emems 02.04.2003 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2003 ANKIETA Jakiej muzyki lubicie słuchać moi kochani Forumowicze? Albo czego nie lubicie słuchać? Może polecicie jakąś nową płytę, którą ostatnio słuchaliście? http://www.ifb.pl/~qba/ikonki/shine.gif O sobie. Ja osobisie lubię słuchać różnej muzyki od Sisters of Mercy do Oldfield-a. Pozdrawiam i liczę na dowolność wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 09.04.2003 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Sistersi grali wczoraj w Wa-wie w Hali Mery (niestety, nie byłem). Ostatnio nie kupiłem żadnej płyty, ale znowych rzeczy urzekło mnie to co zrobił Krawczyk z młodziakami (albo młodziaki z Krawczykiem ) jestem absolutnie pod wrażeniem "10 łatwych utworów na fortepian" Preisnera granych przez Leszka Możdżera.... Nie mam za dużo czasu, ale jeszcze tu wrócę... Pozdriv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 09.04.2003 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 ostatnio kupiłam płytę..Chrisa Botti... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 10.04.2003 05:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 Tesia i jak.... jaki to rodzaj muzyki? Może ktoś z Was ma płytę Vangelisa "Antarctica" ??? - bardzo poszukuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 10.04.2003 05:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 do Ponury63 ja też bardzo bardzo żałuję że niebyłam na koncercie Sisters of Mercy. Ciekawi mnie jak było? Może ktoś był??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 11.04.2003 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 Parę osób było.... szukaj w skrzynce Pozdriv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 11.04.2003 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 Elektroniczna JMJ Vangelis, Klaus Schulze Tangerine Dream i inni Wytwórnia 4AD Clan of Xymox Death can Dance This Mortal Coil Metal Rammstein Rock Pink Floyd i wielu , wielu innych, np. Anna Maria Jopek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arsen 11.04.2003 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 A ja szukam płyty z muzyką z filmu Diuna, ta wersja gdzie grał Sting, ma ktoś może ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 11.04.2003 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 Arsen podpisuję się i pod tą muzyka i ja także poszukuję. dobrzykowice Dead can Dance jakie masz płytki jeśli można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 11.04.2003 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 No, to się nam pięknie rozwija.... Tesia nie odpowiada, kto to Chris Botti, ino chwali go na wszystkich wątkach Moja pierwszą fascynacją była muzyka lat 60-tych, trochę podświadomie "pobierana" w wieku lat 7-8-miu.... A potem dopiero się stało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 15.04.2003 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2003 On 2003-04-10 07:55, emems wrote: Tesia i jak.... jaki to rodzaj muzyki? Może ktoś z Was ma płytę Vangelisa "Antarctica" ??? - bardzo poszukuję. Looknij do skrzynki w obydwu tematach. Pozdriv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 07.05.2003 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2003 no i wiosna przyszła i widzę że wszyscy słuchają dźwięków przyrody, a ja zasłuchuję się muzyką z filmu "Amelia"no to heeej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 08.05.2003 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2003 Radio było w domu odkąd pamiętam. Było w ogóle jedno z pierwszych w kamienicy, na wielkim podwórku - studni na warszawskiej Pradze. Była z tego powodu zabawna sytuacja, kiedy ktoś nadał odpowiednim służbom, że "pajęczymy" sygnał telewizyjny - a my słuchaliśmy pasma TV podczas któregoś tam festiwalu w Opolu.... Pamiętam - i kocham - mnóstwo piosenek z tamtego czasu. Ogromną estymą darzę do dziś (mimo wszystko) Program Trzeci PR, który jest o niecały rok starszy ode mnie. To tam byli Skaldowie i Czerwone Gitary, mnóstwo polskich i zagranicznych hitów, granych nawet niedługo po premierze w "Radio Luxemburg". Świat pocztówek dźwiękowych to zupełnie inna sprawa. To tak głęboko wlazło w podświadomość, że ścieżki dźwiękowe do filmów takich jak np. "Dirty Dancing" przyprawiają mnie o (radosne) drżenie serca i nóg... Mój ulubiony przebój z tamtych czasów to "Jesień idzie przez park", a z zachodnich "Ferry cross the mercy". Dojechałem do jakiegoś roku 1978, wtedy pojawiła się fascynacja ABBĄ i zachodnim rockiem hippiesowskim. Ale o tym następnym razem... Napiszcie o Waszych spotkaniach z muzyką! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiso 09.05.2003 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2003 Zasłuchuję się w muzyce typu Limahl i Stachursky.HEJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 10.05.2003 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2003 no trójki to ja słucham nawet teraz.( via net) zresztą gzdiekolwiek jestem-3 przez laptopa jedyne akceptowalne przeze mnie radio, choć ostatnio lekko za bardzo się komercjalizuje. brakuje mi powtórki z rozrywki po 13.00. a wartościowe audycje dali późno w nocy, ech... no ale nic. muzyka? od najcięższej- Kat( kocham ich muzykę), Therion, etc. potem- AC/DC, Motorheady, Maideny, stare (!) Metallici, etc. dalej- kocham bluesa!!!!-szczegolnie ostrego gitarowego ( S.R.Voughan) przejście do jazzu ( kiedyś "odkryłem" Patricię Kaas- jest niesamowita) w ogóle lubię "żywe " granie hejka. bum, cyk, cyk, bum, cyk, cyk oorbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.05.2003 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2003 CHRIS BOTTI...inaczej trąbka...bossska muzyka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TommyT 12.05.2003 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 the doors, the doors, the doors,miles davies,james brown,król, jimi hendrix, santana to ci naj naj a potem jazz i acid jazz, blues od akustycznego na samo pianino lub gitarę do elektrycznego w stylu G. Moore'a albo SRV, soul od lat '50 do końca '70, funky, klimaty 4AD i elektronika stary dobry R'n'R no i rock, od led zeppelin, black sabbath, deep purple i inne z tego okresu do metallici, iron maiden, ac/dc itp itd, trochę współczesnej muzy klubowej, d'n'b... długo można by wymieniać, pzdr tomek ojoj zapominałem o cold wave lat'80 cure joy division new model army i punkowej rewolucji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 12.05.2003 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 Hejka Ponury 63 piekna ta twoja opowiesć o muzyce - proponuje pisac ją w odcinkach Wiesz ponury63, moje pierwsze spotkanie z muzyką to było stare radio mojej mamy. Nie wiem jak się nazywało, ale to było wielkie radio z adapterem u góry, a samo miało dwa pokrętła na ustawienie fali i na głośność i miało te przecudowne klawisze u dołu, które się z wielkim wysiłkiem wciskało zmieniając zakres fal radiowych. To były piękne czasy, gdy z owegoż radio czepiało się antenę do karnisza, żeby był większy zasięg. Zeby mozna było słuchać Radio Luxemburg przerywane nachodzymi falami z radzieckiej stacji radiowej. Zakochałam się wtedy w muzyce francuskiej i angielskiej, nawet podobały mi się kawałki z przypadkowo "złapanych" stacji z krajów muzułmańskich Ależ mi sie wtedy podobał świat - był taki tajemniczy. A teraz gdy wszystko jest w zasięgu ręki, wiele stracił na swojej tajemniczości... Ps. Teraz słucham muzyki z "Matrixa" ale porywa, aż chce się żyć :grin: Pozdrawiam gorąco. Sia la la, sia la la - emems Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 12.05.2003 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 To jeszcze raz ja. Ponury63 ja tez uwielbiam trójke ! TRÓJKOWICZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŚWIATA ŁĄCZCIE SIĘ. Ps. I gdzie ta powtórka z rozrywki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 13.05.2003 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 A pamiętacie taką trzyosobową kapelę z Walii o nazwie Budgie? Niedawno nabyłem kasetę z "the very best of..." i..... radio Zet w aucie poszło w odstawkę. Ludzie! Ten bas jest za.....sty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts