Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tak z ciekawości ,uważasz że właściciele ogniwa nie maja spokojnych zim?? Masz coś do palnika???? tylko promil ma palniki przerobione:) .Reszta śmiga na palnikach oryginalnych .[i potrafi spalić syf!! ]Kolejna sprawa to czy myślisz ze ci którym ogniwo nie pasuje pokochają Rbr? nie !!!Troszkę dobrej woli i zawsze się znajdzie wadę!! .Sadza,ilość spalonego opału zależy w dużej mierze od palacza!zapotrzebowania budynku na ciepło itd . Możecie nie lubić Zawijana i ok macie prawo. Wieszać psy po piecu który nie jest doskonały ale w tej cenie naprawdę dobrym produktem to przesada.Ze ogniwo duzo pali ,Minertu ,Karoka jakby nie pomagali przynajmniej na początku to i Rbr spalał by tak samo dużo! Wstępne ustawienie pieca to podstawa ,potem gdy ktoś ma odrobinę dobrej woli to sam się nauczy.

My już wyjaśniliśmy pewne rzeczy i wydaje mi się zbędne abyś cytował moje posty. I niech tak zostanie.

• Odpowiedzi 22,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Jarecki79

2372

• karoka65

1606

• zawijan

1504

• darase

1326

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

...Wprowadza ludzi w błąd podając normy które obowiązują wyroby wprowadzane na rynek unijny, nie obowiązują one przy wprowadzaniu na rynku krajowym. Jeżeli było by inaczej podał by mi na jakich aktach wykonawczych oparł swoje wypowiedzi, Jak do tej pory nie podał a jego pisanie to tylko oszukiwanie potencjalnych nabywców. Z każdego kotła i każdego papieru który jest z jego instytutu ma kasę, czy teraz wiesz o co ten krzyk? Obroty spadają więc każda droga do celu poprawia jego zyski.

Napisałeś same bzdury. Jak widać, Twoja wiedza na ten temat jest jeszcze mniejsza, niż Twoja wiedza o kotłach. Ale to Twoje zmartwienie.

Nie mam zamiaru Tobie (ani innym) niczego podawać, bo to nie moje sprawy. Zadałem tylko kiedyś pytanie o wyniki badań mocy i sprawności kotłów RBR. Na dzień dzisiejszy odpowiedzi, które otrzymałem są jednoznaczne. Mnie to wystarcza.

"Mój" instytut nie posiada laboratorium notyfikowanego (nigdy nie starał się o takowe, ani nie stara się na dzień dzisiejszy), więc nie ma kasy z tego typu badań.

O mnie możesz mówić, co Ci ślina na język przyniesie, bo Ty jesteś dla mnie...

Jeśli jednak jeszcze raz napiszesz coś oszczerczo na "mój" instytut, to przekażę to do odpowiedniej komórki instytutu. Zobaczę, kim będziesz dla nich.

Napisałeś same bzdury. Jak widać, Twoja wiedza na ten temat jest jeszcze mniejsza, niż Twoja wiedza o kotłach. Ale to Twoje zmartwienie.

Nie mam zamiaru Tobie (ani innym) niczego podawać, bo to nie moje sprawy. Zadałem tylko kiedyś pytanie o wyniki badań mocy i sprawności kotłów RBR. Na dzień dzisiejszy odpowiedzi, które otrzymałem są jednoznaczne. Mnie to wystarcza.

"Mój" instytut nie posiada laboratorium notyfikowanego (nigdy nie starał się o takowe, ani nie stara się na dzień dzisiejszy), więc nie ma kasy z tego typu badań.

O mnie możesz mówić, co Ci ślina na język przyniesie, bo Ty jesteś dla mnie...

Jeśli jednak jeszcze raz napiszesz coś oszczerczo na "mój" instytut, to przekażę to do odpowiedniej komórki instytutu. Zobaczę, kim będziesz dla nich.

Jeżeli coś źle napisałem to wyjaśnij co bo ja nieświadomy nie wiem. Przecież piszesz na forum aby uświadamiać i doradzać. Napisz wreszcie gdzie coś nie doczytałem?

A może nie odpisuj bo jak zwykle twoja buta z ciebie wyjdzie.

Wydaje mi się,że krótko można wyjaśnić jedną sprawę, bo ludzie nie rozumieją co to jest notyfikacja i do jakich celów...

oraz co to jest akredytacja....

http://www.pca.gov.pl/?page=karta_podmiotu&&id=AB%20081

http://www.pca.gov.pl/zakresy/zakresy.php?d=AB&z=AB%20081

IChPW Zabrze nie ma i nigdy nie miało notyfikacji europejskiej, ta jest potrzebna do tzw badania typu np. badanie projektu WE, moduł B-1

Do tego prawa ma UDT oraz IE (Łódź), prawo do badania i kontroli.

Dla wykonania takiego badania potrzebne są badania emisyjne, które ichpw robi i ma na to akredytację PCA, to z kolei ma notyfikację europejską....

Co widać w linkach wyżej.....

Dalsze bicie piany nie ma sensu, do dokumentacji CE potrzebne są wyniki badań, jedno z drugim się zazębia

Edytowane przez Jarecki79

Spróbuj teraz, dajcie spokój, niemiło się to wszystko czyta....

Poczekajcie na wyniki badań i nie ma co bić piany.

Jestem tego samego zdania.

PS

Dalej nie znalazłem odpowiedzi. To co tam jest to znalazłem na początku szukania.

Edytowane przez zbigmaz01

Zaczynam z Ogniwem 15kw już 4 sezon, nie miałem w tym czasie poważnych problemów. Byle tak dalej :)

Jedynie w trzecim sezonie poszły mi 3 zawleczki z winy opału w 1 tydzień.

Nie wzywałem serwisu: zdolny chłopak to sobie poradził ;) :)

Aaaa jest mały problem dmuchawa trochę głośno pracuje, poczekam jeszcze z 2 lata i jak padnie kupię nową :)

Zbigmaz, moim zdaniem bicie piany jest w dużej mierze Twoją zasługą. Jakbys tak nie zaprzeczał, to nikt by rozmowy nie ciągnął.

Chłopaki napisali wyraźnie, teraz jest papier na 23kW, minertu ma ten atest u siebie dostępny.

Nie ukrywali tego.

Pisali także,że w dtr są nieścisłości i ma być poprawiona. W tabeli sprawność nie zgadza się z pozostałymi danymi.

Nie rozumiem po co mącić i ciągnąc takie rozmowy przez naście stron.

Niezależnie od producenta nie ma fizycznej możliwości, aby kilka kotłów miało dokładnie taką samą sprawność.

Powiem więcej fizycznie jest niemożliwe, aby ten sam kocioł, badany w tym samym laboratorium na tym samym paliwie po 2dniach osiągnął identyczny wynik...

Zbigmaz, moim zdaniem bicie piany jest w dużej mierze Twoją zasługą. Jakbys tak nie zaprzeczał, to nikt by rozmowy nie ciągnął.

Chłopaki napisali wyraźnie, teraz jest papier na 23kW, minertu ma ten atest u siebie dostępny.

Nie ukrywali tego.

Pisali także,że w dtr są nieścisłości i ma być poprawiona. W tabeli sprawność nie zgadza się z pozostałymi danymi.

Nie rozumiem po co mącić i ciągnąc takie rozmowy przez naście stron.

Niezależnie od producenta nie ma fizycznej możliwości, aby kilka kotłów miało dokładnie taką samą sprawność.

Powiem więcej fizycznie jest niemożliwe, aby ten sam kocioł, badany w tym samym laboratorium na tym samym paliwie po 2dniach osiągnął identyczny wynik...

Nigdy nic innego nie napisałem. A że chcę się dowiedzieć o dyrektywy to jest bicie piany?

Nigdy nic innego nie napisałem. A że chcę się dowiedzieć o dyrektywy to jest bicie piany?

Dostałeś odpowiedzi od kilku osób.

Rozwlekasz dyskusje na kolejny wątek.

Po co?

Odpocznij, ochłoń - przeczytaj ze zrozumieniem odpowiedzi, które dostałes od kilku osób i na litość boską nie rozwlekaj już dalej tego tematu.