Scarab 10.05.2005 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 haha dzieki za uswiadomienie, nawet nie wiedzialem o takich 'korzeniach' nicka historia nicka jest dluga... a jest zadziej spotykany w necie od 'rodzimej' ksywki a co do yello: sem 'capri calling' zapodal po nim poleci GARY JULES - Mad World a pozniej to bym chcial ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 10.05.2005 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Israel Kamakawiwo'Ole: Somewhere Over The Rainbowco leci tak:Somewhere over the rainbowWay up highAnd the dreams that you dreamed ofOnce in a lullaby ii ii iiiSomewhere over the rainbowBlue birds flyAnd the dreams that you dreamed ofDreams really do come true ooh oooohSomeday I'll wish upon a starWake up where the clouds are far behind me ee ee eehWhere trouble melts like lemon dropsHigh above the chimney tops thats where you'll find me ohSomewhere over the rainbow bluebirds flyAnd the dream that you dare to,why, oh why can't I? i iiii Well I see trees of green andRed roses too,I'll watch them bloom for me and youAnd I think to myselfWhat a wonderful world Well I see skies of blue and I see clouds of whiteAnd the brightness of dayI like the dark and I think to myselfWhat a wonderful world The colors of the rainbow so pretty in the skyAre also on the faces of people passing byI see friends shaking handsSaying, "How do you do?"They're really saying, I...I love youI hear babies cry and I watch them grow,They'll learn much moreThan we'll knowAnd I think to myselfWhat a wonderful world (w)oohoorld Someday I'll wish upon a star,Wake up where the clouds are far behind meWhere trouble melts like lemon dropsHigh above the chimney top that's where you'll find meOh, Somewhere over the rainbow way up highAnd the dream that you dare to, why, oh why can't I? I hiii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 10.05.2005 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 A ja sobie słucham Dead Can Dance "Into The Labyrinth " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paprotka 10.05.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Tina Turner & Barry White Never gonna give you up - Wiedziałem że dzwoni.. dzwoni, dzwoni, nawet parafia się zgadza, ale kościół to bankowo inszy Barry gościnnie podyszał Tinie, ale na pewno nie było to "never gonna give you up", choć w refrenie dużo never jest pewnie chodzi o to tutaj niestety, wersja bez dyszenia The sun goes down And the moon comes up My heart is pumping for you And a mad thing starts Never in your wildest dreams Did you ever get this feeling Never in your wildest dreams Never in your wildest dreams Could it ever be this easy Never in your wildest dreams The night is hot outside your window I hear people walking, people talking I smell your skin, I feel you breathing Don't let me go, not yet, not yet, not yet, not yet (H. Knight/ M. Chapman) Producer: Trevor Horn Album: Wildest Dreams (96) Special Guest: Antonio Banderas (European version) Special Guest: Barry White (American version) a tu dwie najlepsze próbki never gonna give you up dysząca Barry White koniecznie wersja z `73 ( bo to dobry rocznik był ) i nie dysząca Lisa Stansfield mnie sie najbardziej podoba wersja z albumu `00, bez tego gościa yeaaa, ale tu nie rabotajet pazdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 10.05.2005 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 paprotkam jestem pod wrażeniem. Wiedziałem, że ktoś się zaraz znajdzie kto wszysko wie, no ale słowa i aż tyle wersji. Dzięki Choć tej tej to jeszcze nie usłyszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 10.05.2005 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Ponurku Mógłbyś... szukam i nie znalazłam a właśnie leci w radio - bardzo mi się podoba, nie wiem kto śpiewa ( młody kobiecy głos) a to słowa: "Każdym oddechem woła o ciebie .. ...Głęboko w środku tam otwiera ci swój świat Otwiera wszystko to co w sercu ma ..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paprotka 11.05.2005 03:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 paprotkam jestem pod wrażeniem. Wiedziałem, że ktoś się zaraz znajdzie kto wszysko wie, no ale słowa i aż tyle wersji. Dzięki Choć tej tej to jeszcze nie usłyszałem a proszę bardzo a wiem to ja wiem, że nic nie wiem, dlatego pod ręką mam google i czasem troche czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 11.05.2005 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Ponurku udało Ci się znależć ? - Tyś skarbnica niewyczerpalna ...liczę na Twą pomoc Buzial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 11.05.2005 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Niestety, skarbnica pusta jak spichlerz pod rządami PZPR - nie udało mi się znaleźć. Z piosenką nie obcowałem *, z wokalistką też nie [niestety, a może.. ], nie mam pojęcia kto, co, jak i dlaczego tak drogo. Jak to coś nowego, pewnie ktoś wrzuci do netu za kilka dni. piję do Corvus corax corax o takiego http://img161.echo.cx/img161/7512/krukm8ob.jpg największy z krukowatych, najinteligentniejszy z naszych ptaków. [...] Objęty ochroną gatunkową. Sie mi podoba. Bardzo mi przynajmniej A jak już jesteśmy przy krukach to może Sheryl Crow ? Albo Lou Reed i jego "The Raven". Albo OST do filmu The Crow ? Wczoraj nade mną ktoś wiercił udarem, więc znów miałem warsztaty w kuźni. Dwudziestopięciolecie przedwojenne - AC piorun DC, Sex Pistols i Ramones "All the stuff (and more)". To jest płytka !!! 33 utwory . Wpędziła mnie w wielce radosny nastrój, skoczne toto, fajoskie takie I z każdego w/w składu ktoś już nie żyje..... * obcować - bo jak nie znam piosenki, to ona jest obca, prawda ? jak już poznam, to może będzie znajoma albo ulubienica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 11.05.2005 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Albo OST do filmu The Crow ?[/url] mniam, mniam The Cure "Burn" - wlasnie zapuscilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 11.05.2005 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Ponurku dziś w czasie jazdy samochodem też ją słyszałam w radio „trójka” koło 16 godz. Wygląda mi to na nową piosenkę Brodki ( ale nie jestem pewna ) . Jest mało charakterystyczna – bardzo spokojna i stonowana ... wiec łatwo ją przegapić, ale dla mnie liczą się w niej słowa ....i bardzo mi zależy na tym tekście. Może uda Ci się ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 11.05.2005 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Ponurku jednak Brodka !!! - podobno ma to śpiewać w Opolu... coś tam jest jeszcze jakoś tak "miałeś być przy niej ... silnym ramieniem, siłą miałeś być , żeby mogła czerpać z niej na każdą chwilę...głęboko w środku gdzieś, ...i choć bez śladu łez... jej oczy nie poznały nigdy, nie ..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 11.05.2005 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Brodka mi podpadła. Kupiłem wczoraj jej płytę Brodka 2 lub coś w tym stylu. Jakość nagrań FATALNA. Jak jakieś demo.Nawet córka, lat 9 - jej fanka zagorzała coś tego nie chce słuchać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 11.05.2005 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Ja tam do niej nic nie mam ... przypadek, że śpiewa akurat te słowa i tyle pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paprotka 15.05.2005 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 A jak już jesteśmy przy krukach to może Sheryl Crow ? o mercie beaucoup uratowałeś mnie od czyśca niepamięci a to za karę : widzę w piątek jak do porannego tramwaju gna dwóch amatorów trunków niespozywczych ... i myśl wredna umysł szyje : run, baby, run..., run , baby, run....okularki Versace (model for women, nadłamany) są przed czerwoną twarzą w japonkach... co sie gapią ?!!!! co ja,k... Irena Szewińska ??? - Himilsbach by się nie powstydził dramatyzmu a mnie nie opuszcza ten takt : run, baby, run - teraz wiem, że to nie Ray Orbison Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paprotka 16.05.2005 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Brodka mi podpadła. Mnie też - trochę podgłądałam jej idolowanie i wiele sobie obiecywałam po coverkach, zmiętolony Kravitz mnie zniechęcił - produkcyjniak i parcie na rynek ale skoro o coverach - to u mnie dzis wieczór mocno komparystyczny jakis czas temu odkryłam gościa o nazwie Richard Cheese o, mamo,jaki niemożebny popapraniec , ale dobrze śpiewa, skubany zresztą, zobaczcie co powyrabiał ( uprzedzam, że dla ludzi o mocnych nerwach i fani Prodigy, Papa Roach, Rege Aganist the Machinne, o Britney Spears ( Crazy) nie wspominając niech lepiej sobie darują ) Mister Shake Ya Ass w własnej osobie :Lounge Aganist the Machine a to dopiero początek, wziął się też za popowe numerki I`d like a virgin normalnie repe me najwieksza frajda z dogrzebywania się do oryginałów - widzisz i nie grzmisz - i tak można obcowac ( ukłony dla słowodawcy) cały wieczór Pan Cheese jest w klimacie ostro lansowanego Michaela Boble, tylko że Misia spokojnie zabierasz do cioci na imieniny, co by szurnął nóżką i trochę pobrzdąkał, a Rysia wyślij z wujkiem do kotleta w karcianej spelunie - rodzinne imprezki na długo z głowy : będą mówić i to mówię ja, jarząbek, który świeczki w oczach ma przy My way Sinatry no i pooooszło - sami chłopcy u mnie dzis w podkładzie dla równowagi : Boys of summer Dona Henleya, Hey Little sister Idola, Lost resort Papa Roach, Freek MG, ....and justice for all Metallicki, Evidence FnM, no i stare Brusy : Dickinson i Springsteen jaka ulga po tych androgynicznych miałkach Oassisach, Coldpleyach, Travisach, Placebach, Greendayach,Radioheadach, Rozynkach, Makowieckich i Princach wszelkiej maści = lansie na kastrację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 21.05.2005 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2005 Ponurku ja, to taka prawdziwa gapa jestem... nie umiem znależć w necie ( i brak mi cierpliwości ) ...szukam utworu Varius Manx –„Bezimienna”.Gdybyś był tak miły, i mógł dla mnie wkleić -będę wdzięczna do grobowej deski. Buzial P.s. właśnie na trójce leciał utwór ( godz12:19) śpiewany przez duet - kobieta i mężczyzna ( nazwa mi umknęła coś "pjm", ale chyba raczej jakoś inaczej to brzmiało ...) a to fragmenty słów z refrenu : "To stało się tak w niby zwyczajny dzień... Najwyższy czas obudzić miłość w nas, na wieki wieków niechaj trwa chociaż raz, najwyższy czas na przekór światu niechaj trwa " Zaczynał się od słów mężczyzny: ...że zobaczył znak na niebie ... Mam nadzieję, że nie sprawiam Ci zbyt dużego kłopotu....ale te piosenki tak za mną łażą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 21.05.2005 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2005 Ponurku [...] Gdybyś był tak miły, i mógł dla mnie wkleić -będę wdzięczna do grobowej deski. [...] Mam nadzieję, że nie sprawiam Ci zbyt dużego kłopotu....ale te piosenki tak za mną łażą Osóweczko ! Absolutnie mi nie sprawiasz kłopotu, bo nie znam tych tekstów . Sorry. To nowa piosenka Jansona, sporo o niej w necie, ale trzeba chyba poczekać, aż ktoś wklei tekst. Zresztą niektórzy twórcy bronią swych tekstów jak lwy [zupełnie bez sensu, moim zdaniem teksty promują sprzedaż płyt], ale akurat VM sporo jest w necie. Piosenka będzie w Opolu w koncercie "Premiery". Na razie masz fotki z realizacji klipu na otarcie łez . Co do grobowej deski - wybierasz się ? Bo fajnie by było, gdybym się Tobą nacieszył jeszcze troszkę Zaczynał się od słów mężczyzny: ...że zobaczył znak na niebie ... ...to chyba jakaś religijna piosenka ... prawda ? Cmokas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 24.05.2005 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Piosenka raczej bardzo romantyczna ...słyszałam ją tylko raz – ale to jakby ktoś śpiewał poezję – wpada w ucho ... P.s. Dzięki za cierpliwość do mnie ..swoją drogą nie rozumiem, czemu tak strzegą tych słów ? całus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia-rum 24.05.2005 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Prosze oto tekst BEZIMIENNA (sł. Monika Kuszyńska, muz. Robert Janson) Tam gdzie Boga nie ma już miasto bez miłości stoi tam jak z nieba znak zjawia się niewinna ona ma nadzieji pełen głos wrażliwości pełne dłonie pragnie tyle dać w pustych sercach wzniecić płomień choć krucha jest jak kwiat próbuje zmienić świat Bezimienna zbyt prawdziwa twoja twarz Bezimienna w pustych sercach budzisz strach Bezimienna ile sił potrzeba i ile piękna by obudzić ich Tyle wiary ma a w pustych domach puste twarze życzą bólu jej pragną widzieć ją gdy płacze oni łez nie znają, dawno zapomnieli o nich tutaj miejsca nie ma już na wrażliwości pełne dłonie choć krucha jest jak kwiat wciąż pragnie zmieniać świat Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts