Gość 11.03.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 I jeszcze wpadło mi w ucho i wypaść nie może, takie lekkie, łatwe i przyjemne... "These Words" Natashy Bedingfield. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.03.2005 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 w czwartek grają "Tańcząc w ciemnościach"...więc Bjork zatańczy i zaśpiewa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.03.2005 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Koncert U2 w Berlinie - 80 Euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 15.03.2005 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Yanni Yanni Yanni Yanni Yanni ktoś jeszcze tego słucha ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patunia 26.03.2005 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 Mój ostatni hit: Keri Noble album "Fearless", no i muzyka z "Romea i Julii" Stokłosy. Po obejrzeniu musicalu na żywo, w spodku pozostaję pod wielkim wrażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 04.04.2005 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 A może ktoś zna płytkę Starkers in Tokyo zespołu Whitesnake. Jest świetna choć ma już parę lat. Poza tym osobiście lubię poezję śpiewaną - SDM, Raz Dwa trzy, Czerwony Tulipan, LFB. ALe ostatnio Chuck Berry i uwaga - Lynyrd Skynyrd.Plus dużo innych. Stary T Love, Róże Europy, De Mono, pierwsza płyta Wilków ... A Warszawa - zielony Żoliborz, p.... co za czasy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patunia 11.04.2005 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Oj, fizyk, sentymentalnie się zrobiło! Fakt, świetna muzyka. Dorzuciłabym jeszcze do tego stare płyty Lady Pank i Ira. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 12.04.2005 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 A śp Jacek Kaczmarski, a Wolna Grupa Bukowina z Bellonem (a teraz bez). Lubię wziąć w garść gitarę i trochę pośpiewać w tych klimatach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 12.04.2005 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 . ALe ostatnio Chuck Berry i uwaga - Lynyrd Skynyrd. .................................. Witam pasjonata tworczosci milosnikow Leonarda S Znam i mam ich cala tworczosc od pierwszej plyty od 1973roku /przemyt zza miedzy, bylem wowczas w I liceum na wycieczce w Budapeszcie/ a ostatnia zachwyca nawet mojego syna, milosnika Linkin Park. pozdrawiam PS Nikt sie jakos nie przyznaje do progrocka, czyzby nikt sie takowy nie budowal? No ale to mozliwe, bo jak sie slucha Jethro, Yes, KC, LZ, Genesis, Rush to na budowe juz nie ma czasu a kase wydaje na plyty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 13.04.2005 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Oj Wojtku, jakby chcieć wymieniać wszystko czego swego czasu a nawet aktualnie słuchamy, to by zabrakło nie kasy - ale czasu na murowanie. A przecież sa jeszcze The Beatles, rzeczywiście Genesis z Philem C na czele, Dair Straits-i, ZZ Top, że o Santanie, Claptonie nie wspomnę. Ale najbliższe sercu zawsze będą przeboje nie słuchane - ale śpiewane czyli nasze Perfecty, Lombardy, Dżemy i te powyższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 13.04.2005 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 . ALe ostatnio Chuck Berry i uwaga - Lynyrd Skynyrd. .................................. Witam pasjonata tworczosci milosnikow Leonarda S Znam i mam ich cala tworczosc od pierwszej plyty od 1973roku /przemyt zza miedzy, bylem wowczas w I liceum na wycieczce w Budapeszcie/ a ostatnia zachwyca nawet mojego syna, milosnika Linkin Park. pozdrawiam PS Nikt sie jakos nie przyznaje do progrocka, czyzby nikt sie takowy nie budowal? No ale to mozliwe, bo jak sie slucha Jethro, Yes, KC, LZ, Genesis, Rush to na budowe juz nie ma czasu a kase wydaje na plyty . O razu sobie pomyślałem że mamy coś wspólnego - nie tylko zamiłowanie do Pop Artu KC to jest to co Tygrysy lubia najbardziej Chociaż ja to jestem raczej pokolenie Marillion. Dave Matthews Band - to mogę słuchać non stop. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patunia 13.04.2005 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 A śp Jacek Kaczmarski, a Wolna Grupa Bukowina z Bellonem (a teraz bez). Lubię wziąć w garść gitarę i trochę pośpiewać w tych klimatach Ja też lubię pobrzdąkać na gitarze i pośpiewać. Dobrze, że pracuję z młodzieżą, bo oni zawsze do śpiewania i gitary chętni. I ku mojemu zdumieniu, nawet repertuar nie aż tak się zmienił. Pewne rzeczy są ponadczasowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 13.04.2005 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Od razu sobie pomyślałem że mamy coś wspólnego - nie tylko zamiłowanie do Pop Artu KC to jest to co Tygrysy lubia najbardziej Chociaż ja to jestem raczej pokolenie Marillion. Dave Matthews Band - to mogę słuchać non stop. Pozdr. No coz! Popart mnie raczej nie kreci, chociaz pisuar do gory nogami zrobil na mnie wrazenie, nie przecze KC a jakze,natomiast Marilion nie bardzo, nawet ten rybny mnie nie kreci( tak jak te nieszczesne sufity niestety ) Dave M , czasami, bo ja jestem ortodoksyjny meloman i proste G-dur, d-mol oraz podzialy parzyste mnie szybko usypiają.Z tych smutnych rzeczy, to lubie nieboszczyka Jeffa Buckley'a , ten sie dopiero umial uzalic. Piotrek Gabriel przy nim to Madonna. pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 13.04.2005 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Oj Wojtku, jakby chcieć wymieniać wszystko czego swego czasu a nawet aktualnie słuchamy, to by zabrakło nie kasy - ale czasu na murowanie..... Pewnie masz racje, ale murowanie bez muzyki jest jak tlumaczenie paradoksu blizniat w oparciu o transformacje Galileusza. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 14.04.2005 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Nie napisałem że Marillion mnie kręci tylko że jestem pokolenie Marillion. No ale przyznać muszę że zawsze jak słucham Fugazi to mi się dobrze kojarzy - liceum, wpomnienia fajne czasy... Ale ale co to znaczy ortodoksyjny meloman - znaczy się K. Penderecki = przyjemność + wypoczynek? Prawdę natomiast napisałeś że jakoś taki jestem że te spokojne melodie koją mi uszy i duszę, co zrobić taka konstrukcja Co fajnego ostatnio słuchasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 14.04.2005 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Nie napisałem że Marillion mnie kręci tylko że jestem pokolenie Marillion. ................... Ale ale co to znaczy ortodoksyjny meloman - znaczy się K. Penderecki = przyjemność + wypoczynek? ........................... Co fajnego ostatnio słuchasz? Z tym Marilion masz racje a ja zbyt pospiesznie przeczytalem,ale tu masz u mnie duzy + Penderecki niekoniecznie, ale Lutoslawski juz tak , chociaz malo dziel ma relaksacyjnych WOW ! ale przylozylem. Z tym fajnym sluchaniem to klopot , bo slucham tylko fajnych rzeczy ale ostatnimi czasy Vicious cycle -Lynyrd,Deja voodu -Gov't M , booty Rusch sprzed 89 - ciegiem,-Obrazki z Wystawy- Emerson, Lake dla kilku improwizacji zaledwie i wielkanocny repertuar, Pergolesi -stabat, oraz Pasja Mateusza- Jana Sebastiana. Jak dodam jescze jazz to sie okaze , ze nie mam czasu na spanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 14.04.2005 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 No no zestaw robi wrażenie. NIe których rzeczy wogóle nie słyszałem Czy Lynyrd Skynyrd to nie jest ta kapela, która non stop miała jakieś wypadki ? Tak mi się zdaje że coś o nich gdzieś czytałem, że jakaś katastrofa czy cuś? Ale przyjemności słuchania nie miałem - co grają? Nie wiem czy się ze mną zgodzisz ale ja zauważyłem pewną regułę w słuchaniu muzyki zaczyna się od rocka potem bardziej "udziwnione" wersje potem klasyka i jazz. Lutosławski nie Czajkowski tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 14.04.2005 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 LS zginęli w komplecie w katastrofie lotniczej (to o nich mówił bohater Lotu Skazańców).Jeśli chodzi o LS to natknąłem się na tę płytę (chyba ostatnia) w Media Markcie. Łaziłem po sklepie, bo szukałem jakiegoś konkretnego filmu i wpadła mi do ucha jakaś znajoma, fajna muza. Więc idę do gościa i zadaję konkretne pytanie Gdzie mogę posłuchać tej płyty w słuchawkach. Odpowiedź - niestety - przykro mi - nie może pan, bo to jedyna płyta.Cena? - zapytałem - 25 zł. To poproszę. Nawet się nie zastanawiałem. Jest fajna. Jutro dopiszę tytuł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 14.04.2005 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Czy Lynyrd Skynyrd to nie jest ta kapela, która non stop miała jakieś wypadki ? Tak mi się zdaje że coś o nich gdzieś czytałem, że jakaś katastrofa czy cuś? Ale przyjemności słuchania nie miałem - co grają? Nie wiem czy się ze mną zgodzisz ale ja zauważyłem pewną regułę w słuchaniu muzyki zaczyna się od rocka potem bardziej "udziwnione" wersje potem klasyka i jazz. Lutosławski nie Czajkowski tak Kapela Lynyrd S jak pisze fizyk nie zginela w komplecie, ze starego skladu do dzisiaj zostalo pare osob .W katastrofie lotniczej zginela trojka -wokalista i gitarman z siostra - legenda urosla bo na okladce promowanej przed wypadkiem plyty bylo zdjecie muzykow w plonacym samolocie. Zespol nagral plyte w ubieglym roku, inna troche niz poprzednie, ale pieknie skomponowana z rewelacyjna harmonia i z takimi rytmami oraz dynamika , ze mlodziezowcy moga sie uczyc od starych dziadow. Graja tzw southernrock - to co Allman's, Neil Young etc. czyli -easy riders.Najbardziej znane to Sweet home Alabama, Freebird - klasyka gatunku. Twoja regula u mnie sie nie zgadza. Ja zaczynalem od klasyki, przez rocka, do jazzu i znowu do klasyki ale juz tej wspolczesnej.Aha Lutoslawski tak , Czajkowski niet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 15.04.2005 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 No skoro zaczynałeś od klasyki to wynik szkoły muzycznej zapewne... Zgaduję, że grasz na jakimś instrumencie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts