ponury63 21.03.2004 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 Dnia 21 marca 1986 roku odbyła się premiera trzeciej płyty zespołu Metallica "Master of Puppets" http://www.overkill.pl/album/master_of_puppets.jpg "Master Of Puppets"[Władca marionetek] Koniec gry namiętności, rozpada sięJestem twym źródłem samozniszczeniaŻyły, które pompują strach, zasysają czystą ciemnośćI kierują twoją martwą konstrukcjąSpróbuj mnie, a zobaczyszWięcej niż się spodziewaszZostałeś mi przeznaczonyZabijam cię Czołgaj się szybciejSłuchaj swego panaTwoje życie płonie prędzejSłuchaj swego panaPanie! To ja, władca marionetek pociągam za twoje sznurkiWnikam w twój umysł, niszczę twe marzeniaOślepiony przeze mnie nie możesz nic zobaczyćTeraz wezwij mnie, chcę słyszeć twój krzykPanie, PanieTeraz wezwij mnie, chcę słyszeć twój krzykPanie, Panie Przed przeznaczeniem nie umknieszŻycie pośmiertne staje się klarowniejszeMonopol bólu, rytuał nieszczęściaZniszcz swoje śniadanie przed lustremSpróbuj mnie a zobaczyszWięcej niż się spodziewaszZostałeś mi przeznaczonyZabijam cię Czołgaj się szybciej... Panie, Panie, gdzie są marzenia, które wyśniłemPanie, Panie, obiecujesz tylko kłamstwaŚmiech, śmiech, wszystko co widzę i słyszę toTen przerażający śmiech, podczas gdy ja płaczęWszystko jest diabła warte, piekło to nasze miejsceWszystko jest bez sensuFix me!!!Nieskończony labirynt,Dryfowanie wśród policzonych dniTeraz twoje życie stało się bezsensownePosiądę cięPomogę ci umrzećPociągnę sznurkiTeraz ja rządzą tobą. To ja władca marionetek pociągam za twoje sznurki... Cha, cha, cha, cha... "Welcome Home (Sanitarium)"[Witajcie w domu (Wariatów)] Witajcie tutaj gdzie czas stoi w miejscuNikt nie odchodzi i nie przychodziA księżyc w pełni jest ciągle ten samNazywają nas obłąkanymiŚnimy o tych samych rzeczach co nocW swych wyobrażeniach widzę wolnośćBez zamkniętych drzwi i zakratowanych okienBez tego co przeraża moje myśli Śpij mój przyjacielu, a zobaczyszŻe ten sen się urzeczywistniTrzymają mnie zamkniętego w tej klatceCzyż nie widzą, że właśnie dlatego oszalałem Wariatkowo - pozwólcie mi żyćWariatkowo - po prostu zostawcie mnie samego Zbudowali we mnie strach przed tymCo jest tam na zewnątrzI nie mogę oddychać świeżym powietrzem wolnościCiągłe szepty w moim mózguZapewniają mnie, że jestem obłąkanyMyślą, że nasze głowy są w ich rękachLecz gwałt rodzi gwałtTrzymajcie go związanego, tak mu dobrzeTak czuje się lepiej, czyż nie? Nie mogą dłużej trzymać nas tutajSłuchajcie, przeklnijmy ich, zwyciężymyMyślą, że wszystko jest w porządkuMyślą, że chronią nas przed naszym piekłem Wariatkowo - pozwólcie mi żyćWariatkowo - po prostu zostawcie mnie samegoWariatkowo - po prostu zostawcie mnie samego Strach przed życiemWzbudza niepokójBunt wisi w powietrzuŚmierć będzie miała co robićLustra wytrzeszczą oczyZabić to jedyne przyjazne słowoTo jedyna niestety drogaNa odzyskanie wolności teksty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 05.04.2004 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 10 lat temu Kurt Cobain, lider grupy Nirvana, zginął w swoim domu w Seattle http://www.nirvana.website.pl/galeria/images/kurt/spin5.jpg R.I.P. "All Apologies" What else should I beAll apologiesWhat else should I sayEveryone is gayWhat else should I writeI don`t have a rightWhat else should I beAll apologies In the sunIn the sun I feel as oneIn the sunIn the sunI'm marriedBuried I wish I was like youEasily amusedFind my nest of saltEverything is my faultI`ll take all the blameAqua seafoam shameSunburn with freezeburnChoking on the ashes of her enemy In the sunIn the sun I feel as oneIn the sunIn the sunI'm marriedBuried All in all we all are "All Apologies - Przepraszam Bardzo" Kim innym miałbym byćPrzepraszam bardzoCóż innego miałbym powiedziećKażdy jest wesołyCo innego mógłbym napisaćNie miałbym racjiKim innym miałbym byćPrzepraszam bardzo W słońcuW słońcu czuję się jak ktośW słońcuW słońcuJestem poślubiony, pochowany Chciałbym być jak ty Zawsze wesołyZnajdź moje gniazdo soliWszystkiemu jestem winienPrzyjmuję całą winę na siebieWodnisty wstyd z piany morskiejPoparzenia słoneczne i odmrożeniaDusi się na prochach jej wroga W słońcuW słońcu czuję się jak ktośW słońcuW słońcuJestem poślubiony, pochowany Wszyscy razem jesteśmy wszystkim czym jesteśmy I hate myself and I want to die Hałas z sercem List Ostatni rozdział Justice for Kurt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 11.04.2004 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2004 JACEK KACZMARSKI "...Swieczek tysiace palili mu...."...nie moge uwierzyc, zal i bezgraniczny smutek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 23.04.2004 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 muzyka Smolika ...to jest to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Master14 01.08.2004 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2004 Ja tam lubie słuchać Avril Lavigne:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 06.08.2004 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 a ja At the Drive In i Archive Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 07.08.2004 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 ja właśnie odkryłam Smolika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela i Bogusław 23.08.2004 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 No coś takiego!Ze też ja wczesniej nie trafiłem na ten wątek!ponury63 czy to 63 to twój rocznik - jesli tak, to witaj rówiesniku.Ludziska, wasze posty leją miód na moje muzykolubne serce.QUEEN, Deep Purple, Lennon, Doors, Pink Floyd, Perfect, itd itd toż to moja młodość z Trójką, Kaczkowskim, Niedźwieckim a wcześniej z PR I.Czytam to i jeszcze o muzyce tzw. elektronicznej (Vangelis, Schultze, Jarre, Tangerine Dream, Kitaro, Biliński), wspominam sobie polską Muzykę Młodej Generacji - pamietacie cos takiego? Początki Kombi, Lombardu, Krzak, RSC i dziesiątki innych dziś już zapomnianych ...Ale ponieważ nie czuje sie na siłach pisać tak jak ponury63 czy TommyT więc tylko krótka historyjka.Otóż zacząłem się intensywniej uczyć angielskiego, ponad program szkolny, pod wpływem piosenek The Beatles. Dzis po latach mają ciepłe miejsce w moim sercu (a zwłaszcza J. L.) i gdy zdarzyło sie przed rokiem, że byłem w Nowym Jorku postanowiłem, ze musze zobaczyć Dakota House - dom w którym mieszkał i przed którym zginął John Lennon. Szczerze mówiąc nie wiem co spodziewałem sie zobaczyć - jego ślady na chodniku ...? Przecież to już ponad 20 lat od jego smierci a Manhattan żyje swoim szalonym tempem. Stanąłem na chodniku po drugiej stronie i patrzyłem myśląc o Johnie, gdy nagle zreflektowałem sie, że nie stoje sam. Obok stał podekscytowany może 18 letni chłopak patrzący przez łzy na wejście do budynku. Z nim była starsza kobieta (może matka) i patrzyła milcząc. Po chwili poszli w kierunku skraju Central Parku gdzie jest maleńki kącik urządzony przez Yoko Ono, nazwany Strawberry Fields. Ja też tam poszedłem i w centrum Manhattanu zobaczyłem siedzacych na kilku ławkach ludzi różnych odcieni koloru skóry a łączyło ich jedno - z nieobecnym wzrokiem, zamyśleni, słuchali chłopaka grajacego na gitarze piosenki Johna z różnych lat Jego życia. Powiem Wam - też chwile posiedziałem i szczerze się wzruszyłem, że dziś ciągle są ludzie którzy Go słuchają, chociaż pamiętać go mogą co najwyżej z czasów ostatniej Jego płyty "Double Fantasy" Ta scena do dziś mnie lekko zasmuca, rozmarza, ale i umacnia. Może jestem zbyt naiwny? Kto dziś wierzy w przesłanie z "Imagine"?pozdrawiam Was wszystkich i dziękuję za chwile wzruszeń przy lekturze Waszych postów. Bogusław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 30.08.2004 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 ponury63 czy to 63 to twój rocznik - jesli tak, to witaj rówiesniku. Witaj Tak, to rocznik, choć były koncepcje że wiek i... wzrost Ale daliśmy im zdecydowany odpór. Ta muzyka jest nieśmiertelna - jest w niej coś niebywałego. Takie perełki jak "I'll follow the sun" czy "Eleanor Rigby", zresztą.. można wymieniać nieomal w nieskończoność; rozwój muzyczny ich jako grupy i każdego z osobna... A ja bardzo lubię "Double Fantasy" - to jedna z piękniejszych płyt o miłości. I pech, że kiedy między Johnem i Yoko zaczęło się znów dobrze dziać, stała się ta tragedia.. Co do Nowego Jorku, w ogóle Stanów, mam nadzieję że kiedyś tam będę.Oby. Na razie zrobiłem sobie wycieczkę internetową po Central Park: Dakota House 1, 2 i 3; Rozeta 1, 2 i 3; Tablica Czy ja wiem, czy wiara w przesłanie "Imagine" to naiwność ? Jestem zdania że nie.. "trudno nie wierzyć w nic.." "You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one, I hope some day you will join us, And the world will be as one" >>> cały tekst [mam nadzieję że podając link nie naruszam praw autorskich ] Pozdrawiam ponury63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregyoda 23.09.2004 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 Heyah wszystkim! Szacunek dla Waszej ulubionej muzy. jeśli moge podzielić się wrażeniami, to swoją edukację muzyczną zacząłem od gryna akordeonie klasycznych, ludowo-weselnych kawałków, po to by w liceum oddać się "czernii" ! Zaczałem ostrożnie: Bon Jovi, Scorpions, Skid Row, DIO, Bonfire. Potem coraż mocniej: Helloween, Iron Maiden, Pantera, Running Wild... A potem to już poleciałem: od trashu (Kreator, Sodom, Sepultura, Testament, Slayer, Anthrax), przez death (Death, Napalm Death,Vader, Obituary, Dismember, Grave, Morbid Angel, Cannibal Corpse, Bolt Thrower..), poprzez piekielny black (Dark Throne, Immortal,.. ). Aha zapomniałbym że w między czasie kolegowałem sie ostro Z Depeszowcami i punkami w wyniki tego ostatniego pokochałem The Exploited, G.B.H. UK Subs, oraz polskie Sedes, The Bill, Jezus Chytrus, Dezerter, Big Cyc..). I tak trwałem 15 lat póki się nie ożeniłem . Teraz to słucham czadu jak moja Ukochana nie słyszy! KOcham ten metal i tego burdnego punka! Mam nadzieję, że moją kolekcję kaset i płyt przejmie kiedyś mój syn i nie zostanie żadnym Techniakiem czy dresem... POzdros 4 all! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 06.10.2004 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 Exploited Barmy Army !! Dziś w telewizorni, w słoneczkowym Polsacie, film "Judgement Night". Filmu nie widziałem, więc nie mogę polecać, ale kocham soundtrack z niego [w USA sprzedał się w nakładzie ponad 2 mln egz.]. To świetne połączenie metalu z hiphopem. Absolutnie wyjechany numer tytułowy autorstwa Biohazard & Onyx, świetne łojenie w "Disorder" [slayer & Ice T] i mój ulubiony "Come And Die" - Therapy? & Fatal. Spis tytułów i kawałki empetrójek tutaj ______________________ Ostra brzytwa OI!ca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 06.10.2004 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 Pod względem muzycznym to tak do końca nie jestem ustabilizowany. W domu mam dość pokaźną kolekcję płyt od muzyki poważnej poprzez Jazz, POP, House, Trans, Tresor ... Dużo tego jest i w zależności od nastroju, pory dnia czu roku lubię coś innego posłuchać. Moją ulubioną serią jest muzyka filmowa ale najbardziej ze wszystkich wykonawców i twórców to uwielbiam Bjork. Poprostu jest najlepsza pod każdym względem (według mnie). Każdemu poleciłbym by chociaż raz w życiu przesłuchał jej dyskografii. Cudowna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 15.10.2004 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 ANKIETA Jakiej muzyki lubicie słuchać moi kochani Forumowicze? Albo czego nie lubicie słuchać? Może polecicie jakąś nową płytę, którą ostatnio słuchaliście? http://www.ifb.pl/~qba/ikonki/shine.gif O sobie. Ja osobisie lubię słuchać różnej muzyki od Sisters of Mercy do Oldfield-a. Pozdrawiam i liczę na dowolność wypowiedzi. polecam pewien hit : http://granda.room-303.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 26.10.2004 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Ja się zatrzymałem w latach 80-tych.Heavy,hard,rock!!!!!!Accept,Iron Maiden,Manowar,Guns&Roses,Motley Crue,Metallica(ta stara),Megadeth,Anthrax,Slayer,Testament,Van Halen,Dave Lee Roth ,Helloween,Steve Vai,Joe Satriani,Gary Moore,AC/DC,Deep Purple,Whitesnake itp itd.Oprócz tego rock i pochodne typu Sisters of Mercy,Springsteen,Queen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.10.2004 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2004 Oj moja "płytoteka", mp-trójkowa oczywiście, jest dość imponująca! Ok. 10.000 utworków! I czego tam nie ma! Nie myślcie, że to jakiś śmietnik muzyczny! Playlista powstawała wspólnie z moimi pociechami (19 i 22), więc jest bardzo zróżnicowana, ale utwory są starannie wyselekcjonowane i myślę nieskromnie , że zadowoliłyby najwybredniejsze gusta muzyczne. Jest sporo jazzu, soulu, bluesa, tzw. muzyki świata ( Sacred Spirit, Beautifule World, Enigma, Anggun, Mystera, Era, itp.), mnóstwo muzyki filmowej, klubowej, Touch & Go, kompilacje Stephane Pompougnac-Hotel Costes, Vibration de Paris, Gotan Project, itp. Gdzieniegdzie przewinie się dobry rap, a nawet hip-hop! Oczywiście nie brakuje muzyki klasycznej. I właściwie mogę słuchać każdej pozycji z mojej playlisty, wszystko zależy od nastroju, pory dnia, nawet pogody. Muzyki słucham kiedy tylko mogę, uwielbiam zaszyć się w swój kącik i unieść się na falach dźwięków gdzieś, gdzie nie dopadają mnie stresy, głupie problemy codzienne, brzydka pogoda! ODPOCZYWAM! Pozdrawiam wszystkich muzykoholików! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 08.11.2004 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 http://svt.se/hogafflahage/hogafflaHage_site/Kor/hestekor.html wlaczcie dzwiek i klikajcie na konie - najlepsza muzyka jaka ostatnio slyszalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
projektant 23.11.2004 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Bardzo sympatyczna muzyczka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 26.11.2004 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Mam pytanko : Czy ktoś z Was posiada tekst utworu śpiewanego przez Marcina Rozynek -"SAMOTNY JEŻDZIEC POZAPRZESTRZENI" ? -nigdzie nie mogę tych słów znależć a bardzo mi zależy ... gdyby się komuś udało , będę wdzięczna .Pozdrawiam dżwiękami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 26.11.2004 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Przeglądałem ten wątek i ....Nikt nie napisal słowa o King Crimson , był Miluś Davis, a Scofield?, mignął, na szczęście, Rush, a jeszcze taki np. Elvis Costello. A Bach i synowie? Mozarty i inne Griegi? Co, nikt się nie przyzna???Nie wierzę. Botti dołączył swego czasu do Bila Bruforda i Tony Levina. Fajne Crimsonowskie granie z tego wyszło. No i Piotruś Gabryś - nikt nie lubi??? A jeśli ktoś lubi odpływ w niebyt, to Huun Hur Tu -muzyka z Tuwy (dawna republika Usrr), Niesamowite głosy. Śpiew gardlowy, przeniesienie w inny wymiar. Bez środków wspomagających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 03.12.2004 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Ostatnio tak mi jakoś polskomuzycznie gra ... Odkryłam takie zepoły jak : -Akurat -Bajm -De Mono -Farba -Kancelaria -Lady Pank -Lalka -Maanam -Nazar -Negatyw -Perfect -Róże europy -Ramzes -Universe -Varius Manx i inne ... No i jeszcze kurczaki takich wykonawców , jak : -Anita Lipnicka -Anna Maria Jopek -Ewa Bem -Justyna Steczkowska -Marcin Rozynek - górą nasi ! -Ryszard Rynkowski -Tomasz Wachnowski -Tomasz Żółtko -Krawczyk i Piasek w duecie i inni... Polacy to wspaniali , zdolni ludzie ....ale hihihi - odkryłam amerykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts