jola_krzysiek 27.03.2015 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Wspominając zmarłego 10 dni temu świetnego muzyka Sławka Piwowara przypomniałem sobie płytę nagraną przez wybitnych artystów, z których trzech już nie żyje. Sama płyta wydana w 2007 roku to zarejestrowany koncert grupy NIEMEN z 9 maja 1974r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 27.03.2015 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Wspominając zmarłego 10 dni temu świetnego muzyka Sławka Piwowara przypomniałem sobie płytę nagraną przez wybitnych artystów, z których trzech już nie żyje. Sporo tych smutnych wiadomości ostatnio. Sławomir Piwowar , to taka cicha postać naszej muzyki. Mnie urzekł występem z SBB w Tryptyku. Wspaniała kultura gry,skromność i talent, bardziej doceniony przez branżę niż publiczność. Zapytam, czy wybierasz się latoś na jaki koncert? Przejrzałem oferty , jak na razie do swojego wyboru zaklasyfikowałem Planta,The Brew ( polecam, młody jest coraz bardziej rewelacyjny) i Toto ( już bez Jeffa i Mike'a , ten ostatni zmarł niedawno). UK przeleciało mi koło nosa a na AC piorun i chemicznego Lemmy'ego z głupiej przekory nie idę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 27.03.2015 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 (...)Zapytam, czy wybierasz się latoś na jaki koncert? Jak dotąd nabyłem bilety na lipcowy koncert Marka Knopflera (Kraków Arena 13.07.) oraz Camel (Centrum Kongresowe ICE w Krakowie 20.07.) Niespełna dwa tygodnie temu miałem okazję oglądać na żywo Dżem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 27.03.2015 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Sporo tych smutnych wiadomości ostatnio Oj nieszczególny początek roku. Deavid Allen (Soft Machine, Gong), wspomniany przez Ciebie Mike Porcaro, Andy Fraser (Free), , Chris Rainbow (The Alan Parsons Pr., Camel), Cocker, Roussos, Froese, Skrzek-Kyks, Piwowar - fatalnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vze 08.04.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Piekna,... wciaz piekna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vze 11.04.2015 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 Jakos tak lirycznie dzisiaj ..cudna interpretacja .https://www.youtube.com/watch?v=iIZ0ADO90_M&list=PL-YpKG5hFBmYIfHInvw_pn3IABjAbaiLm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacksonD 14.04.2015 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Ja słucham jazzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 17.04.2015 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Ja słucham jazzu Super! A dokładnie? Bo jazz to taki dupny ocean ze słodką, gorzką i słoną wodą, a tylko od sternika zależy czy pluska się w niej przy brzegu, czy szaleje żaglówką w sztormach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 22.04.2015 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Tak... zwykle jazz sprawia, że czuję się dobrze! https://www.youtube.com/watch?v=D5Y11hwjMNs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wichajsterek 23.04.2015 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Nie mogę się doczekać nowej płyty Korpiklaani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 23.04.2015 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Tu masz folk metal bez wykręcania jęzora: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dydx 27.08.2015 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 To może ja zaproponuję coś innego. Ciekawostką jest to, że utwór ten napisał niejaki Bruce Springsteen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 09.09.2015 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Coś tu mały ruch! https://www.youtube.com/watch?v=atl1sxgYnps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 20.09.2015 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Czy Ona już tu grała? Chyba tak, ale nie w takim duecie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 20.09.2015 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Ale Ani jeszcze tu nie gościliśmy. Poczet gitarzystek cd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol_Wa 21.09.2015 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 Hej ja ostatnio cisne na nowo the Prodigy. Lata 90 to bylo cos. Klasyk. Teraz wydaja single. Ostatnio odkrylem Wild Frontier i musze przyznac ze wpadlo mi to w ucho, polecam. A z nowych kapel - bo lubie rock, metal, nu itp. odlamy to ostatnio nic takiego nie odkrylem. Dwa lata temu zaczalem sluchac Enter Shikari i Hadouken! sa to dla mnie dwie najlepsze opcje do samochodu. Polecam tez Kult albo Kazik "ide prosto". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 25.09.2015 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 O tej gitarzystce faktycznie można powiedzieć "Królowa Gitary". Niezwykła jest jej gra tzw. oburęcznym tapingiem. Jako tłumika strun używa czasami... skarpetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 25.09.2015 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Na tą Panią przyjemnie popatrzeć i jeszcze przyjemniej jej posłuchać. Chyba zbyt mało znana jak na swoje umiejętności, jednak niezwykle poważana w świecie muzyków bluesowych. Posłuchajcie co potrafiła zrobić z kompozycji Steve'go Ray Vaughan'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 07.10.2015 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Grupa istnieje od 2011 roku. Gra "czarną" muzykę lat sześćdziesiątych. Na scenie oprócz Dr Bluesa wielu ciekawych muzyków np. atrakcyjna basistka niczym Tal Wilkenfeld. Polecam też inną formację Dr Bluesa (Krzysztofa Rybarczyka) Wielką Łódź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 09.10.2015 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 (edytowane) Blues, który rzuca na kolana! Piotr Nowak był gitarzystą w Bleckout (1966) oraz w Breakout (1968). Ta piosenka to hołd dla Tadeusza Nalepy a słowa to tytuły jego utworów. Edytowane 14 Marca 2016 przez jola_krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts