rrmi 20.10.2005 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 ps .Kazdy smakosz vel zarlacz wszystko do jedzenia porownuje Slyszalam juz Oldfielda Z tym żarełkiem to masz racje. Opowiadaj o L&S pana Majka, tylko szczerze no co opowiadac , w sprzedazy jeszcze nie ma , po zlodziejsku sie obeszlam moze juz jutro bedzie szczerze ??? zakochana jestem , ale u mnie to normalne minie za jakies 10 lat , tzn.oslabnie ps .kropek razem bylo 4 co prawda Dzwonow slucham w wersji trzeciej , ale to ze wzgledu na autograf na plycie , tam mie sie po koncercie udalo Wojtus , a Ty juz slyszales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 20.10.2005 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Dla fanów nawet jakby nagrał pralkę automatyczną, to byłoby dzieło pewnie ze tak moze byc kosiarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paprotka 20.10.2005 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Paproci droga, Stefan H. raczej klasyki nie grywa (nie grywal chyba tez) juz predzej jego brat Jasko , pastuszek na fujarce matalowej piszczacy. ano piszczy mu na tej płycie nawet, z The Underworld Orchestra Stefan jeno gitarę ma klasyczną no i jeszcze podobno ściągał z klasyków, ale to nie powiem, bo się nie znam, gdzie on te klasyke tam wciął Stefan z wyksztaltu architektem mial byc, ale mu niejaki Gabriel Piotr szyki pokiereszowal. i z Yesami też chyba coś brzdąkał nie brzdąkał - odszczekuję - chodziło o grupę GTR ( w której miał grać Steve Howe ), ale to już kolega starszy wie polecam Ci raczej z repertuaru rzeczonego artysty Darktown wybrac. Poruszy dusze nawet death metalowcow albo i innych gotticow. mówisz Pan ? taka katafalkowa muza ? no to poszukam, bo te Eurydyki i Oferusze nudne ale za to młodziezy o mitach i lytelaturze inspirujacej można opowiedzieć -dobra ocena z polaka będzie w temacie "kontynuacje i nawiązania w sztuce. podaj przykłady" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 20.10.2005 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 co prawda Dzwonow slucham w wersji trzeciej , ale to ze wzgledu na autograf na plycie , tam mie sie po koncercie udalo Wojtus , a Ty juz slyszales? No tak. Dzwony to rzecz histo/e/ryczna , chociaz sam tytul sie gupio kojarzy . Mi pasi ten belkot po flaszce, coby plyta za mdla nie byla - oj zacna historyja producenta jak to 19-sto latka napoil gorzala. Niestety nie slyszalem najnowszych wypocin, tylko przecieki od obywatela PK i jakies dretwe probki z sieci , ale o tym sza! Plytke zamowilem i czekam poslusznie w kolejce - zupelnie jak na niefuna przystalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 20.10.2005 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 niezliczona wrecz ilosc ryjow chyba za jakims lysym sie rozejrze , bo sama z Toba sobie nie poradze Juz zaluje , ze nie kupilam na Amazonie , ale jak sie na cos tak bardzoo czeka , to wiesz lepiej smakuje nie bylo w tym poddekstow , tylko tak tam , z gola Mi pasi ten belkot po flaszce, coby plyta za mdla nie byla - nigdy Ci tego nie wybacze, nigdy , przenigdy ps .slyszalam o wersji 15 latka i nie napojonego nie rob plotek a tu okladeczka , tez sliczna http://www.mikeoldfield.org/news/newsimages/light_shade_small.jpg i moze jeszcze sam Mistrz http://www.mikeoldfield.com/flash/images/Mike13.jpg Jak Go widzialam w Katowicach , byl plowym blondynkiem , ale tu tez sliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 21.10.2005 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Wojtus no sie odezwij , ja zartowalam tosz Ty tu taki najmniej przez slonia zdeptany , razem z Mistrzem Ponurym w parze przeciez stoisz naprawde za te ryje sie gniewasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 21.10.2005 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 echh! Te ryje mi nie straszne, system mi sie wysypal ino , ale jak sie pozbieram do konca to odpdisze z nawiazka.pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 21.10.2005 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 ale sie szybko znalazles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 21.10.2005 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 ale sie szybko znalazles dzien bez zadymy, to stracony dzien. Zaraz odpale gg i czata i nawet jak to bedzie 7 nad ranem to pikus bo jest muzyka i renskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 22.10.2005 01:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 ech ta muzyka ja mam to co Ty tylko troche inne wkoncu po stapnieciu slonia jestem a ja to sobie jutro kupie ..tralalala Western Boots Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 22.10.2005 01:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 a ja to sobie jutro kupie ..tralalala Western Boots To sie nazywa dreczycielstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 22.10.2005 02:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 Nie , to bylo takie spontaniczne ale z czubami , bo bez czubow mam a Wiesz po co te czuby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 22.10.2005 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 Nie , to bylo takie spontaniczne ale z czubami , bo bez czubow mam a Wiesz po co te czuby? nie wiem po co te czuby, ale kazdy w czubie musi cos miec, bo jak nie ma to jest nienormalny /znam to takze w bardziej dosadnej wersji /Opowiesz o tym tralala jak dostaniesz ???, ja na razie nie mam widokow, dostawa mi sie zbiesila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.10.2005 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 gratulacje dla naszego Rafałka - nie tego forumowego oczywiście, ale chopinowskiego pięknie zagrał miód na serce http://wiadomosci.onet.pl/3087,8,5,pokaz.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 22.10.2005 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 a ja to sobie jutro kupie ..tralalala Western Boots To sie nazywa dreczycielstwo tralalala wciaz nie ma bootsy sa , z czubami Tej plyty polecane przez Ciebie tez nie ma , trzeba na necie zamawiac Tytul mam zapisany , mam nadziej , ze mie sie nie pomyli , z grubsza okladke pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 22.10.2005 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 gratulacje dla naszego Rafałka - nie tego forumowego oczywiście, ale chopinowskiego pięknie zagrał miód na serce http://wiadomosci.onet.pl/3087,8,5,pokaz.html czyli nasi gora , bardzo sie ciesze rowniez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 26.10.2005 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Może zapytam nieśmiało - a czy nikt nie słyszał nowej płyty Depeche Mode? Wypowiedział bym się, ale nie chcę pisac bloga, tylko porównac wrażenia. To kto pierwszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 27.10.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Ooooo! Podejrzewam , ze fan Depeszy skoro bloga moze pisac . Ja malo rzeczowo troche, bo to zespol , ktorego fanem nigdy nie bylem. Takie new age/wlasciwie new romantic / nigdy mi nie odpowiadalo, ale ostatnia ich plyta to bardzo mile zaskoczenie. Domaged People , Sinner in Me i Darkest Star sa wielce obiecujace , chociaz taki Macro czy Introspectre drazni mnie wtornoscia pomyslow/to juz bylo w Yello i pachnie przedumana elektronika/ . Mam nadzieje, ze przelamie sie wreszcie i poslucham ta plyte uwaznie. Mysle, ze po 25 latach zespol wreszcie dojrzal i wyszlachetnial, tylko szkoda, ze mnie jakos wysluchanie calej plyty pod koniec troche nudzi.Ten mroczny klimat to troszke jakby kokietowanie starej publicznosci. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 27.10.2005 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Mysle, ze po 25 latach zespol wreszcie dojrzal i wyszlachetnial, tylko szkoda, ze mnie jakos wysluchanie calej plyty pod koniec troche nudzi.Ten mroczny klimat to troszke jakby kokietowanie starej publicznosci. Hie hie, no to dałem sie nabrać. Bo jako niegdyś oddany fan zacząłem tracić wiarę w ten zespół. Po baaardzo dobrym Violator, kilka lat czekania i ... po pierwszym przesłuchaniu Songs of faith... załamałem się, myślałem że wyrzuce płyte przez okno. Byłem wściekły na te gospelowskie chórki, skrecze i "prawdziwą" perkusję. Oczywiście jest kilka świetnych numerów (I feel you, rush), ale widać było że poszli w zupełnie inną stronę i skończyły się "płyty koncepcyjne", mające logiczny początek środek i koniec. Następna - ULTRA to szok że w ogóle się ukazała i oczywiście kontynuacja obranej drogi, choć chyba dużo mroczniejsza, taka jaką lubią starsi fani. Wydawało się że będzie dobrze, a tu EXCITER, którego uważam za zbiór piosenek w stylu quasi-DM, oprócz mocnego I feel loved nic mnie specjalnie nie rusza z tej płyty. Co do ostatniej płyty to czytałem na forach że jest ciężka i bardzo mroczna i że ciężko się przez nią przebic. Spodziewałem sie trudności niczym za czasu Violatora którego długo nie mogłem przełknąć, a tu już przy pierszym przesłuchaniu gęba mi się usmiechała coraz bardziej w miarę słuchania. Pomyślałem - JEST DOBRZE!!!. A nawet zajebiście dobrze. Jest bardziej dynamicznie i czuc nawiązania do poprzednich płyt. Chłopaki przypomnieli sobie że mają jaja i po raz kolejny zamkneli usta niedowiarkom. Tak 3mać!!! No to na razie tyle. Pozdrow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 27.10.2005 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 ciekawa wypowiedz zwlaszcza , ze fana to tym cenniejsza. Uderzyl mnie watek koncept plyty. Tu mi sie micha cieszy, bo to pomysl progowcow , ktorych tworczosc wciaz kocham. Jednak trzeba powiedziec sobie jasno , ze tak na prawde koncept plyty "padly" gdzies kolo "Relayer" Yesow czyli prechistoria. Depeche na Violator odkopali trupa, tylko, ze troche zapomnianego, bo ich kolesie zakochani wowczas w new age i new romantic polecieli sobie po komercji wiedzac , ze malo kto ma ochote sluchac przez 60minut barokowej pasji a raczej woli latwe kawalki , ktore do niczego nie zobowiazuja. Mam takie wrazenie , ze emeryci muzyczni sa bardziej przebiegli niz nam sie wydaje i po okresie nic nie zobowiazujacych plyt "skladanek" znowu rusza do boju z koncept produkcjami. Znowu powolam sie na Yes. Po latach pitolenia nagrali Magnification/ekstra plytka/ i co by nie mowic mam wrazenie, ze oni maja "czuja" tak jak mieli w 69' ze zapatrzyli sie na Gentle Giant, o ktorych dzisiaj pamietaja chyba tylko milosnicy Frippa.Mam wrazenie , ze kolejna Depecha bedzie znow koncepcyjna. Mnie to nie razi, moze sie w koncu przekonam . pozdrw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts