rrmi 02.07.2006 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 Archive to jednak pogrobowcy Pink Floyd, chociaz fani zespolu mowią , ze trzeba byc gluchym , zeby tak mowic . Na szczescie nie slyszalam za duzo Archive wiec trudno mi sie na slepo klocic. Nie mniej to co slyszalam w zaden sposob PF nie przypomina , nie mowie , ze mi sie nie podobalo Gdyby nie fakt , ze napisales "sympatyczna pani" to bym pomyslala , ze do mnie pijesz Ty Maxti sie nie osluchuj z tym czy owym ino na koncerta sie szykuj . Za 8 tygodni (jak w morde ) stanie sie ten cud i spelnia sie marzenia. Bedzie grana nie tylko nowa plyta Gilmoura . OVER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 02.07.2006 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 No właśnie kochani , mnie się troszkę niektóre kawałki z Floydami kojarzyły , ale nie śmiałam tego napisać Legendary Pink Dots i Porcupine Tree znamy , znamy i lubimy rrmi Sister na koncercie niestety nie będę , pewnych rzeczy nie udało się odkręcić i przełożyć ale duchem na pewno będę z Wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 02.07.2006 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 A mnie ostatnio zahipnotyzowala Maria Peszek i je Miastomania - caly czas tego slucham i coraz bardziej czuje slowa, moze dlatego ze nidlugo przyjdzie mi sie wyprowadzic z miasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 03.07.2006 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 No właśnie kochani , mnie się troszkę niektóre kawałki z Floydami kojarzyły , ale nie śmiałam tego napisać Smialo pisz , tu rzucamy czasami skojarzeniami nie z tego swiata muzycznego Chociaz typowa "Swinia Na Skrzydle" nigdy nie przyzna sie , ze ktos moze byc podobny do PF. Aha! Okreslenie "SNS" nie jest obrazliwe nawet wsrod fanow komandy Pinka Flojda Legendary Pink Dots i Porcupine Tree znamy , znamy i lubimy To moze Pani slucha tez No Man, albo Nova , bo o Gentle Giant nie smiem podejrzewać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 03.07.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 [[/ To moze Pani slucha tez No Man, albo Nova , bo o Gentle Giant nie smiem podejrzewać ?? nie słucha , choć nie jest głucha na oba ucha Ale już poszperała po necie i wie " z czym się to je " . Nie znalazła tylko nic o Nova , jedyna Nova jaka jej przychodzi do głowy to niejaka Heather . Ale chętnie się dowie i posłucha , jeśly Pan pozwoly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 03.07.2006 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Witam Polecam Szeherezade Korsakowa, emocje od a do z. Od lat zakochana w tym utworze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekj 03.07.2006 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 witam eee, tam Ja polecam Pierwszy Koncert Fortepianowy Chopina. Ewentualnie Koncert Fortepianowy B-moll Czajkowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boewulf 06.07.2006 01:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Polecam dwójkę moich ulubionych - Loreena McKennitt- Hans Zimmer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boewulf 06.07.2006 01:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Aha, i jeszcze Greenland Whalefishers (ciekawe czy ktoś wie o czym mowa ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 12.07.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Wojtek ratuj Odrobiłam lekcje które zadałeś mi w innym wewątku muzycznym i znalazłam Ekseption, Modern Jazz Quartet a nawet Collegium Musicum , choć ich oficjalna strona nie otwiera mi się . I wedle słów znanej bajki " osiołkowi w żłoby dano ...." nie bardzo wiem co wybrać , tyle tego dobra . Czy możesz polecić jakieś konkretne pozycje ? Z dorobku MJQ wybrałam na początek " Blues On Bach " ale co do Ekseption trudno mi się zdecydować . Na forum Piotra K . ktoś polecał " Ekseption " , " Ekseption III " i "Classic in Pop " . Bardzo też zaciekawił mnie skrót ELP i wiesz że nie wpadłam od razu jaki to zespół . Z jego bogatej twórczości chyba " Pictures at the Exhibition " wezmę na tapetę Za wszelkie Twoje uwagi będę wdzięczna Pozdrawiam baro©kowo ( bardzo mi się to określenie spodobało ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 12.07.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Odrobiłam lekcje które zadałeś mi w innym wewątku muzycznym i znalazłam Ekseption, Modern Jazz Quartet a nawet Collegium Musicum , choć ich oficjalna strona nie otwiera mi się . Ooo! Dotarlas nawet do Collegium M. To wyczyn nielada. Szukam ich plyt w wersji cd i... nic nie ma.Cala kolekcje sprasowana na "MPtrzeszczy" ma pewien Rosjanin, ale nie odpowiada na zaczepki - choczet tolko biznesy dielat MJQ -trafilas znakomicie - plyta genialna i za smieszne pieniadze Ekseption - gralo w zasadzie tylko transkrypcje klasykow w opracowaniu i z fantastycznymi partiami klawiszowymi P.v.d. Lindena / zmarl niedawno, jakos na wiosne /. Jesli lubisz klasyke mozesz wybrac obojetne "The Best of Ekseption" lub pod katem JSB - Ekseption Plays Bach . Na The Best... znajdziesz takze Mozarta, Korsakowa, Albinioniego ale takze Gershwina. Fantastyczna sekcja deciakow - polecam. ELP oprocz paru inwencji Bacha -rozsianych po Works/ach/ zrobilo Pictures Musorgskiego / IMHO znakomicie/ ale takze siegalo do Bartoka, Lista i Coplanda. Wczesniejsze nagrania K. Emersona to The Nice a tam fantastycznie bawia sie klasyka w "7th Birdge Suite".Polecam jeszcze z ELP pierwszych 5 plyt a dla milosnikow klasyki obowiazkowo Brian Salad Surgery - w Karn Evil facet robi takie kuku, ze zachwyca nawet wrogow rocka i ortodoksyjnych milosnikow klasyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 12.07.2006 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 No jak zwykle nieoceniony Serdeczne dzięki Wojtek Tyle cudownych chwil przede mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 13.07.2006 02:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 http://media.monstersandcritics.com/articles/1178396/article_images/pinkfloydcover.jpg Obejrzane Jesli nawet ktos widzial wiele koncertow ten zrobi ogromne wrazenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 13.07.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 http://media.monstersandcritics.com/articles/1178396/article_images/pinkfloydcover.jpg Obejrzane Jesli nawet ktos widzial wiele koncertow ten zrobi ogromne wrazenie . Eeeee niemozliwe! Wieksze niz Live At Pompeii ???? A to sie "Pigs On The Wings" usmieja. A tak powaznie .Puls to zapis ktory ma znaczenie glownie dla fanow PF, rzeklbym jego wartosc jest przede wszystkim sentymentalna i "lokalna" hihihi. Coraz czesciej dochodze do wniosku, ze PF to jednak zjawisko bardziej socjologiczne niz muzyczne. (Raz sie zyje. I tak po ryju, i tak. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 13.07.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 http://media.monstersandcritics.com/articles/1178396/article_images/pinkfloydcover.jpg Obejrzane Jesli nawet ktos widzial wiele koncertow ten zrobi ogromne wrazenie . Eeeee niemozliwe! Wieksze niz Live At Pompeii ???? A to sie "Pigs On The Wings" usmieja. A tak powaznie .Puls to zapis ktory ma znaczenie glownie dla fanow PF, rzeklbym jego wartosc jest przede wszystkim sentymentalna i "lokalna" hihihi. Coraz czesciej dochodze do wniosku, ze PF to jednak zjawisko bardziej socjologiczne niz muzyczne. (Raz sie zyje. I tak po ryju, i tak. ) Hihiihihhi Poczekam , popatrzę Dopiero niedawno dowiedziałam się że Shine On....był poświęcony zmarłemu Sydowi Barretowi ( a mam książkę o Floydach , tylko widocznie nieuważnie ją czytałam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 15.07.2006 01:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Wiesz Wojtuniu , jak mnie kiedys zdenerwujesz , to przywiaze Cie do grzejnika , naloze sluchawki (Tobie ofkors) i wlacze Wish you were here Po czym przekaze odpowiednim wladzom zaproszenie na obiad . Jak juz wroce z obiadu z tymi wladzami oczywiscie to zapodamy na deser Tobie Dark Side Of The Moon , a sami na grzyby pojdziemy Buziaki przesylam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 15.07.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Mowilam juz ze znowu zdobylam bilety na Gilmoura tym razem do Monachium na 29 lipca Dopiero niedawno dowiedziałam się że Shine On....był poświęcony zmarłemu Sydowi Barretowi On mieli wiecej "cicho poswieceniowych" dedytykowanych Sydowi utworow.... bo chociaz facet gral tylko rok w zespole tak naprawde, to zawsze uznawali Go za geniusza. PF - do tej pory byl Sydowy w "lini" zespolu i do tej pory Syd byl cichym czlonkiem zespolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 15.07.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Mowilas Masz za dobrze U nas miesiac pozniej . Pamietaj , zeby opowiedziec jak bylo. Namawiam na Poznan 25.08 . Sadze , ze Waters zrobil cos cudnego , opowiem po ... Szczesliwie mam bilety na jednego i drugiego i tak marzylam , ze moze jakos wpadna na siebie na lotnisku i sie dogadaja , ze moze razem pograc wypada. Pozdrowka ps czy na koncerty mozna zabierac aparat? Ty mialas w Berlinie.Mam nadzieje , ze tak ps Mahag czy kupilas Pulse? Jest super .To koncert z Londynu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 15.07.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 ps Mahag czy kupilas Pulse? Jest super .To koncert z Londynu no masz, chorego sie pytasz Powiem szczerze ze za Waters-em nie przepadam, dla mnie PF to sklad z drugiej polowki istnienia.... poczatkow zespolu nie polubilam za bardzo i w tamtych czasach u mnie na tapecie byla "czarna" muzyka bardziej Ja odbieram PF-dow jako glos Barreta albo Gilmoura.... nie mowiac o Gilmourowskiej gitarze ktora jest nie do podrobienia i nie do przebicia. Dlatego koncert Watersa mnie nie ciagnie, bo to nie jest "moj" glos a zeby wykonac chociaz troche podobnie muzyke, to musial Waters sciagnac trzech gitarzystow ktorzy razem w miare jako tako nasladuja Gilmoura. I jak dla mnie to nie musza sie razem dogadywac we Frankfurcie z aparatami nie bylo problemu, jedynie co to prosili zeby lamp blyskowych nie uzywac. Ale ze dzialo sie to wszystko w operze, to i tak bylo wszystko jak na dloni... a nawet do sceny mozna bylo podejsc jak ktos chcial blizej photosa zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 15.07.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 jak mnie kiedys zdenerwujesz , to przywiaze Cie do grzejnika , naloze sluchawki (Tobie ofkors) i wlacze Wish you were here P Wish... to bardzo zacne dziełko , obok Meddle i The Piper jedyne "Pif Faf" warte wysluchania, tak wiec zadna to tortura 4me . Natomiast katowanie mnie Dark Side czy nie daj boze Final Cut badz Dewizjon Dzwon jest niezgodne z konwencja praw czlowieka a przez Genewe bedzie traktowane jako zbrodnie przeciwko ludzkosci. serdecznie pozdrawiam wszystkich "lunantykow w trawie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts