amglad1 02.09.2013 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 bardzo lubie tą piosenkę Kazika a mi w zwiazku z początkiem roku szkolnego zebrało się na wspominki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 03.09.2013 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Wczoraj w Krakowie zmarł jeden ze najznakomitszych polskich gitarzystów jazzowych: Jarosław Śmietana. Miał 62 lata. Twórca "story of polish jazz" nie tylko w sensie utworu o takim tytule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 03.09.2013 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 tak, czytałam, że mu się zeszło...wielka szkoda, a mógł jeszcze tyle zdziałać, w końcu nie był jakis mocno wiekowy.... bylismy kiedys ze znajomym na koncercie Tomasza Stańko- po koncercie ten znajomy stwierdził: fajny ten jazz tylko po co tyle trąbił???? to tak a propos i w temacie - cudny film i cudna muzyka, wiecej słów nie trzeba http://www.youtube.com/watch?v=SVNRS_DiHZY&feature=player_detailpage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 03.09.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Wczoraj w Krakowie zmarł jeden ze najznakomitszych polskich gitarzystów jazzowych: Jarosław Śmietana. Miał 62 lata. Wczoraj przypadkowo spotkałem kolegę, z którym nie widziałem się ze 20 lat. Wspominaliśmy przy piwku czasy festiwalu PJJ w 78 albo 79 roku, kiedy przed jam'em siedzieliśmy w salce prób, gdy do pokoju wszedł zwalisty, brodaty chłop , trzymający w ręku czarnego Gibsona, który w jego łapie wyglądał jak ukulele. Wyjął zza pazuchy flaszkę i rzekł : " panowie, bez gazu nie ma jazu". Zagrał nam kawałek Jimmi'ego , przerwał nagle i zapatrzył się na ścianę gdzie wisiały dwa plakaty : Skrzeka z płyty Folow Me oraz jakiś Ptaszyna, oba chyba autorstwa Świerzego. Zrobiło się cicho, nie wiedzieliśmy o co Mu biega i czemu nie gra. Zaśmiał się tylko i powiedział , że wolałby chyba już mieć taki dziób jak Ptaszyn niż takie uszy jak Józef . Po czym zaczął grać Marlboro Country z Extra Ball. Wieczorem w necie podali wiadomość, że Pan Jarek nie żyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 04.09.2013 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 to a propos Jimiegoto jeden z moich ulubionych łagodnych kawałków http://www.youtube.com/watch?v=m-delqip9-0&feature=player_detailpage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 04.09.2013 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 (edytowane) a to świetny moim zdaniem cover nagrany lata temu, jak artysta miał jeszcze COŚ do powiedzenia w muzyce.... Edytowane 4 Września 2013 przez amglad1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 06.09.2013 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Dziś 70 tą rocznicę urodzin obchodzi Roger Waters. Chyba należy mu życzyć tak doskonałej formy artystycznej i kondycji jak ostatnio. Myślę, że koncert na Narodowym w pełni potwierdził Jego niesamowitą sprawność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 10.09.2013 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 sto lat... ale żebys zobaczył osiemdziesięcio-kilku letniego Johna Mayall'a na scenie w szarlocie w tym roku, to poczynania młodziana Rogera na narodowym to ...pestka:D a ja dzisiaj w duecie... bo ciesze sie, że Nadal wygrał us open i ciesze, sie ze ładny dzień - czyli duet;) co Ty na serie ulubionych duetów??? ja startuję, troche oklepany, ale jestem pełna podziwu dla obu głosów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 13.09.2013 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 co Ty na serie ulubionych duetów??? Chętnie! Duetów w wykonaniu tych panów mogę słuchać całymi godzinami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 13.09.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 No, nareszcie Krzyśku! Coś czego autentycznie nie trawię A już myślałem ,że nam się gusty nadto kompatybilne porobiły. Za to jedyna "popówa" , która sprawia mi zawsze wielką przyjemność, to cała płyta duetów niejakiego Cukierasa. Podczas wakacyjnych wyjazdów wożę ją zawsze w samochodzie, jako odtrutkę na przesyt muzyką Janka Petruciego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 14.09.2013 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 No, nareszcie Krzyśku! Coś czego autentycznie nie trawię A już myślałem ,że nam się gusty nadto kompatybilne porobiły. Hi hi. Sympatia do tych powyżej to taka moja słabość od czasów, gdy po raz pierwszy oglądnąłem "Absolwenta" Takich "wstydliwych" sympatii mam nieco więcej. A w duetach to zdarzają się naprawdę dziwne przypadki. Poniższy przykład pasuje bardziej na okres świąteczny, ale duet bardzo mi pasi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 15.09.2013 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Takich "wstydliwych" sympatii mam nieco więcej. A w duetach to zdarzają się naprawdę dziwne przypadki.... :) fakt, dlatego są duety ciekawe:) i on i ona - kilka stron wczesniej z innym zespołem - miodzio:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 15.09.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Muzyka operowa i operetka żywią się duetami. Ten poniższy wybór jest nader oczywisty! http://www.youtube.com/watch?v=MZlHS22j_-A Sarah Brightman to niezapomniana broadway'owska Christine Daae z Upioru w Operze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 15.09.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2013 Pepeg delektuje się duetami Słodziutkiego, ja dla odprężenia z kolei lubię sięgnąć do płyt Tony Bennetta. Oto próbka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 16.09.2013 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Pepeg delektuje się duetami Słodziutkiego słodziutki zawitał w tym roku i do nas - do szarloty;) duety operowe to ja tak średnio, jak mam być szczera, ale ten przyprawia mnie o ciary za każdym razem jak słucham Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 16.09.2013 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 a Tony i Amy - świetny!!!!!!!!:yes::yes: uwielbiam takie klimaty p.s. lepiej sie słucha niz patrzy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 16.09.2013 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 W nowy tydzień z duetami? A proszę. Sharon den Adel, podobnie jak jej imienniczka (Adele) dysponuje ciekawym głosem. Tego mena niestety nie kojarzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 17.09.2013 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 to ja przedstawie moje amerykańskie odkrycie.... w duecie z małżonką dzieki temu Panu rozpoczeła sie moja przygoda z country:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 17.09.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Dwa niezwykłe, magnetyczne głosy razem brzmią niesamowicie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 18.09.2013 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 oj tak, az dreszcze miałam jak słuchałam...taka pościelówa, że normalnie z łóżka sie nie chce wyjśc...:) to ja dla odmiany na pobudkę by po pościelówie tylko wspomnienia zostały.... http://www.youtube.com/watch?v=aPuYqL2NB1U&feature=player_detailpage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts