Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

przy muzyce o sporcie, pasi?

pasi, pasi - jest taka dyscyplina olompijska ( sic!) - curling czy coś tam zamiatają - tu by dobre jakieś numery puszczać

patrz no paprocio , ale sie przyczepili :lol:

tia, odpuszczam łaskawie :lol: - po prostu nie próbowali nalewki na kukułkach [ kukułki taka odmiana landrynek ]

a swoją drogą to symptomatyczne- mężczyzni w pewnym wieku mają predylekcję to wydłużania( umpa...., umpa...., umpa...., umpa......) , a kobiety do skracania ( umpa upma, cyk cyk) - kolega po szkołach to przełoży na nutki, co ? :wink:

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ty to masz szczęście obcować z językiem naszych odwiecznych wrogów .... :wink:

Zaprawde powiadam Ci lafcadio, o wiele milej obcowac z corkami wrogow naszych /odwiecznych/

:)

pozdrawiam

Tylko nie przesadzaj z tym obcowaniem bo o naszych pięknych dziewojach zapomnisz :lol: :lol: :lol:

Swoją drogą przeciętna Helga z tego co pamiętam niezbyt urodziwą jest.

Ale za to wielkich zahamowań i purytanizmu brak. A u nas co nawet pederastom parady zabroniono. :wink:

koleżce i tak w te landrynki nie wierzę - nawet miętuska żadnego ?, krówki - ciągutki ?, draże ? misie Haribo ? - nic, nic, zupełnie - nie lubimy czasem tak sobie pociamkać ?

No moze czasem "tik-taka" , ale to tylko taka "tak-tika"

kolega - kucharz i przepisy czytać pewnie umi ( licencja I czy II stopnia ? :wink: ) to wie, że czasem nie idzie obiadu zrobić przy barokach intro 25 minut

Licencja II /i troszke/ a przy barokach da sie spokojnie robic, nie tylko obiadek. Hmm...! 25 minut powiadasz? Biegi szybkie trenujesz ?

nic to, pozostaję z nadzieją, że kolega czasem wyłuszczy ku czemu ten rock ambitnie zmierza i czy neoprogresja to już regresja ? :)

Ps. a gdzie się usadowił ? przy garach, przy piecu, dmuchał czy szarapał ??

Z tą neoprogresja to powiedzialas paprotko wszystko co mi sie ciśnie. Stad ta Lacrimosa tak bez entuzjazmu przez "mła" przyjeta. A w kuchni to on glownie dmuchal a i czasem paluchami ciasto bialo-czarne miesil.

a swoją drogą to symptomatyczne- mężczyzni w pewnym wieku mają predylekcję to wydłużania( umpa...., umpa...., umpa...., umpa......) , a kobiety do skracania ( umpa upma, cyk cyk) - kolega po szkołach to przełoży na nutki, co ? :wink:

A jakie wolisz podzialy ? Parzyste czy nieparzyste? Smiem przypuszczac ,ze jednak nieparzyste ,bo "umpa, umpa, cyk,cyk" to jakies 3/4, Proponuje Ci "siódmawke" jako kompromis: 7/4 dzielone 4/4+3/4 i to pojdzie jakos tak :umpa,umpa ,pampa,rampa, umpa, umpa cyk,cyk - brzmi jak na Balkanach a ile frajdy, i mozna tak kilka razy pod rzad.Jednemu sie wydluzy, drugiej skroci a tyle przy tym frajdy?

Tylko nie przesadzaj z tym obcowaniem bo o naszych pięknych dziewojach zapomnisz :lol: :lol: :lol: :

Gdziez bym smial?. To tylko alternatywa na obcowanie z jezykiem niemieckim. Z dwojga zlego - wole Berte.

Swoją drogą przeciętna Helga z tego co pamiętam niezbyt urodziwą jest.

A u nas co nawet pederastom parady zabroniono. :wink:

Moze nasi pederasci tez niezbyt urodziwi??

pozdrawiam

No moze czasem "tik-taka" , ale to tylko taka "tak-tika"

Ja jestem Pan Tik - Tak, a zegar to mój znak - znamy, znamy, kultowe, strasznie depresyjne :lol:

Z tą neoprogresja to powiedzialas paprotko wszystko co mi sie ciśnie.

Tu się trochę rozwiodę, bo poruszyłeś Pan kwestię, która i mnie zajmuje, i śmieszy. Owszem, jest w narodzie potrzeba klasyfikacji gatunkowej ( słucham ska, uwielbiam nurt realizmu- magicznego etc. ) ale to bzdura :) Etykietkowanie to bzdura. Co to jest progresja ?? Co to jest postmodernizm ?

Niedojrzali artyści naśladują. Dojrzali natomiast, po prostu kradną. :D

Czyż nie instynkt i serce w tym złodziejstwie się liczy ?

I tak naprawdę artysta to sobie może wyrabiać co mu się żywnie podoba : kraść, fałszować , miksować, nadymać i się i skamleć - jego problem - mój, czy mu uwierzę :lol:

Był taki moment, że wydawało mi się, że żaden sidedman nie zrobi na mnie wrażenia :oops: Dopóki nie zobaczyłam Grzesia Grzyba lata temu. Mieszanina pasji, żarliwości i zdziwienia ( jak to się dzieje, że ja gram w ogóle ) - kupiony, zatopiony i tak naprawdę nic więcej się nie liczy.

To jest trochę tak, że przestajesz czekć na danie, patrzysz na kucharza. Kto wymyslil fusion ? - zblazowani Francuzi ( ok. amerykańska wersja z kurczakiem w coca - coli to daleko idacą interpretacja , ale w porządku ) nie dlatego, że im się te proste małże i oliwki smakowac przestały, lecz z nudów wysoki sądzie, z nudów. Kuchnia stoi na kilku filarach (dary mórz, łąk, pól i lasów, troche przypraw), a reszta to sztuka. Czasem masz ochotę na schabowy raz, czasem na conard a l`orange - raz jesteś snobem, raz prostakiem - czy to ważne ?

Oczywiście, że jako prosta podkuchenna potrzebuję róznych wzruszeń, tych landrynkowych też, ale mnie zżyma getto hotelowej kuchni, terror Wielkich Kucharzy, klasyfikacja na niekoszerne itepe.

Ostatecznie wszyscy mamy jednakie żołądki - a jeśc trzeba :D

A jakie wolisz podzialy ? Parzyste czy nieparzyste? Smiem przypuszczac ,ze jednak nieparzyste ,bo "umpa, umpa, cyk,cyk" to jakies 3/4, Proponuje Ci "siódmawke" jako kompromis: 7/4 dzielone 4/4+3/4 i to pojdzie jakos tak :umpa,umpa ,pampa,rampa, umpa, umpa cyk,cyk - brzmi jak na Balkanach a ile frajdy, i mozna tak kilka razy pod rzad.Jednemu sie wydluzy, drugiej skroci a tyle przy tym frajdy?

no wiesz - kompromis :o ( lepiej jechac na ośle, który mnie wiezie niż na rumaku, który mnie zrzuca )

za młoda jestem na "siódmawkę" :lol: - to ja juz wolę słuchać tych płyt sama :D

wojtek2112

ja sie nie lubie jak paprotka (mloda i niewyszczekana) rozpisywac , dlatego tylko dodam , ze po mojemu to powinienes porady zasiegnac , nie z powodu , ze dyskutujesz ...

ale to typowe :D :D :D

milego likendu

dmuchał i mieszał

ale kto tak naprawde wie co dmuchal i w czym mieszal? :o :o :o

i nie zapominaj , ze my dziewczeta tez mamy preferencje :wink:

a jak co to mnie dalej trzyma , moze nawet bardziej :o :o :o :o :o :o

tak mozna porownac na dzisiaj do J&B z 3 kostkami lodu i Ginger ,

wiecej nie powiem na dzisiaj

to narazie chlopcy i dziewczynko :D :D

ja sie nie lubie jak paprotka (mloda i niewyszczekana) rozpisywac , dlatego tylko dodam , ze po mojemu to powinienes porady zasiegnac , nie z powodu , ze dyskutujesz ...

ale to typowe :D :D :D

Porady, powiadasz, zasiegnac ? Alez ja nie mam problemow. Czy to jest tez takie "typowe" :) I o czym Ty mowisz? Cos z muzyki zeszlo Kolezance na rytmike. :wink:

wojtek2112

Porady, powiadasz, zasiegnac ? Alez ja nie mam problemow. Czy to jest tez takie "typowe" I o czym Ty mowisz? Cos z muzyki zeszlo Kolezance na rytmike.

Typowe :lol:

rytmike?glodna bylam , to se tak z nozki na nozke przytupywalam w rytm piosenki , stad ta rytmika,

a o czym pomyslales? :o :o :o bo nie rozumiem :cry: