Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pewnie znacie te muzyke , ale nie moge sie opedzic od nagrania "Lonely day" zespolu System of a Down . Slucham tego juz 38 raz po raz i ciagle mi sie podoba . Ten czysto - metaliczny glos wokalisty ... ta gitara niczym dobry stary Gibson ... te basy w tle ...

Nagranie brzmi jakby bylo stworzone 20 lat temu , a jest calkiem swieze . Mam nadzieje , ze te zauroczenie utworem to nie objaw mego starzenia sie . No bo przeciez tekst jest w sumie optymistyczny .

Luc Skywalker napisał:
Pewnie znacie te muzyke , ale nie moge sie opedzic od nagrania "Lonely day" zespolu System of a Down . Slucham tego juz 38 raz po raz i ciagle mi sie podoba . Ten czysto - metaliczny glos wokalisty ... ta gitara niczym dobry stary Gibson ... te basy w tle ...

Nagranie brzmi jakby bylo stworzone 20 lat temu , a jest calkiem swieze . Mam nadzieje , ze te zauroczenie utworem to nie objaw mego starzenia sie . No bo przeciez tekst jest w sumie optymistyczny .

Mam to samo .......... i przeszło na mojego starszego syna .....

Kawałek jest genialny.

Luc Skywalker napisał:
Wiesz ze System of a Down wystepowal w katowickim Spodku jako support dla jakiegos zespolu i zostal wygwizdany ? Bylo to kilka lat temu .

I jakoś mnie to nie dziwi. Pracuję w badaniach rynku, więc mam wyrobione zdanie na temat społeczeństwa :):)

Cos mi sie skojarzylo . Podpis w Twoim avatarze : "Warszawa Stille".

Still in Warsow - to tytul pieknej piosenki Johna Portera .

Zapytalem sie go kiedys , dlaczego nie zaspiewal jej na koncercie . A on mi na to , ze trzeba bylo powiedziec przed wystepem , to by ja wykonal . Strasznie fajnie sie wtedy poczulem .

Luc Skywalker napisał:
Wiesz ze System of a Down wystepowal w katowickim Spodku jako support dla jakiegos zespolu i zostal wygwizdany ? Bylo to kilka lat temu .

Pamietam, wokalista wyskoczył w srebrnej marynarce i towarzystwo nie pozwoliło im dojść do głosu, szkoda.

Ja polecam płytę "Toxiticity" z ich chyba największym hiciorem "Chop Suey" - rewelacja, szczególnie razem z klipem :wink: . Jest tam też ballada która długo was nie opuści - "Aerials".

Heath napisał:
Ja polecam płytę "Toxiticity" z ich chyba największym hiciorem "Chop Suey" - rewelacja, szczególnie razem z klipem :wink: . Jest tam też ballada która długo was nie opuści - "Aerials".

Jest to jedna z lepszych plyt jaka slyszalam .

Super do sluchania w samochodzie na cala pare :D

Heath napisał:

Pamietam, wokalista wyskoczył w srebrnej marynarce i towarzystwo nie pozwoliło im dojść do głosu, szkoda.

Chop Suey to nazwa potrawy u Chinczyka . To taki drobny makaron z kawalkami warzyw i miesa . Przed kilkoma laty jedlismy to chyba przez 6 miesiecy codziennie , bo naszemu dziecku muzyka sie spodobala .

• 2 weeks później...
Piosenka nazywa sie "Staying alive" zespolu Cursive . Brzmi jak U2 z plyty "Joshua Tree" , a wiec sprzed lat . Jest tylko nieco ladniejsze , doskonalsze . Znane wiec dzwieki , ale mocno unowoczesnione , co powoduje usmiech wspomnien sprzed lat i zachwyt , ze komus chce sie tworzyc tak piekna muzyke . Mozna oczywiscie zarzucic , ze ludzie z Cursive wracaja brzmieniem do tego co juz bylo , zachwycilo nas i przeminelo , czyli wskrzeszaja trupa , ale to nagranie pomimo zapozyczen ma klase . No i ta mocno niespokojna gitara .... Goraco polecam pomimo banalnego tekstu . Ale gdyby chcialo sie nam poczytac , to przeciez sa poeci ...

Witam brac muzyczna,

Od kiku lat poszukuje nagran Kasy Chorych ze Skiba na harmonijce.

Interesuje mnie wydanie na CD- jesli takowe istnieje.

Podzielam zdanie wielbicieli P.F. Widzialem ich dwa koncerty. Pierwszy raz bylo to w Rzymie rok chyba 1988 i kilka lat pozniej Vancouver, BC. Oba wspaniale.

Pozdrawiam,

Kazik

kazber napisał:

Zerknij na stronę Kasy http://www.kasachorych.com/start.htm

masz kilka super mptrójek oraz wideo

właśnie zassałem "Blues chorego"..... łza się w oku kręci.........

a płyta ze Skibą jest w Merlinie >>> Kasa Chorych - Live (Muzyka Młodej Generacji)

a >>> ta płyta - sądząc po tym, co napisane - wyszła... przedwczoraj :D

możesz też popytać na forach, często fani mają nagrania własne, bootlegowe

http://www.blues.com.pl

http://forum.blues.net.pl

ponury63 napisał:
  kazber napisał:

Zerknij na stronę Kasy http://www.kasachorych.com/start.htm

masz kilka super mptrójek oraz wideo

właśnie zassałem "Blues chorego"..... łza się w oku kręci.........

a płyta ze Skibą jest w Merlinie >>> Kasa Chorych - Live (Muzyka Młodej Generacji)

a >>> ta płyta - sądząc po tym, co napisane - wyszła... przedwczoraj :D

możesz też popytać na forach, często fani mają nagrania własne, bootlegowe

http://www.blues.com.pl

http://forum.blues.net.pl

Witam.

Ponury, serdeczne dzieki za namiary.

Przed zajeciem sie budowa czasem szukalem nagran Kasy w sieci. Niestety bezskutecznie.

Za chwile wchodze na podana strone i kupuje.

Thanks again.

Kazik

• 2 weeks później...