Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zapewne lafcadio ma rację jeśli chodzi o historię zespołu. Przyznaję nie znam szczegółów, a informacje które podałem - gdzieś wyczytałem (i pewnie zinterpretowałem po swojemu).

Ja LS zacząłem słuchać od Sweet Home Alabama i Proud Marry. Zwróciłem uwgę na tę drugą piosenkę jak usłyszałem ją w wykonaniu ... Ani Mru Mru - pt Rolnik sam w dolinie - POLECAM. Znalazłem tytuł oryginału. Wykonuja ją LS, Tina Tourner i jesczze pare innych zespołów. Tu zwróciłem uwagę na LS. sciągnąłem parę płytek. A z ostatnią było tak jak opisałem.

Oprócz tego zwróciłem uwagę na Spin Doctors. Polecam nową płytę "Just go ahead now: a Retrospective"

:oops:

Drogi Wojtku (nie wiem czy to jest Twoje imię)

To oczywiście wcale nie wymagało, aż takiej inteligencji po prostu trochę można o Tobie powiedzieć na podstawie twoich wątków. I Ty to doskonale wiesz, ale chciałeś być miły za co dziękuję.

Od razu widać, że jesteś inteligentny i oczytany. Do tego dochodzi mocno indywidualne poczucie smaku bezkompromisowość i śmiałe wyrażanie poglądów niekoniecznie liczące się z innymi. Szczerość do bólu, czasmi z ziarnkiem prowokacji i nieustępliwość.

Ale muzyki to fajnej słuchasz. :wink:

No proszę to LS śpiewał "Sweet Home Alabama " - kto by pomyślał, wstyd taki znany kawałek i nie znałem wykonawcy.

Pozdrawiam.

Ja LS zacząłem słuchać od Sweet Home Alabama i Proud Marry. Zwróciłem uwgę na tę drugą piosenkę jak usłyszałem ją w wykonaniu ... Ani Mru Mru - pt Rolnik sam w dolinie - POLECAM. Znalazłem tytuł oryginału. Wykonuja ją LS, Tina Tourner i jesczze pare innych zespołów. Tu zwróciłem uwagę na LS. sciągnąłem parę płytek. A z ostatnią było tak jak opisałem.

To bardzo ciekawe co piszesz, az przelecialem z wrazenia dyskografie LS i niestety nie znalazlem utworu o tytule Prud Marry.Skad masz ta wiadomosc? Prud Mary nie nalezy do LS, to klasyczna juz kompozycja Johna Fogerty i rzeczywiscie wykonywala to m.in. Tina Turner, natomiast nie ma jej nawet w koncertowych setlistach Lynyrdow.

Co do ostatniej plytki LS ,jak piszesz, jesli jest to rzeczywiscie ostatnia "Vicious Cycle" to za 25 pln trafiles diament. Ta plyta najtaniej kosztuje 65zl -szczesciarz :lol:

pozdrawiam

Sprawdzę - ale wydaje mi sie że sie nie pomyliłem :oops: . Na pewno śpiewał to jeszcze Elvis i Acid Drinkers, ale sprawdzę jeszcze raz LS.

Rzeczywiście pomyliłem z Creedence Clearwater Revival. :oops: Jednak się pomyliłem - w przypadku Proud Mary. Ale to nie zmienia postaci rzeczy - że Ani Mru Mru fajnie ją przerobił. Ja szukałem Sweet Home Alabama - wtedy znalazłem LS. Pamięc ludzka zawodną jest.

Witam sympatyków starej dobrej muzy. Dorzucę jeszcze Styx [niezapomniane "Pieces of Eight", "Cornerstone" i "Paradise Theater"] i Kansas, bo chyba jeszcze nie było :wink:.

A tutaj polska strona o Lynyrd Skynyrd, i recenzja "Vicious Cycle".

Przy okazji kopania taka stronka się znalazła Seymour Duncan [przetworniki ponad podziałami :wink:]

A czy ktos pamieta ?

McDonald & Giles,

Gentle Giant,

The Nice,

Rarebird,

Atomic Rooster,

Molly Hatchet,

Premiata Forneria Marconi,

The Flock,

Renaissance,

Can,

Procol Harum,

Greenslade,

Prism,

AmonDuul,

Refugee,

U.K.

Machavishnu,

Omega,

Free

Troche pomieszane style , bo to tylko kawalek dawno nie sprzatanej polki :lol: .I slusznie mowil fizyk, ze aby wymienic wszystkich wielkich ,czasu nie starczy na budowanie

Płytkę ? Jest w Sieci w kilku sklepach: Vivid / Rock serwis / Stereo.pl

http://www.rockserwis.pl/ftp/1/149/[96405]_TSA_RockNRoll.jpg

A czy ktos pamieta ?

Te: McDonald & Giles, Rarebird, Molly Hatchet, Premiata Forneria Marconi, The Flock, Renaissance, Greenslade, Refugee - niestety nie, a resztę tak - chociaż np. taki Amon Duul czy Prism tylko z jednej płyty.

UK - "Danger money" :D ach...

Coś z mojej półeczki:

Caravan - Cunning Stuns

Minimum Vital - Sarabandes

Dream Thater - Metropolis PT2 Scenes from a memory

Peter Hammil - Fireships

Anekdoten - From Within

Trace - The White Ladies

Camel - Dust and Dreams

Porcupine Tree - The Sky Moves Sideways

The Waterboys - Fisherman's Blues

Preisner - Reqiem for my Friend

Wishbone Ash - Argus

Sieges Even - A Scene of Change

Liquid Tension - Experiment 2

to to co ostatnio "przeleciał" mój CD player :wink:

Coś z mojej półeczki:

Caravan - Cunning Stuns

...........................

Bardzo zacny, progresywny repertuar :lol: z perelkami jak Hammill. Sieges Even nie znam - przyznaje sie bez bicia. Liquid 2 znakomita -wole jednak w wersji BLS - wiecej muzyki mniej techniki . Camel to przemili "wtorniacy" uwielbiam Rajazz i Traveler :) , Jezowcy raz zwalaja z nog innym razem pieknie nudza.Zestaw : mniam - jednym slowem. Dorzucam Morphine, NoMan's i przeskakuje pietro wyzej - Jaco Pastorius, Airto Moreira ale obok Vai i S.R.Vaughan - w ogole nie boli :)

• 2 weeks później...

a czy ktos choć trochę, trochę lubi i pamieta Skunk Anansie ???

ja przy porządkach sountrackowych dogrzebałam się do płyty, na której jest Weak :o

o, matko, moi kochani sasiedzi chyba mnie zaszlachtują za to darcie się od rana :(

jakos nigdy nie znalazłam czasu by się dogłębnie tym zespołem pozachwycać, a teraz czuję się jak archeolog :D - świetne !!!!!

piłuję i tarzam się w tych dżwiękach, jak po litrze Red Bula, czy innego colowego parszystwa - mocno energetyzujące :lol: - zagazowali mnie tym lepkim, brudnym graniem :o

zabieram się za szperanie - gdzie mogę w Warszawie ich płyty kupić ???

Gość gosc***

Dołączam vel dołanczam do forum.

Może kilka słów o sobie.

Ostatnio słucham Radia Bis. Polecam. Ludzie z dawnej Radiostacji, długie audycje nocne na żywo.

Próbowałem powrócić do Trójki, ale nie mogę. Te polityczne komentarze w stylu dawnej "Tu jedynka" ( jak ktoś kojażrzy) - żenada.

PS

Ciekawe że na stronie budowlańców najdłuższa dyskusja trwa o muzyce.

Tak trzymać.

Pozdro-wienia.

elekt - to nie jest najdłuższa dyskusja na naszym forum :lol:

Posziedzisz to się zorientujesz, że często im dalej od budowy tym ciekawiej. Budowlana to tylko klucz. Prawda Ponury ?? :wink:

A tak nawiasem dzisiaj w trójce puszczali nagranie Tiny Turner z chyba George Bensonem. Super. co to może być i gdzie to znaleźć

elekt - to nie jest najdłuższa dyskusja na naszym forum :lol:

Posziedzisz to się zorientujesz, że często im dalej od budowy tym ciekawiej. Budowlana to tylko klucz. Prawda Ponury ?? :wink:

A tak nawiasem dzisiaj w trójce puszczali nagranie Tiny Turner z chyba George Bensonem. Super. co to może być i gdzie to znaleźć