amglad1 24.08.2013 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 a i jeszcze coś - Kruk grał też przed Purplami kilka lat temu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 24.08.2013 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Kruk ma na swoim koncie wspólne występy z takimi gigantami rocka jak: Deep Purple (faktycznie dwukrotnie), Carlosem Santaną, Whitesnake, UFO, Thin Lizzy, Uriah Heep, Eric Burton, Artur Brown, Paul Rodgers, Alcatrazz, Saxon Oliver/Dowson. Ja zacząłem śledzić ich karierę począwszy od płyty MEMORIES z coverami L Z, DP oraz BS oraz Uriah Heep. PS Ten wokalista, który ostatnio się udziela w Kruku nie jest szczególnie uzdolniony (Andrzej Kwiatkowski), nie wiem jak sobie poradził z coverami Queen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 24.08.2013 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Ten wokalista, który ostatnio się udziela w Kruku nie jest szczególnie uzdolniony (Andrzej Kwiatkowski), nie wiem jak sobie poradził z coverami Queen? publiczność pomogła;) ibrahim, i want it all i show must go on - wyspiewała z nim cała Dolina, także poszło całkiem gładko:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 24.08.2013 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 to na miłe południe http://www.youtube.com/watch?v=OiB-MG49spw&feature=player_detailpage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 24.08.2013 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 that smellhttp://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Ix-ObS1NU0w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 26.08.2013 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 na nowy tydzień http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=j-VeUq8j6J8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 26.08.2013 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 i jeszcze jedna z tej samej serii - moja ulubiona oprócz love shack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 26.08.2013 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Latająca superforteca to nie moja bajka. A może te klimaty na nowy tydzień? http://www.youtube.com/watch?v=Soy4x-H4gI4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 27.08.2013 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 a ja czasem lubie bombowców posłuchac, zwariowana muzyka:) Twój kawałek zacny:) to ja na wtorek proponuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 27.08.2013 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 i nie mogę sie powstrzymac - i gabrys i collins wokalnie powalaja na kolana w tej piosence.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 27.08.2013 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 i jeszcze na fali;)to był dopiero genesis...http://www.youtube.com/watch?v=5pteh5hdZlg&feature=player_detailpage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 27.08.2013 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Uff... niezły początek wtorku. Ja trochę skromniej. W tym roku pewna polska zacna grupa rockowa obchodzi 20 lecie istnienia. W 2004 roku na stadionie Legii supportowali koncert Deep Purple. Mają więc ze wspomnianym wcześniej Krukiem coś wspólnego (oprócz doskonałego, rzetelnego rzemiosła). Ten zespół to HARLEM, moim zdaniem mocno niedoceniany. Wydał do dziś pięć płyt, a bodaj dziś właśnie jest premiera nowego krążka! Na każdej płycie zamieszczali choć jeden "pomnikowy" utwór. Moja propozycja to pomnik z płyty Niebo nade mną z 2007r, cover Marka Grechuty: "Świat w obłokach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 28.08.2013 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Uff... niezły początek wtorku. Ja trochę skromniej. W tym roku pewna polska zacna grupa rockowa obchodzi 20 lecie istnienia. W 2004 roku na stadionie Legii supportowali koncert Deep Purple. Mają więc ze wspomnianym wcześniej Krukiem coś wspólnego (oprócz doskonałego, rzetelnego rzemiosła). Ten zespół to HARLEM, moim zdaniem mocno niedoceniany. Wydał do dziś pięć płyt, a bodaj dziś właśnie jest premiera nowego krążka! Na każdej płycie zamieszczali choć jeden "pomnikowy" utwór. Moja propozycja to pomnik z płyty Niebo nade mną z 2007r, cover Marka Grechuty: "Świat w obłokach" bardzo dobry kawałek, choć przyznam Ci się szczerze, że to nie jest do końca moja bajka muzyczna.... nie przemawia do mnie mnie barwa głosu tego Pana w kawałku Grechuty, ale może myslę stereotypowo? jak po polsku, to z kopyta najpierw najnowsze osiągnięcie - nie wiem, który rocznik jestes, ale mnie ta piosenka falą wspomnień zalewa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 28.08.2013 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 ...nie wiem, który rocznik jestes, ale mnie ta piosenka falą wspomnień zalewa.. Cóż... powiem tak: rocznik kompatybilny z tekstem piosenki Pustek Skro zapowiada się środa wspomnień: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 28.08.2013 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 dobre:) choć wolę oryginał - to jedna z naszych 'domowych' piosenek w wykonaniu klenczona oczywiscie:) a co Ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 28.08.2013 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Extra. Kibicuję projektowi Piotrka Wieteski od samego początku, szczególnie od połowy 2009 roku, gdy Staszewskiego zastąpił Tomek Kłaptocz. Od tego czasu Buldog ma swój charakter i nie jest mylony z Kultem czy KNŻ. Z płyty, z której zacytowałaś poprzedni kawałek najbardziej przypadł mi Ostry Erotyk (a jakże ): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 30.08.2013 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Fajnie słuchac, jak mówisz o muzyce. Ja kompletnie sie nie znam a zamieszczam filmiki tutaj, bo po prostu lubię taką muzykę. Ostry erotyk znam, a jakże:) no to tak trochę zwiazane z buldogiem- dali w tym roku fajny koncert u nas w ustce - na miły piątek - weekendu początek;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 30.08.2013 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 i jeszcze wiersz Rilke'go http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=wV0h7fWm92U Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 30.08.2013 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 i jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 30.08.2013 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Akurat to akurat moje klimaty. Uwielbiam ich teksty opakowane w muzykę ska - kaną. Potrafią też w kapitalny sposób przedstawić przesłanie innych poetów, ten wiersz Juliana Tuwima w obliczu groźby konfliktu w Syrii bardzo na czasie. A do kogo teraz adresować pytania Kazika z 1992 roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts