Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oj widze ze musze sie i tyutaj odezwac, zwlaszcza jesli mowi si e o Kulcie ....:)

Jak mysle o Kulcie to odrazu przypominaja mi sie wszystkie koncerty, na ktore jezdzilam.. w mlodosci :wink:

Swego czasu Kazik byl bardzo czestym gosciem we Wroclawiu....- wrecz pare razy w roku... Pamietam te stale "punkty programu" typu: "Polska", "Do Ani", "Czarne slońca", "Celyna", "Baranek" wspomniana tu "dziewczyna o perłowych włosach", "Pasaże" i wiele, wiele innych utworów, az sie łza w oku kreci ;)

Niestety ostanie plyty Kazika raczej mi nie podchodza, ostatnia ktora mi sie jeszcze podoba to "Melodie Kurta Weilla i coś ponadto" - zwłaszcza Ballada o Mackie Messerze ;)

Witam wszystkich !!!

A ja słucham :

Blues : John Lee Hooker , Albert King , Robert Cray ,Muddy Waters itp

Cięższy Rock : AC/DC , Whitesnake ,Rainbow , Judas Priest ,Deep Purple ,ZZ TOP , itp

Elektronika -Tangerine Dream , Klaus schulze , Arcane (to z Neu Harmony) Adrian Rudy , itp

a reszta to .. Dire Straits , Chris Rea ,Gary Moore , itp

pozdrawiam miłośników dobrej muzyki

odzyskałam nadzieję,że jednak zobaczę ten koncert-następnego dnia,w Berlinie!!! :D

Poza tym bilety sprzedane przez Allegro maja być podobno unieważnione. :roll: Kolega ma już bilety na oba koncerty :D

Wojty - baw się dobrze!Też ich lubię.

Dodam jeszcze moje dwie ulubione polskie piosenki:

Jedwab-Róże Europy

Irlandia-Kobranocka

Toz to klasyka. W jednej z nich tylko niewiem ktorej wokalista ktorego nazwiska oczywiscie nieznam oraz z jakiego zespolu pochodzi tez niewiem w jedenej z wersji tej piosenki spiewal charakterystycznie sepleniac.

Prosze o udzielenie odp co rozwieje moje watpliwosci.

Pozdr Naish

Nie wiem czy znacie czy nie, ale mnie ostatnio urzekła piosenka "It's been done" . Śpiewa ją Angela McCluskey (śmieszne nazwisko;) )

Słucham jej na okrągło :D

joanko, właśnie pierwszy raz wysłuchałam tej "Kluseczki" :wink:

rzeczywiście bardzo miła dla ucha. :D Lubię takie klimaty.

Postarałam się od razu o inne jej utworki, polecam jeszcze "Don`t Explain", takie "bujające"... :wink:

a jeśli lubisz "world music", to utwór z Deep Forest i Chitose Hajime "Will You Be Ready".