ponury63 06.05.2005 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Prawda Szadam Głośno dzisiaj u mnie. Odkopałem sobie zakurzoną półkę. A na niej - Krokus i płytka "One vice at a time" [pamięta ktoś jeszcze ? początek lat osiemdziesiatych], taka kalka AC piorun DC; niemal cała płytka, a już "I'm on the run" to niemal jakby Australijczycy zagrali . Jeszcze Biohazard z "Urban Discipline" - piękne numerki "Mistaken Identity" i króciutki a mocny "We're only gonna die (from our own arrogance)". Pamiętam ich piękny i długi koncert w Proximie w 1997, jako support grał Sweet Noise. Ech.. Potem System of a down - zawsze, gdy słucham "Toxicity", ciary mi łażą po plerach... Po tym wszystkim Life of agony ["Soul searching sun"] brzmi jak balsam Na wieczór zostawiłem sobie Amon Duul II - "Hi-jack" [1974] Poza tym w Trójce dziś 'Czarny piątek' - czasami bardzo ładnie tam grają. Aha, ja Trójki w dzień niemal nie słucham. Głównie piątek, sobota i niedziela wieczór, czasem także kiedy pracuję w nocy [czwartek!!! ] Paprotka, jutro zerknę w Media Markt. W necie trochę drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gosc*** 06.05.2005 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Tina Tarner ?Co bardziej ruchliwych zapraszam dziś na 19 do 22 godz. na Praską Falę Dźwięku - Grochowska ( Urząd Dzielnicy) wejście od Kamionkowskiej. Będą kapele pank, rock i rock-progresywny dla koneserów. Piwo na miejscu. Wjazd freeee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 06.05.2005 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 a my cala rodzina kochamy Pana Piotra Kaczkowskiego , a dorosli z naszej rodziny pamietaja stare nocne audycje sobotnie i mini max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paprotka 07.05.2005 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 Paprotka, jutro zerknę w Media Markt. W necie trochę drogo. dzieki, dzieki stary kruku pospazmowałam dzis w Empiku i w końcu nie kupiłam ( są wszystkie 3 płytki ) 69 - 74 zet , ech drożyzna, panie a wiek już nie ten, coby ostanią koszulę sprzedał za kilka fajnych taktów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paprotka 07.05.2005 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 Tina Tarner ? Co bardziej ruchliwych zapraszam dziś na 19 do 22 godz. na Praską Falę Dźwięku - Grochowska ( Urząd Dzielnicy) wejście od Kamionkowskiej. Będą kapele pank, rock i rock-progresywny dla koneserów. Piwo na miejscu. Wjazd freeee. elekt - dla iwestorów i emerytów dawaj z wyprzedzeniem takie info -logistycznie muszą się ogarnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 07.05.2005 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 dzieki, dzieki stary kruku pospazmowałam dzis w Empiku i w końcu nie kupiłam ( są wszystkie 3 płytki ) 69 - 74 zet , ech drożyzna, panie Kruku niech będzie, ale czemu stary ? I czy pijesz tu do słynnego Kruka z Colargola ? Czy ony Kruk nazywał się jakoś ? bo szczurek miał na imię Hektor, a z Krukiem tak do końca nic nie wiadomo (tak jak z pszczołami).. Doniesienia z MM: * "Paranoid & Sunburnt" i "Stoosh" po 60 PLN, a "Post Orgasmic Chill" - 65 PLN [o ile nic nie pomyliłem ]. Płytki mogą nie być w ciagłej sprzedaży. Aha, jeszcze tutaj są 2 w 1, ino cena ukryta przed chciwą gawiedzią. No i shipment jak dla pół miliona ton cukru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paprotka 08.05.2005 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Kruku niech będzie, ale czemu stary ? przepraszam za stary ( ośmiozgłoskowiec, jak w wierszach dla dzieci ) piję do Corvus corax corax o takiego http://img161.echo.cx/img161/7512/krukm8ob.jpg największy z krukowatych, najinteligentniejszy z naszych ptaków. Upierzenie czarne z metalicznym połyskiem, duży dziób, duża głowa, długi, klinowaty ogon. Świetnie lata, w czasie toków wykonuje akrobacje powietrzne. Kruki są ptakami osiadłymi, trzymają się parami przez całe życie zarówno zimą jak i latem. Poza sezonem lęgowym żyje zarówno w małych grupach jak i dużych stadach. Objęty ochroną gatunkową. ` Aha, jeszcze tutaj są 2 w 1, ino cena ukryta przed chciwą gawiedzią. No i shipment jak dla pół miliona ton cukru bardzo dziekuję, własnie te dwie mi najbardziej paszą ustawiam sie w kolejce, bo może zabraknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 08.05.2005 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 No a co z tą Tiną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 08.05.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 witajcie,mam u siebie ponad 1500 plyt i na kazdej cos, co mi sie podoba.maja pierwsza kaseta byl Sting i "nothing like the sun". ona ukierunkowala moj gust, moja wrazliwosc i jest ze mna do dzisiaj.pozniej pojawila sie el muzyka: tangerine dream (aktualnie 87 albumow); jarre, vangelis, vollenweider, kitaro, clannad, e. morricone, wreszcie kenny g, george winston, yanni.w szkole sredniej koledzy porazili mnie "misplaced childhood" marillionu co pociagnelo wszystko co fishowi sie w glowce "ubzduralo" ... po dzis dzien.kolezanki "nauczyly mnie" podziwiac roxy music i bryana ferryegona studiach kumel "katowal" mnie tomem waitsema zona od niedawna roba dougana uzywa zamiast spiewu cykad.to tylko kilka, naprawde kilka wykonawcow, ktorych muzyke kocham i dlugo kochac bede. jest ich tysiace; zawsze pozostajacych w mojej glowie. na kazdy promyk slonca, na kazdy liść jesieni, płatek śniegu i pierwszego bociana - zawsze moja pamiec wraca do tych jedynych utworow. poranki jarra, wieczory sade. zima zas wieczory toma waitsa i g. winstona. zawsze cos jest. gdy jade samochodem - czemu nie ordynarne trans atlantic air waves lub sciezka z 'donnie darko'.gdy uciekam przed smutkiem - czemu nie ostatni mohikanin. ale sa tez 'nie placz kiedy odjade' w oryginale, 'nie pytaj o polske' pana g.c. i 'bracka'jest ich tyle, ze nie mozna zliczyc z pamieci; jednak zawsze wracja - gdy trzeba - gdy radosc lub smutek, kiedy marzenia i wspomnienia - sa zawsze ze mna - niezawodnie. i dlatego kocham 'swoja muzyke'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 08.05.2005 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Scarab dobrze trafiłeś, tu są sami tacy. A powiedzcie mi moi mili, czy też wam tak trudno znaleźć miejsce i czas na spokojną delektację muzyki. Mam wrażenie, że samochód to jest mój ostatni azyl. Tak głośno jek uważam i to co uważam.Wybudowałem dom, już jest lepiej niż w bloku ( twu ), ale mimo to cięgle ktoś minie przekrzykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 08.05.2005 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Szadam, z tym samochodem to masz rację. Dlatego w samochodzie mam lepszy sprzęt grający niż w mieszkaniu w bloku. Montowany fabrycznie, więc się nie martwię, że zniknie. Jak pięknie się słucha Queen w sześciu głośnikach niezłej mocy i gdy nikt nie krzyczy, że od basów tynk na ściane odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 08.05.2005 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 mam u siebie ponad 1500 plyt i na kazdej cos, co mi sie podoba heheeee! Witam kolege we wspolnej chorobie Prosze sie nie przejmowac , wkrotce bedziesz liczyl plyty na metry biezace, to duzo,duzo latwiejsze.Swoja droga zaskakujesz mnie, jak mozna zestawiac Mandarynki z Kitaro ?? Nie masz mdlosci? Pogratulowac silnego zoladka.A propos Vollenweidera - nie lubie wynalazkow , ale mam jego koncert w systemie 5.1 i od kilku dni nie wylazi z odtwarzacza i gdzies mam tynk odpadajacy ze scian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 09.05.2005 04:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 , wkrotce bedziesz liczyl plyty na metry biezace, moze jednak nie nie wszystko da sie (niestety) przeliczyc na metry co do 'kitaro' i 'td' - no coz da sie zestawic, moze nie jedno po drugim, bo to jakby czekolade popijac piwem co do vollenweidera: dla mnie nie jest on wynalazkiem. dla mnie jest geniuszem. on obrazuje muzyke, tworzy ja a sluchacz interpretuje ja obrazami. moze to troche schizofreniczne, ale sluchajac jego muzyki zyje w innym swiecie. polecam 'book of the roses' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 09.05.2005 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Uwielbiam "Book of Roses" - cudowna płyta Też polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 09.05.2005 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 mialem cicha nadzieje, ze vollenweider bedzie wmieszany do "wladcy pierscieni". ciekawy jaki klimat by stworzyl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paprotka 09.05.2005 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 No a co z tą Tiną Tiny niestety brak ale znalazłam cos równie smacznego duet Georga Bensona z Arethą Franklin "Love all the hurt away" tutaj masz zdziebko do posłuchania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 09.05.2005 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 przebrnalem przez wasze upodobania fajnie, fajnie troche trojkowo, troche dwojkowo, grunt ze nie wsiow.. jednej rzeczy sie nie dopatrzylem: Yello (ci od drive/driven) ci dopiero maja klimat... i watki (the blender). pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 09.05.2005 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 A może ktoś słucha Art Of Noise? - Gorąco polecam ich płytę "The Seduction of Claude Debussy" - rewelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 10.05.2005 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Tina Turner & Barry White Never gonna give you up - Wiedziałem że dzwoni.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 10.05.2005 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 przebrnalem przez wasze upodobania fajnie, fajnie troche trojkowo, troche dwojkowo, grunt ze nie wsiow.. jednej rzeczy sie nie dopatrzylem: Yello (ci od drive/driven) ci dopiero maja klimat... i watki (the blender). pzdr Yello jest jak najbardziej ok a ten nick to czemu taki rakietowy? SS-21 Scarab (9K79 Toczka) to jednostopniowy, taktyczny pocisk balistyczny krótkiego zasięgu ... http://www.atominfo.org/photos/rosja/ss21_m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts