fizyk 11.10.2005 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Sorry, rzeczywiście walnąłem się w dacie. Generalnie nie słuchałem WS, ale dwóch kumpli zaczęło grywac i śpiewać w pubie. Rozgryźli tę płytkę. Bardzo fajnie im wychodziło. Pożyczyłem kasetę (już chyba ze 2 lata temu) i ... jeszcze mi się nie znudziła . Od razu ściągnąłem kilka kawałków z innych płyt i ... się zawiodłem . Ta jest najlepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 13.10.2005 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Ja tez nie jestem jakims wielkim milosnikiem WS , lubie Coverdala ze Stormbringer zespolu Deep Purple, ale ta plytka akustyczna przypasila mi. Dzisiaj natomiast klimatycznie /hehe ale slowo / Cudze chwalicie swego nie znacie . Plyta , ktora zwalila mnie z nog i tak w przykurczu konczyn trzyma. Grzech Piotrowski "Sin" - po Mozdzerze , kolejny wspanialy muzyk, nie obawiam sie powiedziec , wysoka klasa europejska a moze i wiecej. Czegos takiego dawno nie slyszalem . Matko! Zostaw na chwile te rastafariansko-clubingowe bzdety i posluchaj jak sie musk lasuje z wrazenia Tu sa probki w mptrzeszczy sin PS d... wielka, nie ma łacza . Trzeba wybrac kategorie muzyka i wpisac "piotrowski" a nastepnie kliknac plyte i odsluchiwac. Sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 15.10.2005 02:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 Niech zyje Marillion , niech zyje oj , jak dobrze sie slucha po dluzszej przerwie Cudo , nad cudami Jak nalesniki z owocami i z bita smietana , posypane czekolada Oj , Fish lubie morskie , ale ta Rybka jest na First Place ps .Do 18 niewiele czasu pozostalo , ale sie najem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.10.2005 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 rastafariansko-clubingowe bzdety Zaraz, zaraz, jak to się tu mówi? W ryj? Grzech Piotrowski "Sin"... ...i posluchaj jak sie musk lasuje z wrazenia U mnie nie da rady odsłuchać , ale nie będę ukrywać, że narobiłeś mi apetytu, poczytałam recenzje i coś mi się widzi, że to je to! W związku z powyższym rozpoczynam polowanie. Rrmi, co jest 18, bo ja nic a nic nie wiem, nie w temacie jestem, czy co... a też bym pojadła. Jakby co, to sukinke i pantofelki już mam. I puder różowy od Aggi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 15.10.2005 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 Niech zyje Marillion , ........................ Cudo , nad cudami Jak nalesniki z owocami i z bita smietana , posypane czekolada rrmi jestem zaniepokojony Twoja dieta . Rozumiem tą Fishe /najlepiej soute / ale ta czekolada, bita smietana, to smazone ? Przyznaj sie chcialas mnie wkurzyc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 15.10.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 rastafariansko-clubingowe bzdety Zaraz, zaraz, jak to się tu mówi? W ryj? Tak to sie tu mowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi.. 17.10.2005 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Rrmi, co jest 18, bo ja nic a nic nie wiem, nie w temacie jestem, czy co... a też bym pojadła. Jakby co, to sukinke i pantofelki już mam. I puder różowy od Aggi. to jutro jest 18 Wchodzi do sprzedazy plyta Oldfielda , Light and Shade Sukienka sie przyda i pantofelki , bo nie wypada czegos takiego w oberwancach sluchac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi.. 17.10.2005 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Przyznaj sie chcialas mnie wkurzyc ? tak Znowu nie rozumiesz dziewczecych przenosni ps .Kazdy smakosz vel zarlacz wszystko do jedzenia porownuje Slyszalam juz Oldfielda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 18.10.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 rrmi ukłony i ukucki Ci ślę za wieści o M.O. Gramy sobie i podśpiewujemy. Są w tej płycie wielkie echa rozpoznawalne sprzed 25 lat. Dojrzałe i smakowite jak stare wino. Jednak najbardziej mnie zauroczył..najkrótszy kawałek uziapki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi... 18.10.2005 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 nie ma sprawy ziaba zawsze mam reke na pulsie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 20.10.2005 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Są w tej płycie wielkie echa rozpoznawalne sprzed 25 lat. Dojrzałe i smakowite jak stare wino. Ziabo ten pan od 25 lat nic nowego nie wymyslil .Nie, nie! On naplodzil mnostwo plyt, ale to wszystko kopia tubular albo omadawn.Wiec skojarzenia masz najlepsze z mozliwych. pozdrawaim i tak w ryj i tak ryj. witam banitow "with 3 dots" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 20.10.2005 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 ps .Kazdy smakosz vel zarlacz wszystko do jedzenia porownuje Slyszalam juz Oldfielda Z tym żarełkiem to masz racje. Opowiadaj o L&S pana Majka, tylko szczerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 20.10.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Dla fanów nawet jakby nagrał pralkę automatyczną, to byłoby dzieło Ale przynajmniej jest rozpoznawalny od razu. Dla mnie najlepsza jego płyta to "Platinum". Mam coś ciekawego - fajniutką ściągę z kompozytorów Jest i Albinioni, no i jest Adagio G moll for organ and strings (7'55'') Może mnie Wojtek nie zatłucze za profanację - tu akurat te wkurzające dźwięki midi są przez większą część utworu prawie nieistotne. Nie ma tu wielkiej muzyki, ale jaka radość będzie usłyszeć to potem w dobrym wykonaniu W okienku wyskakującym trzeba kliknąć "Download Karadar Midi" [przy każdym utworze]. Aha, to nie działa w Operze [nomen omen, czemu ?? ]. Można też kawałeczki z Griega sobie wrzucić. A wysłuchanie "Błękitnej rapsodii" Gershwina w midi to niezapomniane przeżycie . Ale co kto lubi, mi się tak nawet-nawet podobała. Swoją drogą, po latach słuchania "mocnej", bardzo eksponującej fortepian polskiej wersji [salwarowski - Ratusiński], miękkie i delikatne wykonanie spod batuty Leonarda Bernsteina w ogóle mi "nie podeszło". A w końcu dyrygent uznany. Miłej zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 20.10.2005 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 1. Dla fanów nawet jakby nagrał pralkę automatyczną, to byłoby dzieło Ale przynajmniej jest rozpoznawalny od razu. Dla mnie najlepsza jego płyta to "Platinum". 2. Może mnie Wojtek nie zatłucze za profanację - tu akurat te wkurzające dźwięki midi są przez większą część utworu prawie nieistotne. 3. Ale co kto lubi, mi się tak nawet-nawet podobała. Swoją drogą, po latach słuchania "mocnej", bardzo eksponującej fortepian polskiej wersji [salwarowski - Ratusiński], miękka i delikatna wersja spod batuty Leonarda Bernsteina w ogóle mi "nie podeszła". A w końcu dyrygent uznany. 1.Z ta pralka to niestety prawda 2. Eee tam ! Taki msciwy to ja nie jestem. Bach, Beethoven, Mozart to w porzo goscie, takie fajne melodyjki na komorke wymyslaja. 3.I tu Cie mam Wisielec przyzwyczaja sie do szunra.Cala zabawa wlasnie w tym , ze rozne wykonania daja inny odbior. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 20.10.2005 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Aaa tam, zaraz "masz" Czasem cover jest lepszy od oryginału... Wspominałeś kiedyś mistrza Jana Webera, ja hołd oddać tutaj chciałbym Małgorzacie Pęcińskiej ["Dzieła, interpretacje, nagrania"]. Ech, stara Trójko...... niedobra dla reklamodawców..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 20.10.2005 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Czasem cover jest lepszy od oryginału... Wspomniałeś mistrza Jana Webera, ja hołd oddać tutaj chciałbym Małgorzacie Pęcińskiej ["Dzieła, interpretacje, nagrania"]. Ech, stara Trójko...... niedobra dla reklamodawców..... Czasem z tym coverem jest tak np jak w wykonaniu Tori Amos - nie trawie Depeche a tu az dech zepiera. Racja, racja nie ma reguly. Wspaniali to byli nauczyciele sluchania, echhhh! Od czasu do czasu wpadam na PRII do audycji pana Orańskiego. Godny nastepca tych wielkich radiowcow i same perelki sypie przed ... "wieprze". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 20.10.2005 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Rozjaśnijcie mnie w temacie : kto najlepszym jest translatorem muzyki poważnej na odbiór w wersji metalowo-rockowej ?Młodą swoją muszę znów podszczuć , że taka muzyka ( oryginał ) jest oldcoolowa i nie stanowi jedynie tła do wystaw i wernisaży ( tudzież pokazów mody pogrzebnej ) . Od czegoś trzeba jednak zacząć by dotarła do klasyki. pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 20.10.2005 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Chwalebne to , dziatwe do klasyki sposobic. Nie wiem czy nie lepiej pokazac, ze muzyki sie nie szufladkuje na metal i reszte , i ze dziela klasyki moga byc rownie ciekawe dla wspolczesnych . Ja mojego "pazdziernika" wdrazam poprzez rockowe wykonania dziel mistrzow. Niektore juz nawet kuma i rozpoznaje.Nic na sile , czasem sam sie pyta "co to gro?" .Jest tego sporo od jazzowego "Modern JazzQuartet" /raczej dla letko oblatanych w muzyce/po metalowa Apoccaliptice. Rockowych zespolow bylo duzo np. czeski Collegium Musicum /trudno dostepny/, holenderski Ekseption("najlzejsze" do przyswojenia transkrypcje rockowe Bacha, Gershwina, Mozarta i innych - rusza nawet tych z uchem przez slonia zdepnietym ) Emerson Lake & Palmer (starsze plyty, oprocz Bacha, Copland, Bartok, Czajkowski - buty spadaja z wrazenia) The Nice - pierwocina EL&P , Patric Moraz, Renaissance (pierwsze 2 plyty inspirowane klasyka jeszcze bez slodkiej Ani Haslem) Rick Wakeman(raczej inspiracja ale dobre dla wrazliwych dusz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paprotka 20.10.2005 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 a może ten.. Steve Hackett ? co prawda mam trzecie podejście do Metamorpheus i po 4 numerze zasypiam, ale jak się zacznie słuchać od końca do połowy to nawet może się pociągnie dłużej swoją drogą - jak kiedyś zostanę menagerem zakładu pogrzebowego, to poprosze Steve`a, żeby mi napisał kilka kawałków do tła a! siusiuruśkom podoba się też Rigoletto Verdiego - mój jak słyszy Luciano to sie tarza po podłodze i Orff - przy veni, veni, venias dosiada konia i cwałuje - no, ale ma 5 lat, to się jeszcze nie zna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 20.10.2005 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 a może ten.. Steve Hackett ? co prawda mam trzecie podejście do Metamorpheus i po 4 numerze zasypiam, ale jak się zacznie słuchać od końca do połowy to nawet może się pociągnie dłużej swoją drogą - jak kiedyś zostanę menagerem zakładu pogrzebowego, to poprosze Steve`a, żeby mi napisał kilka kawałków do tła Paproci droga, Stefan H. raczej klasyki nie grywa (nie grywal chyba tez) juz predzej jego brat Jasko , pastuszek na fujarce matalowej piszczacy. Stefan z wyksztaltu architektem mial byc, ale mu niejaki Gabriel Piotr szyki pokiereszowal. Pomysl zakladu pogrzebowego ze Stevem w tle jest niezly ,ale polecam Ci raczej z repertuaru rzeczonego artysty Darktown wybrac. Poruszy dusze nawet death metalowcow albo i innych gotticow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts