jola_krzysiek 04.07.2017 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 (...) ten kawałek Bee Gees uważam za najlepszy kawałek disco wszech czasów. Można powiedzieć, że od tego cały ten szał się zaczął. Obawiam się, że nie od tego się zaczęło tylko kilka lat wcześniej. Trudno mi się wypowiadać co jest naj a co nie. Wiele z tych "przebojów" to zwykła kaszana. Jeden z pierwszych przebojów disco ale zaprawiony potężną dawką soulu, więc słucha (i tańczy) się go z przyjemnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 04.07.2017 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 No oczywiście A ten kawałek Bee Gees uważam za najlepszy kawałek disco wszech czasów. Można powiedzieć, że od tego cały ten szał się zaczął. Wszystko już było, wraca się do korzeni: No i jak to porównać do "Space Cowboys" albo nawet "Little L"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 04.07.2017 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 Liwko - sprowokowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 04.07.2017 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 Obawiam się, że nie od tego się zaczęło tylko kilka lat wcześniej. Trudno mi się wypowiadać co jest naj a co nie. Wiele z tych "przebojów" to zwykła kaszana. Jeden z pierwszych przebojów disco ale zaprawiony potężną dawką soulu, więc słucha (i tańczy) się go z przyjemnością. Jak już o historii: Jeden z pierwszych przebojów BeeGees: W Anglii myślano, że to The Beatles. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 04.07.2017 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 https://www.youtube.com/watch?v=HgeL5g1P0JY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 04.07.2017 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 Jak już o historii: Jeden z pierwszych przebojów BeeGees: (...) W Anglii myślano, że to The Beatles. Myślę, że chodzi Ci o ten: https://www.youtube.com/watch?v=ZQHuNHsce6E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 04.07.2017 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 Obawiam się, że nie od tego się zaczęło tylko kilka lat wcześniej. Trudno mi się wypowiadać co jest naj a co nie. Wiele z tych "przebojów" to zwykła kaszana. Chodziło mi raczej o to, że prawdziwy wybuch było po "Gorączce Sobotniej Nocy". Uważam że to był prawdziwy zapalnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 04.07.2017 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 Myślę, że chodzi Ci o ten: ...Już poprawiłem linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 04.07.2017 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 Chodziło mi raczej o to, że prawdziwy wybuch było po "Gorączce Sobotniej Nocy". Uważam że to był prawdziwy zapalnik U nas w Polsce tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 04.07.2017 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 Jak już o historii: Jeden z pierwszych przebojów BeeGees: W Anglii myślano, że to The Beatles. A myślałem, że już wszystko ich słyszałem. Wielka szkoda, że już nie koncertują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 04.07.2017 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 No zdecydowanie Gorączka... i rok późniejszy Dzięki Bogu już piątek nakręciły dyskotekowy biznes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 04.07.2017 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 A myślałem, że już wszystko ich słyszałem. Wielka szkoda, że już nie koncertują. Niestety pozostał jedynie Barry https://www.youtube.com/watch?v=9e1Lz829grk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 04.07.2017 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 Niestety pozostał jedynie Barry Ciary... Na szczęście zaliczyłem koncert ELO. Też ciary https://www.youtube.com/watch?v=TcNMXL6juXM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 04.07.2017 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 Tak a propos koncertów, to zaopatrzony jestem w miejscówki na Procol Harum na jesienny koncert w Tauron Arenie! Nie mogę się doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 04.07.2017 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 Na szczęście zaliczyłem koncert ELO. Też ciary Niestety ja miałem okazję tylko być na koncercie Electric Light Orchestra Part Two i się rozczarowałem. [h=1][/h] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 04.07.2017 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 Tak a propos koncertów, to zaopatrzony jestem w miejscówki na Procol Harum na jesienny koncert w Tauron Arenie! Nie mogę się doczekać. To oni jeszcze grają? "Whiter Shade..." na bank będzie z publicznością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 04.07.2017 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 Ciary... Na szczęście zaliczyłem koncert ELO. Też ciary ELO była określana jako zespół, który bez skrupułów czerpie z dorobku innych zespołów. Zarzut braku oryginalności może był i trafiony ale szmal jaki na tym zrobili był baaaardo konkretny. Ten skrzypek z video był pochodzenia polskiego albo miał polskie nazwisko (nie pamiętam) W każdej audycji radiowej to podkreślali. Pamiętam też, że miałem ich płytę "Out of the Blue". Ta z wkładką w postaci kartonowego statku kosmicznego czy też pierścienia. Przywiozłem ją sobie z Holandii wydając połowę kieszonkowego. (druga połowa poszła na trampki z trzema paskami ) Tłumy przychodziły, by ją sobie obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 04.07.2017 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 To oni jeszcze grają? "Whiter Shade..." na bank będzie z publicznością. A grają, i to nieźle. Wydali właśnie nową płytę. Małe sprostowanie: Procol Harum oczywiście w Spodku. A w Krakowie Sting. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 04.07.2017 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 ELO była określana jako zespół, który bez skrupułów czerpie z dorobku innych zespołów. Zarzut braku oryginalności może był i trafiony ale szmal jaki na tym zrobili był baaaardo konkretny. Ten skrzypek z video był pochodzenia polskiego albo miał polskie nazwisko (nie pamiętam) W każdej audycji radiowej to podkreślali. . Michał Kamiński a w zasadzie Michael bo to rodowity anglik. Założył nawet swój własny zespół, który wydał aż 2 płyty. Zespół nazywał się Violinsky a płyty No Cause for Alarm i Stop Cloning About . Obie mocno pachnące ELO bo to było w zasadzie ELO po rozsypce ( kurcze mam je jeszcze ) Pierwsza jeszcze do zniesienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 04.07.2017 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 Doczytałem teraz Wasze zbowidowskie wspominki i widzę, że Wy stare byki jesteście:lol2:Liwko ! No, no chłopie - prawie geriatria, bo perm wiadomo, to dziad który jeszcze Muzę i Pronit na winylach kupował. Dyskoteki, prywatki, Donna Sumer w klubach osiedlowych. Ładne towarzystwo, nie ma co.A słyszeliście może i jesteście jeszcze w stanie odkopać w swojej sklerotycznej pamięci i przypomnieć sobie taki zespół jak Boston? Krzysiek zna na bank, bo On archiwista. W moich rewirach na koniec imprez "puszczało się winyle" jeszcze z takimi w Polsce prawie nieznanymi łamaczami serc.Tzw wolne po ciemku.Ciekawym czy ktoś z Was słyszał np. RTZ? Genialny wokal Delpa i 3 pokolenia młodzieży amerykańskiej wychowane na tym. A ile erotycznych wspomnień?!Ech! Podobno przed ich koncertem obok stoisk z hamburgerami, goście rozstawiali też budy z zapalniczkami. Jedna na cały koncert nigdy nie wystarczała. https://www.youtube.com/watch?v=qlKowCf2QZM&list=RDqlKowCf2QZM&index=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts