paprotka 09.06.2005 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 przy muzyce o sporcie, pasi? pasi, pasi - jest taka dyscyplina olompijska ( sic!) - curling czy coś tam zamiatają - tu by dobre jakieś numery puszczać patrz no paprocio , ale sie przyczepili tia, odpuszczam łaskawie - po prostu nie próbowali nalewki na kukułkach [ kukułki taka odmiana landrynek ] a swoją drogą to symptomatyczne- mężczyzni w pewnym wieku mają predylekcję to wydłużania( umpa...., umpa...., umpa...., umpa......) , a kobiety do skracania ( umpa upma, cyk cyk) - kolega po szkołach to przełoży na nutki, co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 10.06.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Ty to masz szczęście obcować z językiem naszych odwiecznych wrogów .... Zaprawde powiadam Ci lafcadio, o wiele milej obcowac z corkami wrogow naszych /odwiecznych/ pozdrawiam Tylko nie przesadzaj z tym obcowaniem bo o naszych pięknych dziewojach zapomnisz Swoją drogą przeciętna Helga z tego co pamiętam niezbyt urodziwą jest. Ale za to wielkich zahamowań i purytanizmu brak. A u nas co nawet pederastom parady zabroniono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 10.06.2005 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 koleżce i tak w te landrynki nie wierzę - nawet miętuska żadnego ?, krówki - ciągutki ?, draże ? misie Haribo ? - nic, nic, zupełnie - nie lubimy czasem tak sobie pociamkać ? No moze czasem "tik-taka" , ale to tylko taka "tak-tika" kolega - kucharz i przepisy czytać pewnie umi ( licencja I czy II stopnia ? ) to wie, że czasem nie idzie obiadu zrobić przy barokach intro 25 minut Licencja II /i troszke/ a przy barokach da sie spokojnie robic, nie tylko obiadek. Hmm...! 25 minut powiadasz? Biegi szybkie trenujesz ? nic to, pozostaję z nadzieją, że kolega czasem wyłuszczy ku czemu ten rock ambitnie zmierza i czy neoprogresja to już regresja ? Ps. a gdzie się usadowił ? przy garach, przy piecu, dmuchał czy szarapał ?? Z tą neoprogresja to powiedzialas paprotko wszystko co mi sie ciśnie. Stad ta Lacrimosa tak bez entuzjazmu przez "mła" przyjeta. A w kuchni to on glownie dmuchal a i czasem paluchami ciasto bialo-czarne miesil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 10.06.2005 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 a swoją drogą to symptomatyczne- mężczyzni w pewnym wieku mają predylekcję to wydłużania( umpa...., umpa...., umpa...., umpa......) , a kobiety do skracania ( umpa upma, cyk cyk) - kolega po szkołach to przełoży na nutki, co ? A jakie wolisz podzialy ? Parzyste czy nieparzyste? Smiem przypuszczac ,ze jednak nieparzyste ,bo "umpa, umpa, cyk,cyk" to jakies 3/4, Proponuje Ci "siódmawke" jako kompromis: 7/4 dzielone 4/4+3/4 i to pojdzie jakos tak :umpa,umpa ,pampa,rampa, umpa, umpa cyk,cyk - brzmi jak na Balkanach a ile frajdy, i mozna tak kilka razy pod rzad.Jednemu sie wydluzy, drugiej skroci a tyle przy tym frajdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 10.06.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Tylko nie przesadzaj z tym obcowaniem bo o naszych pięknych dziewojach zapomnisz : Gdziez bym smial?. To tylko alternatywa na obcowanie z jezykiem niemieckim. Z dwojga zlego - wole Berte. Swoją drogą przeciętna Helga z tego co pamiętam niezbyt urodziwą jest. A u nas co nawet pederastom parady zabroniono. Moze nasi pederasci tez niezbyt urodziwi?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paprotka 11.06.2005 01:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 No moze czasem "tik-taka" , ale to tylko taka "tak-tika" Ja jestem Pan Tik - Tak, a zegar to mój znak - znamy, znamy, kultowe, strasznie depresyjne Z tą neoprogresja to powiedzialas paprotko wszystko co mi sie ciśnie. Tu się trochę rozwiodę, bo poruszyłeś Pan kwestię, która i mnie zajmuje, i śmieszy. Owszem, jest w narodzie potrzeba klasyfikacji gatunkowej ( słucham ska, uwielbiam nurt realizmu- magicznego etc. ) ale to bzdura Etykietkowanie to bzdura. Co to jest progresja ?? Co to jest postmodernizm ? Niedojrzali artyści naśladują. Dojrzali natomiast, po prostu kradną. Czyż nie instynkt i serce w tym złodziejstwie się liczy ? I tak naprawdę artysta to sobie może wyrabiać co mu się żywnie podoba : kraść, fałszować , miksować, nadymać i się i skamleć - jego problem - mój, czy mu uwierzę Był taki moment, że wydawało mi się, że żaden sidedman nie zrobi na mnie wrażenia Dopóki nie zobaczyłam Grzesia Grzyba lata temu. Mieszanina pasji, żarliwości i zdziwienia ( jak to się dzieje, że ja gram w ogóle ) - kupiony, zatopiony i tak naprawdę nic więcej się nie liczy. To jest trochę tak, że przestajesz czekć na danie, patrzysz na kucharza. Kto wymyslil fusion ? - zblazowani Francuzi ( ok. amerykańska wersja z kurczakiem w coca - coli to daleko idacą interpretacja , ale w porządku ) nie dlatego, że im się te proste małże i oliwki smakowac przestały, lecz z nudów wysoki sądzie, z nudów. Kuchnia stoi na kilku filarach (dary mórz, łąk, pól i lasów, troche przypraw), a reszta to sztuka. Czasem masz ochotę na schabowy raz, czasem na conard a l`orange - raz jesteś snobem, raz prostakiem - czy to ważne ? Oczywiście, że jako prosta podkuchenna potrzebuję róznych wzruszeń, tych landrynkowych też, ale mnie zżyma getto hotelowej kuchni, terror Wielkich Kucharzy, klasyfikacja na niekoszerne itepe. Ostatecznie wszyscy mamy jednakie żołądki - a jeśc trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paprotka 11.06.2005 01:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 A jakie wolisz podzialy ? Parzyste czy nieparzyste? Smiem przypuszczac ,ze jednak nieparzyste ,bo "umpa, umpa, cyk,cyk" to jakies 3/4, Proponuje Ci "siódmawke" jako kompromis: 7/4 dzielone 4/4+3/4 i to pojdzie jakos tak :umpa,umpa ,pampa,rampa, umpa, umpa cyk,cyk - brzmi jak na Balkanach a ile frajdy, i mozna tak kilka razy pod rzad.Jednemu sie wydluzy, drugiej skroci a tyle przy tym frajdy? no wiesz - kompromis ( lepiej jechac na ośle, który mnie wiezie niż na rumaku, który mnie zrzuca ) za młoda jestem na "siódmawkę" - to ja juz wolę słuchać tych płyt sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 11.06.2005 02:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 wojtek2112A jakie wolisz podzialy ? Parzyste czy nieparzyste? Smiem przypuszczac ,ze jednak nieparzyste ,bo "umpa, umpa, cyk,cyk" to jakies 3/4, Proponuje Ci "siódmawke" jako kompromis: 7/4 dzielone 4/4+3/4 i to pojdzie jakos tak :umpa,umpa ,pampa,rampa, umpa, umpa cyk,cyk - brzmi jak na Balkanach a ile frajdy, i mozna tak kilka razy pod rzad.Jednemu sie wydluzy, drugiej skroci a tyle przy tym frajdy? ja sie nie lubie jak paprotka (mloda i niewyszczekana) rozpisywac , dlatego tylko dodam , ze po mojemu to powinienes porady zasiegnac , nie z powodu , ze dyskutujesz ... ale to typowe milego likendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paprotka 11.06.2005 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 rrimi - a Ty o czym - bo ja nie złapałam znaczy kolegę do "o krok od zdrady" zapraszasz czy jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 11.06.2005 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 no tak w bulce prze bibulke rozchodzi sie o to , ze zastanawialam sie po prostu co by o koledze Freud powiedzial ale to nie moja sprawa jak chce niech zajrzy , moze Go rozpracujemy , chyba trudne to nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paprotka 11.06.2005 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 jak chce niech zajrzy , moze Go rozpracujemy , chyba trudne to nie bedzie obawiam się że letko nie bedzie - nie dość, że konkretne preferencje ( dieta !!!!) to jeszcze dmuchał i mieszał = to zawsze kończy się płaczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 11.06.2005 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 dmuchał i mieszał ale kto tak naprawde wie co dmuchal i w czym mieszal? i nie zapominaj , ze my dziewczeta tez mamy preferencje a jak co to mnie dalej trzyma , moze nawet bardziej :o tak mozna porownac na dzisiaj do J&B z 3 kostkami lodu i Ginger , wiecej nie powiem na dzisiaj to narazie chlopcy i dziewczynko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 16.06.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 no tak w bulce prze bibulke rozchodzi sie o to , ze zastanawialam sie po prostu co by o koledze Freud powiedzial Freud by zglupial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 16.06.2005 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 no wiesz - kompromis ( lepiej jechac na ośle, który mnie wiezie niż na rumaku, który mnie zrzuca ) Czasem mozna sie z oslem dogadac , zeby od czasu do czasu powierzgal.Rumak utemperowany to chabeta. Nie narzekaj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 16.06.2005 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 ja sie nie lubie jak paprotka (mloda i niewyszczekana) rozpisywac , dlatego tylko dodam , ze po mojemu to powinienes porady zasiegnac , nie z powodu , ze dyskutujesz ... ale to typowe Porady, powiadasz, zasiegnac ? Alez ja nie mam problemow. Czy to jest tez takie "typowe" I o czym Ty mowisz? Cos z muzyki zeszlo Kolezance na rytmike. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 16.06.2005 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 wojtek2112Porady, powiadasz, zasiegnac ? Alez ja nie mam problemow. Czy to jest tez takie "typowe" I o czym Ty mowisz? Cos z muzyki zeszlo Kolezance na rytmike. Typowe rytmike?glodna bylam , to se tak z nozki na nozke przytupywalam w rytm piosenki , stad ta rytmika, a o czym pomyslales? bo nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 16.06.2005 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 rytmike?glodna bylam , to se tak z nozki na nozke przytupywalam w rytm piosenki , stad ta rytmika, a o czym pomyslales? bo nie rozumiem Jak to o czym myslalem? O przytupywaniu "tak se z nozki na nozke" ale nie wiedzialem , ze Ty to masz tak z glodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 16.06.2005 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 a niby z czego? pozdrawiam , na uderki sie dzisiaj nie pisze poza tym Joy Division dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 16.06.2005 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 ja tez za uderkami nie bardzo, a poza tym Lukather pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 16.06.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 dwojako to mozna zrozumiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts