Whisper 27.10.2005 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 A mi ostatnio strasznie podchodzi taki norweski zespół White Willow. Takie trochę rockowoprogresywne to, ostatnia płytka ("Strom Season") zwala wprost z nóg... Jakby ktoś miał okazję posłuchać to zachęcam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 28.10.2005 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 A mi ostatnio strasznie podchodzi taki norweski zespół White Willow. Takie trochę rockowoprogresywne to, ostatnia płytka ("Strom Season") zwala wprost z nóg... Jakby ktoś miał okazję posłuchać to zachęcam. A znasz ich poprzednie plyty np Sacrament ?Skandynawia ma b.ciekawe kapele progowe. To chyba ostoja "koszernego" rocka progresywnego.White Willow mocno przypomina mi stylistycznie 2 stare zespoly : holenderski Earth& Fire i Renaissance. Wlasnie na tej plycie Strom Season mialem wrazenie jakbym slyszal kawalki z Earth i Songs for all seasons. Fajnie sie tego slucha, faktycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 30.10.2005 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 Sacrament jest też niezły, tak samo jak Ex Tenebris. Z całej dyskografii najmniej mi podchodzi ich pierwsza - "Ignis Fatuus" - trochę zbyt folkowo-średniowieczna , choć muszę przyznać że i tam są fajne kawałki. W każdym razie White Willow to dla mnie mistrzostwo świata w zmianie stylu granego utworu - wydaje się że będzie spokojniutko, bo tak się zaczyna, a w rezultacie dostajemy kawałek z piekła rodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_R 08.11.2005 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 A może ktoś zechce wypowiedzieć się na temat twórczości zespołu DRIMM?? Wiem wiem - nikt go nie zna , ale może wkrótce go poznacie?? Zapraszam na stronę http://www.drimm.com i do wpisania się w księdze gości lub na niniejszym Forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 09.11.2005 02:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 TomkuR a moge zapytac czy masz jakies zwiazki z ta kapela? nie ma to jak dobra muzyka ja tam Lacrimose dzisiaj tretuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_R 09.11.2005 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 TomkuR a moge zapytac czy masz jakies zwiazki z ta kapela? nie ma to jak dobra muzyka ja tam Lacrimose dzisiaj tretuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 04.12.2005 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 Namawiam kto zyw na wlaczenie pr trzeciego w Radiu teraz ech Jesli sie lubi The Wall ps .ladne bylo , oryginal lepszy , ale kto tam temu dorowna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 05.12.2005 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Trochę nie na temat (ale nie do końca). Wiecie że w ostatniej VIVIE dorzucają film The Doors z Van Kilmerem i Meg Ryan. Wydaje mi się że za 13 zł warto go kupić kupić. Ja kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 05.12.2005 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Odbijamy w stronę cięższego rocka.Ostatnio wygrzebałem stareńki maxisingiel Anthrax - "Only"Od kilku dni jeździ ze mną w samochodowym odtwarzaczu.Rewelacja.Chłopaki grają ciężki rock,słychać fascynacje przede wszystkim Thin Lizzy i rock'n rollem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 05.12.2005 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Trochę nie na temat (ale nie do końca). Wiecie że w ostatniej VIVIE dorzucają film The Doors z Van Kilmerem i Meg Ryan. Wydaje mi się że za 13 zł warto go kupić kupić. Ja kupiłem warto , lubie ten film ogladac , moze nie w calosci , ale ulubione fragmenty powtarzam dosc czesto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pearl 06.12.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 ja z zupełnie innej beczki. Wielu pewnie zaraz zacznie boki zrywać ze śmiechu... ale co mi tam. Słuchajcie, większość z Was widziała tę reklamę... fruwają, skaczą po ulicach takie kolorowe kulki. Co to za muzyka pobrzmiewa w tle? Co to za kapela, płyta etc.? Muszę to mieć!!! Nie dla siebie - prezent na Mikołaja. Z góry dzięki wielkie za pomoc!PozdrawiamPearl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 08.12.2005 03:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Pearl tez nie raz mnie takie meczylo . Pamietajmy , ze dzisiaj Grudzien 8 jest rocznica smierci Lennona Mam pod reka zdjecie budynku i okolicy. Pozwole sobie pokazac http://img236.imageshack.us/img236/6669/ny230720050082bz.jpg http://img15.imageshack.us/img15/1364/ny230720050078tj.jpg Tu na zdjeciu ponizej doslownie za 15 metrow zaczynaja sie Truskawkowe Pola i zawsze pelno tam Fanow Lennona http://img15.imageshack.us/img15/8276/ny230720050068rv.jpg http://img15.imageshack.us/img15/9981/ny230720050032tx.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pearl 08.12.2005 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 ta reklama to sony chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 08.12.2005 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Masz tu fragmencik >> Jose Gonzalez "Heartbeats" a tu http://www.bravia-advert.com więcej o samej reklamie Cały album nazywa się 'Veneer' i jest do kupienia w Sieci np. tutaj czy tutaj o samej płytce tutaj, o innych tutaj Kilka ścieżek w Real Audio Stronka artysty http://myspace.com/josegonzalezmusic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 08.12.2005 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Masz tu fragmencik >> Jose Gonzalez "Heartbeats" a tu http://www.bravia-advert.com więcej Cały album nazywa się 'Veneer' i jest do kupienia w Sieci np. tutaj Ha! Na Ciebie milosnicy "rarebirdow" moga liczyc Ja dodam tylko, ze nie jest to utwor J.Gonzaleza tylko zespolu The Knife. Jesli to bedzie prezent na Mikolaja , to obdarowany moze sie jednak srogo rozczarowac. Plyta jest nudna jak flaki z olejem /oprocz wymienionego "Heartbeats" The Knife ,pozostale kompozycje na plycie sa nietety juz autorstwa samego Gonzaleza/. Oryginal tego utworu pochodzi z plyty Deep Cuts i wyszedl z kolei troche gorzej niz cover Gonzalezowi .Coz czasem tak to juz jest z coverami. Milosnikom tego typu klimatow polecam faceta na ktorym sie Gonzalez nieudolnie wzoruje . Jest to niejaki Mark Kozelek , ktorego z kolei korzenie sigaja do rewelacyjnego, niezyjacego niestety juz ,Jeffa Buckley'a. Facet swoim glosem kladzie wszystkich Garfunkelow, Gabrieli , Dylanow na kolana. Goraco polecam "Grace" Buckleya -niedoscigniony wzorzec dla panow typu Gonzalez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 08.12.2005 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Ja dodam tylko, ze nie jest to utwor J.Gonzaleza tylko zespolu The Knife. Oryginal tego utworu pochodzi z plyty Deep Cuts i wyszedl z kolei troche gorzej niz cover Gonzalezowi .Coz czasem tak to juz jest z coverami. Twoja wrodzona kultura nie pozwoliła Ci tego mandarynopodobnego koszmarka nazwać po imieniu Jedyne, co mi sie podoba, to ten kaleczony angielski i te brzmienia kilku sekundowe, coś jak u Cyndi Lauper dla odważnych The Knife - 'Heartbeats' [fragment, 60 sec.] [wrzućcie powtarzanie utworu, jest jak całość ] Ale to świetny przykład na to, ze cover może być o kilka klas lepszy od oryginału. Pod Buckley'em się podpisuję, Kozeleka poszukam. Jesli to bedzie prezent na Mikolaja , to obdarowany moze sie jednak srogo rozczarowac. Plyta jest nudna jak flaki z olejem /oprocz wymienionego "Heartbeats" The Knife ,pozostale kompozycje na plycie sa nietety juz autorstwa samego Gonzaleza/. Właśnie słucham sobie "Sercotłuków" w całości, i ten kawałek z reklamy jest zdecydowanie najlepszym fragmentem piosenki Ale dajmy mu szansę - niech się chłopak nie zmarnuje od krytyki Wnioski: 1. Wszystko już było 2. Telewizja to władza 3. Dobrze wybrane 30 sekund mogą zastąpić całą płytę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pearl 08.12.2005 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Dzięki. Wywiązała się ciekawa dyskusja to trochę nie mój klimat, ale chyba co nico zgłębię ów temat przy okazji. Jeszcze raz dzięki za pomoc. Płyty nie ma w Empiku... znaczy, chyba ściągnąć trzeba z internetu samemu Pozdrawiam Pearl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 08.12.2005 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 No dobra... jeździ to na ripleyu od 10 minut, cofam tę mandarynę ale dzieło toto nie jest te zawieszenia wokalu i chórki ratują boleśnie bezmierną nicość bitu reszta to jak melodia do karaoke mam coś: 03. Knife, "Heartbeats" 3:51 co sądzimy: Ej, naprawdę, mało mnie obchodzi gównianość tych bitów i kiczowate brzmienie klawiszy. Ja tu kompletnie doznaję przy melodii wokalu. Kurde, sam mostek, albo harmonia wokalizy z keyboardami w refrenie, przy słowach "Would that be good enough, for meee..." (głos tej panny, jak jej to wyszło!)? Genialne! No genialne! Wiochmański (discopolowe przejścia bitu), ale na maksa wymiatający świeżością kawałek. Po raz kolejny okazało się, że dobra melodia to podstawa. –Paweł Greczyn źródełko Pearl, w Polsce możesz kupić tutaj [trzeba sie logować itp., poza tym TERMIN ! - tak po Trzech Królach może Ci dostarczą ] Ściagnij z Sieci, linki podałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 08.12.2005 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 dla odważnych The Knife - 'Heartbeats' [fragment, 60 sec.] [wrzućcie powtarzanie utworu, jest jak całość ] ------------------------------------------------- 3. Dobrze wybrane 30 sekund mogą zastąpić całą płytę Ech! Troche Ponury wystrzeliles kula po plocie Ten link jest do japonskiej pop pulpy Shonen Knife . Oryginalny The Knife jest naprawade zespolem rockowym z ambicjami i spiewa tam calkiem niezle po angielsku.... ale facet./The Knife - Deep Cut wyd. V2 International nr 021 /Mozna sie pomylic zwlaszcza jak sie pominie malowazny czlon nazwy /The lub Shonen/. Niestety nie mam zadnego linku -moze po subskrypcji na AMG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 08.12.2005 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Ech! Troche Ponury wystrzeliles kula po plocie Ten link jest do japonskiej pop pulpy Shonen Knife . Oryginalny The Knife jest naprawade zespolem rockowym z ambicjami i spiewa tam calkiem niezle po angielsku.... ale facet./The Knife - Deep Cut wyd. V2 International nr 021 /Mozna sie pomylic zwlaszcza jak sie pominie malowazny czlon nazwy /The lub Shonen/. Niestety nie mam zadnego linku -moze po subskrypcji na AMG. Uparty jestem, kopałem, ale ni mo w Googlach. Czyli jakby nie było wcale Jest tylko szwedzki elektropop który zapodałem wyżej ["A brother and sister duo (Karin and Olof) from Stockholm in Sweden"]. Twój "Ten Nóż" chyba jest zatem jakiś niszowy http://www.leonardslair.co.uk/knife.htm http://music.for-robots.com/archives/001209.html [tu jedna cała piosenka] na stronce Sony tez nie ma nic o rockowym pierwowzorze tego kawałka ("[...] when he covers The Knife's 'Heartbeats', turning a synth-pop assault into a heartbreaking lullaby." ***). A reklamodawca nie poważyłby się chyba na tak dalece posunięty plagiat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts