Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam wszystkie stare listy.Wśród nich znalazłam takie coś - bilet z koncertu w warszwskiej Stodole "Letnia Zadyma w Środku Zimy" z hasłem "uwolnić słonia" - to był oczywiscie Jurek Owsiak i jego Towarzystwo Przyjaciół Chińskich Ręczników - 27.01.1989r. - może był ktoś też na tym niesamowitym koncercie?Pamiętam Republikę,Piersi,Mech,Sztywny Pal Azji,Daab,Lady Punk,Róże Europy,Kult (pamiętacie "do Ani"?),Dezerter,oczywiście Dżem (katowany na każdej inprezie)

I powrót pociągiem do Katowic - cała noc w kiblu,bo tylko tam było miejsce i było tak strasznie zimno i brudno :lol: :lol:

A ..i zapomniała bym - Dead Kennedy's,PIL (oni to piłowali uszy,oj...), spokoniej - Kaśka,z Piterem i solo,Pink Floyd,Genesis..

Dostałam właśnie kolekcję mp3 - pierwsza 20 listy wszechczasów - super!

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dorzucę jeszcze paru wykonawców, którzy jakimś cudem tutaj jeszcze się nie znaleźli The Moody Blues, Quincy Jones, Keith Jarrett,

przede wszystkim Dire Straits, oczywiście Yes i Pat Metheny z Grupą,

z mojej strony Lee Ritenour i.... niemożliwe The Rolling Stones. :roll: :roll:

za konentarz wystarczy cytat ponurego

Fajny mam wątek.... :D

Ja w kwestii Mchu.

Facet ma się nieźle, wraz ze swym śwagrem Skubikowskim coś tam pobrzdąkują . Nie tak dawno , może z miesiąc temu zagadnęłam gościa ( stała klijentka jego sklepu ) czy coś się może by zreaktywował, ku ogólnej uciesze pamiętliwców.

Potrząsnął swymi dłuuuugimi włosami i basiskiem z dna płuc odpowiedział, że jeśli choć żyje jedna wielbicielka..jeden pamiętliwiec..kto wie ? Ale melduję, że mu się świcka w oczach zapaliła . :D

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam.

Czytałem wasze wspomnienia dotyczące "TRÓJKI", to były czasy, kiedy nie można było się doczekać kolejnej audycji Kaczkowskiego. Teraz "TRÓJKA" już nie ta, ale i tak jestem jej wierny. Wszystkie radia w domu mamy ustawione na 3-kę.

Jeżeli chodzi o gusty muzyczne to blues, rock i trochę jazzu.

Nie mam ulubionej kapeli, lubię posłuchać Pink Floyd (ostatnio słuchałem UmmaGumma i w tym czasie sąsiad za scianą zaczął wiercić - wiadomo remont- po utworze "Ostrożnie z tą siekierką Eugeniuszu", który póściłem dosyć głośno żeby zagłuszyć odgłosy wiercenia. Przez kilka dni sąsiedzi pytali się co to za krzyki było slychać.

Dorsi, Zeppelinii, Stonsi,Jethro Tull z Ianem Andersonem na flecie - rewelacja i wiele innych staroci.

Bardzo lubię "PRIMUS", starsze płytki są chyba lepsze, ale i tak goście są nieżle zakręceni. Pewnie bym jeszcze dopisał kilka kapel np: VooVoo, Kazika, Grechutę, którgo się świetnie słucha wieczorm. No dobra już wystarczy.

Pozdrawiam Trójkowiczów inie tylko ZBINAL

Wedle życzenia - "Młynek" jest tutaj

Kult nagrał "Dziewczynę o perłowych włosach" po 'węgiersku' :wink: i wykorzystał niecnie słowa "Keszitsen kepet onmagarol" - jak niecnie, o tym poniżej :lol:

– 'Dziewczyna o perłowych włosach' węgierskiej Omegi, utwór 'Keszitsen kepet onmagarol' na najnowszym* albumie Kultu.. Czy coś was łączy z Węgrami?
    – Nie, nic absolutnie. „Dziewczynę o perłowych włosach” nagraliśmy nie dlatego, że jest węgierska, a dlatego, że jest piękna. Poza tym od jakiegoś czasu jest stałym punktem naszych koncertów. Z „Keszitsen kepet onmagarol” jest związana bardzo prozaiczna historia. W Stodole, gdzie mamy próby, stał automat do robienia zdjęć. Automat węgierski. Zwinąłem z niego tabliczkę z napisem „Keszitsen kepet onmagarol” – proszę zrobić sobie zdjęcie samemu. Powiesiliśmy ją na dole w kanciapie. Miesiącami śpiewając na próbach miałem przed oczami ten węgierski napis. W końcu przyszedł czas, żeby go uwiecznić [źródło (u dołu strony z wywiadem)]

* Najnowszym wtedy - chodzi o LP "Muj wydafca" z 1994, label S.P. Records

Witam.

Sory, tak, pamiętam, przypomniałem sobie. Może nawet i mam, ale muszę poszukać w pudle z kasetami.

Na CD mam tylko "Posłuchaj to do Ciebie", "12 groszy", "Ostatni krach systemu korporacji", "Tan", "Kazik na żywo - LMDLM", i "Melasę". CD "Mój wydafca"- muszę zakupić !!!

Mimi, czy możesz skopiować CD z kawałkami japońskimi??

Pozdrawiam

A ja mam pytanie o fomat ATRAC. Szukam programu do konwersji na ten wlasnie format. Potrzebuje go nagranie MD do radia samochodowego. Wszystkie dostepne programy umozliwiaja mi nagranie w fromacie ATARC3 lub ATRAC3plus a tego moje radio nie czyta. Moze ktos z was ma odpoweidni soft lub wie gdzie go szukac?

Henryk

Ja to bym sie zastanawial nad zmiana radia. Samo Sony przyznalo sie ostatnio ze ten ich format to porazka - choc caly czas jest modyfikowany i poprawiany. Tymniemiej traci na jakosci dzwiek i to w stosunku 1:5 po tej kompresji. Poszukaj tu moze cos znajdziesz co cie bedzie interesowalo

http://www.minidisc.host.sk

jak rowiez

http://www.cd-ripper.net - choc ta strone przegladalem ale twojego formatu nie znalazlem. Podejrzewam ze w gre wchodza tez względy "piractwa" dlatego Sony tak sie tego trzyma

no i tu

http://www.minidisc.org

Wogole to zmana radia wyjdzie ci chyba na lepsze:)

Pozdr