Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To i ja będę dobry :D

To, czego szukałaś Osówko, to utwór z najnowszej, wydanej w maju b.r. płyty grupy Hedone p.t. "Playboy"

HEDONE

"To tylko miłość"

To stanie się tak

Dziś w środku dnia

Zobaczę jej twarz

Nie będę już sam

To stanie się tak

Na pozór zwyczajny dzień

Do siebie uśmiechnę się

W ten niby zwyczajny dzień

Na niebie spostrzegłem znak

A w oczach jej blask

Gdy w końcu znalazła mnie

Zacząłem się bać

Odrzućmy wreszcie wszystkie myśli złe

Odnajdźmy spokój , który zniknął gdzieś

Najwyższy czas

Obudzić miłość w nas

Na wieki wieków

Niechaj trwa

Chociaż raz

Najwyższy czas

Odnaleźć miłość w nas

Na przekór światu

Niechaj trwa

Cały czas

To stało się tak

Gdy nie było nas

Ty dałaś mi szansę

Pojawić się w twym śnie

To stało się tak

W ten niby zwyczajny dzień

Zatańczył kolejny raz

Świat wokół nas

LACRIMOSA wrzuc w wyszukiwarke i... trudno slowami opisac , moze ktos sluchal wczesniej

ale to tak jakby sie urodzic na nowo

Requiem Mozarta , Schakal na pierwszy rzucik polecam , a dalej wedle gustu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

szok jak po uderzeniu pioruna

dolacze jeszcze krypta , das holz obydwa sa piekne

a das holz no to przeciez dzolina

qrcze sluchac tego to tak jakby jesc truskawki zanurzone w czekoladzie :o

LACRIMOSA wrzuc w wyszukiwarke i... trudno slowami opisac , moze ktos sluchal wczesniej

ale to tak jakby sie urodzic na nowo

Requiem Mozarta , Schakal na pierwszy rzucik polecam , a dalej wedle gustu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

szok jak po uderzeniu pioruna

dolacze jeszcze krypta , das holz obydwa sa piekne

a das holz no to przeciez dzolina

qrcze sluchac tego to tak jakby jesc truskawki zanurzone w czekoladzie :o

Kpisz czy mowisz powaznie? Bo po pierwszej czesci Twojego postu wynika , ze jestes zachwycony..... ale na koncu te truskawki ?Mozna tak??

:lol:

Powiedz prosze co Cie rajcuje w tym przeroscie patosu nad bufonada? Pytam serio, bo od lat nie moge ich tworczosci zrozumiec.

Uwilebiam Lacrimose gdy nie mam humoru. Po ich plytach wpadam w histeryczny smiech a jak poprawie sobie /tez niemieckim/ Triumviratem, to dochodze do wniosku, ze uzywki to lipa.Na co mam zwrocic uwage, zeby sie tak zachwycic?

pozdrawiam wojtek

poznalam to kilka dni temu , wczesniej powiedzmy bylam nie dostepna

jestem zaczarowana ta muzyka , jak znam siebie to mi juz zostanie

wierna :roll:

no i kto slyszal o gustach dyskutowac

patosu na bufonada? nie wypada mi napisac co pomyslalam :wink:

na sile niczego polubic sie nie da , wiec nie zwracaj na nic szczegolnej uwagi

so?

rrmi ja nie chcialem o gustach dyskutowac. Myslalem , ze rzucisz mi np. :" Ach ty profanie, gluchy pniu jeden, czy nie slyszysz jak forma, a kadencje, ze Bach by sie nie powstydzil, a jaka faktura i te zmiany tonalne, niebanalne podzialy rytmiczne. A smyczki jak sam melotron od pana Mooga popiskuja a wygrywaja takie holubce i to basso continuo w subtelnych pasazach ostinata. Jaka narracja, ty dyletancie i jakiez dialogi?"

Echh! Tyle zaru sie zapowiadalo w tym co napisalas i zdechlo.Po tylu latach czekania na prawdziwego, hardcorowego fana Lacrimosy potraktowalas mnie jak konesera landrynkow.

:lol: :lol:

pozdrawiam - ze smutku zapuszcze sobie Matthauspassion i 3 godziny sie bede katowal.

jak konesera landrynkow?

po prostu rozumiem , ze sie komus nie podoba

powiem jeszcze inaczej

odbilo mi przez schakala :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

podyskutuje pozniej , jesli pozwolisz , bo teraz jade do roboty

a poza tym gdybym zaczela tu opowiadac o tym jak to czuje , to ktos by pomyslal , ze jakas nienormalan jestem czy co? :wink:

TRUSKAWKI W CZEKOLADZIE ??? !!!

:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

Gdybym to zjadł to rzeczywiście mój organizm mógłby zareagować tak jak na uderzenie pioruna. Ale ja:

"Ich bin gesund...

Oh, ich bin gesund!"

Lacrimosa była ok - jak się uczyłem niemieckiego to fajnie było posłuchać czegoś w tym języku, no bo w zasadzie wszyscy pitolą po angielsku.

:wink: :lol:

TRUSKAWKI W CZEKOLADZIE ??? !!!

:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

Gdybym to zjadł to rzeczywiście mój organizm mógłby zareagować tak jak na uderzenie pioruna. Ale ja:

"Ich bin gesund...

Oh, ich bin gesund!"

Lacrimosa była ok - jak się uczyłem niemieckiego to fajnie było posłuchać czegoś w tym języku, no bo w zasadzie wszyscy pitolą po angielsku.

:wink: :lol:

:D Bravo lafcadio. A jak pieknie brzmi strofa w mrocznym klimacie smykow kiedy chor zawodzi wraz z nadejsciem perkusyjki :lol: :

Wiewohl mein Herz in Traenen schwimmt

Dass Herr von Abschied nimmt

So macht mich doch sein Testament erfreut:

Sein Fleish und Blut o Kostbarkeit

Wunderbar, verdamte Kakalake - Lacrimosa

Ja w tym momencie rycze :lol: :lol:

o, Muzyka się ruszyła :o

w kwestii tej Bolesnej, koledzy, to się nie wypowiem - bo jeszcze nie obcowałam rzeczowo( aby trochę , ale pierwszy osłuch nie w porę był :-? ) , ale truskawek to owszem

naoglądali się Joan Collin i tylko im Don Perignion pasuje, hę ?

a mocno schołdzona, trzymana za ogonek truskaweczka maczana w ciepłej, roztopionej czekoladzie to be jest ??

e tam : pycha - pycha :D, a mocno schłodzona maczana w ciepłej, roztopionej, białej czekoladzie to dopiero pycha- pycha- pycha

faktem - nie za wiele, bo się człowiek strasznie upapsze, ale spróbować warto :)

a kolega od landrynków to jakie nieśmieszne :wink: typy ma ?? ciekawim posłuchać - prosiemy, prosiemy :)

a kolega od landrynków to jakie nieśmieszne :wink: typy ma ?? ciekawim posłuchać - prosiemy, prosiemy :)

Paprotko pytasz w kwestii kulinarnej , czy muzycznej ? Muzycznie to landrynkow nie slucham, zas kulinarnie to rocka ambitnego, progresją okraszonego skonsumuję z przyjemnoscią, na deser jazz/zik/ i klasyką bez zadnego obrzydzenia popiję i tak mnie trzyma ta dieta od kilkudziesieciu lat przy zyciu :lol: Ba ! Kucharzylo sie kiedys z grupą wesolych, acz glosnych kucharzy, nawet za pieniadze jakies jazzrockowe kotlety sie serwowalo sluchaczom, ale watroba i zoladek juz nie te :wink: i trzeba bylo zawod zmienic.

Paprotko pytasz w kwestii kulinarnej , czy muzycznej ?

oczywiście, że w kulinarnej - ja cały dzień przy garach stoję to sie chyba znam, conie ?

koleżce i tak w te landrynki nie wierzę - nawet miętuska żadnego ?, krówki - ciągutki ?, draże ? misie Haribo ? - nic, nic, zupełnie - nie lubimy czasem tak sobie pociamkać ?

kolega - kucharz i przepisy czytać pewnie umi ( licencja I czy II stopnia ? :wink: ) to wie, że czasem nie idzie obiadu zrobić przy barokach intro 25 minut

nic to, pozostaję z nadzieją, że kolega czasem wyłuszczy ku czemu ten rock ambitnie zmierza i czy neoprogresja to już regresja ? :)

Ps. a gdzie się usadowił ? przy garach, przy piecu, dmuchał czy szarapał ??

Ps. a gdzie się usadowił ? przy garach, przy piecu, dmuchał czy szarapał ??

Wiesz co paprotka , ja to se jeszcze o czym innym pomyslalam :lol: :lol:

a od golabkow to ja chyba tu jestem , co?

Ty szykuj powitalny obiadek!!!!!!

no dobra niech Wam chlopaki bedzie

przy muzyce o sporcie, pasi?

patrz no paprocio , ale sie przyczepili :lol: