę ?, wsypać w sezonie 7-9 ton miału i wytargać 3 tony popiołu .

na razie sobie radzi

więc pewnie da radę

do ślimaka go nie przekonam uprzedzony jak cholera

szukam więc dobrego i oszczędnego tłoka raczej na ekogroszek nie miał

Edytowane przez kubatoja

Gość Arturo72
nie obrażaj sie twojej rady też chętnie posłucham jeśli jest dobra i powiedziana z życzliwoci i doświadczenia

Spoko,nie jestem obrażalski ;)

Nie siedzę w starych domach i nie siedzę w kotłach,masz tutaj bardziej obeznanych i ich porady słuchaj.

Ja mogę doradzić co zrobić i jak zrobić,żeby nowy dom miał jak najniższe straty ciepła a tym samym co zrobić,żeby rachunki za ogrzewanie nie były wysokie nie babrając się jednocześnie w węglu ;)

Spoko,nie jestem obrażalski ;)

Nie siedzę w starych domach i nie siedzę w kotłach,masz tutaj bardziej obeznanych i ich porady słuchaj.

Ja mogę doradzić co zrobić i jak zrobić,żeby nowy dom miał jak najniższe straty ciepła a tym samym co zrobić,żeby rachunki za ogrzewanie nie były wysokie nie babrając się jednocześnie w węglu ;)

rozumiem dzięki za informacje