Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 22,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Jarecki79

2372

• karoka65

1606

• zawijan

1504

• darase

1326

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No ale straszysz 3-krotną podwyżką cen prądu to chociaż wylicz mi ile zapłacę. To takie trudne?

Straszenie kogokolwiek nie jest moim zamiarem,dla tych co wyciągają właściwe wnioski z otaczającej nas rzeczywistości, na pewno nie będzie to zaskoczeniem.

Napisałem 2-3 krotny wzrost cen,a może będzie to 1,5x?

Tego jeszcze nie wiedzą nie tylko"wysocy komisarze" tfu ale i najwyżsi;)

Może jako skuteczne lobby PC ,dostaniecie od zakł. energ. stosowny rabat na prąd,któż to wie?

A Ty potrafisz mi podać dokładną cenę za 1t ekogroszku np.za 3 lata?

Chyba nie.

Wiem że dla ciebie jest to szokujące ale ja nie mam kominka ani żadnego urządzenia dymiącego. W domu mam wystarczająco ciepło.

No to masz naprawdę przerąbane jak jakieś drzewka na druty polecą.

Liwko choć lokomotywę w salonie odpali i jakoś przeżyje.

Nie tak dawno ludzie po dwa tygodnie bez prądy siedzieli w domach.

Wiem że dla ciebie jest to szokujące ale ja nie mam kominka ani żadnego urządzenia dymiącego. W domu mam wystarczająco ciepło. Czy sprzedawcy zawsze muszą kłamać i oczerniać innych by wcisnąć komuś trochę żelaznego złomu.

Takich jak Ty to jest dopiero mało w Polsce ,większość musi mieć choć jeden komin .

Zapytajcie sie ich o faktury !!! Kocioł wg faktur wiadomo ile kosztuje !! ale to ile kosztuje??? nie takie sobie gdybanie, ale skany faktur.... Artura nie ma sie co pytac bo może sobie wystawić fakturę jaką chce...

1 koszt PC

2 instalacja PC

3 koszt instalacji wod + cwu

4 roczne zużycie za r 2014.

5 koszt tego kominka + koszt montażu ,, wszystko wg faktur...

Animuss co Ty pierdzielisz ?

Z lokomotywy zwanej kominkiem to pszczółki wynoszą :)

Dosłownie po drugiej stronie ulicy mam sąsiada z kominkiem, co popołudnie te chmury widzę.

Liwko chcesz to zrobię Ci fotkę jutro, teraz już za ciemno.

Pewnie ciulowy kominek kupił :)

On ma pewnie z płaszczem wodnym tak jak ten u mnie sąsiad ,mokre ścianki i temperatura spalin niska ,wystarczy jeszcze trochę mokrego drewna walnąć i parowóz przy tym wymięka ,pamiętam parowozy z nich to leciał siwy a często gęsto prawie biały dym .:p

Ale to są kominki nie kotły wszyscy tak twierdzą ,dla mnie to taki sam śmieciuch tylko z szybą .

Ktoś z was ma ekogroszkowca z dużą szybą widziałem ,dawać zdjęcie!

Wstawiam sobie szybę na całe drzwiczki będę miał kominek w kotłowni:lol2:

Jak ktoś spyta to mam tylko kominek z automatycznym podajnikiem :bash:

Edytowane przez animuss

Helos :)

Jak co roku małe podsumowanie pracy Ogniwa 15KW w sezonie zimowym 2013/14r

Sezon 4 :)

182dni- 2544kg średnia 13,98kg/24h

Domek 9,5m*11m-dwie kondygnacje plus 3m2.

Ocieplenie: styropian 10cm, strop 4cm, drzwi z nawiewem ;) kiepskie szyby w oknach. Koszt ogrzewania 6 miesięcy CO i Cwu(5os) to ok. 2100zł.

Dużo ale nie jest źle :)

Edytowane przez darase

Wiem że dla ciebie jest to szokujące ale ja nie mam kominka ani żadnego urządzenia dymiącego. W domu mam wystarczająco ciepło. Czy sprzedawcy zawsze muszą kłamać i oczerniać innych by wcisnąć komuś trochę żelaznego złomu.

Eee! Tobie to dobrze. Mieszkasz w Bełchatowie. Z pewnością palisz odpadowym prądem.

NO i co mały kombinatorku i cwaniaczku????? Tak cięzko znaleśc faktury??? przecież na pewno je masz...przeciez odpisywałeś watt, albo masz je w celach podatkowych.... chyba że nie masz... i dane wypisujesz sobie z kosmosu...CZEKAM na dane !!! bo jestes tak wiarygodny jak Arturek

1 koszt PC

2 instalacja PC

3 koszt instalacji wod + cwu

4 roczne zużycie za r 2014.

5 koszt tego kominka + koszt montażu ,, wszystko wg faktur...a nie tylko gdybanie i

Podaj mi koszt swojego domu wedle faktur, to obiecuję wyszukać te które mam i dołączyć skany faktur za prąd z roku 2013.

Mogę powiedzieć ci pobieżnie ale możesz sam sprawdzić moją wiarygodność.

1. 10.000zł (zadzwoń do producenta mojej pompy i zapytaj się ile kosztowała przed 2009 rokiem)

2. 7000zł (ile kosztowała twoja kotłownia poza kotłem, bo jest niemal identyczna, trochę rurek, zbiornik CWU, jakieś naczynka i pompki?)

3. A to po co?

4. Mówię że mam w okolicach 3000zł. Jeżeli twierdzisz, że mam inaczej to ile?

5. Zapytaj bittera i maluxa, mają te same kominki. Różnica jedynie jest taka, że ja miałem go w cenie producenta. Chcesz podobny z 1/3 ceny? Zapytaj Piotra Baturę, wysprzedaje :p

I nie fikaj bo się możesz poparzyć :p

NIe interesują mnie twoje pobożne życzenia !!! a stan faktur !!!!! poki co jesteś tylko bajkopisarzem ja tez moge sobie napisać na forum ze wybudowanie domu wyniosło mnie A- 200tys , B 1milion zł (możesz sobie wybrac....

Eee! Tobie to dobrze. Mieszkasz w Bełchatowie. Z pewnością palisz odpadowym prądem.

Nie wiem czy on jest odpadowy czy nie ale dla mnie najważniejsze jest to że kWh na ogrzewanie po przerobieniu przez PC kosztuje mnie poniżej 10gr. Ostatnio zmieniłem sprzedawcę.

Nie mam nic do opalania czymkolwiek jeśli tylko to nie przeszkadza innej osobie mieszkającej w pobliżu. Lecz ludzie nie potrafią uszanować czyjejś własności. Jak otwieram okno to muszę zaraz obserwować czy któryś z sąsiadów nie uruchamia swojej ,,piekielnej machiny" bo zaraz sadza i pył wewnątrz zwłaszcza gdzie okna dachowe.

Na jakiej podstawie to ustaliłeś? Nie kompromituj się człowieku.

Nigdy nie odczułem z tego powodu jakiś negatywnych skutków.

Przez twój prąd ktoś musi również wąchać smrody, w tym i ty.

piszesz że okna nie możesz otworzyć, tak samo do tego się przyczyniasz.

już pisałem że za was pszczółki nie wynoszą.

to nie moja kompromitacja ale twoja obłuda i hipokryzja.

już pisałem to tak jakbyś chodził nasr..ć na próg pod drzwi sąsiada byle u ciebie nie śmierdziało.