Gość 22.12.2004 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2004 Mam wszystkie stare listy.Wśród nich znalazłam takie coś - bilet z koncertu w warszwskiej Stodole "Letnia Zadyma w Środku Zimy" z hasłem "uwolnić słonia" - to był oczywiscie Jurek Owsiak i jego Towarzystwo Przyjaciół Chińskich Ręczników - 27.01.1989r. - może był ktoś też na tym niesamowitym koncercie?Pamiętam Republikę,Piersi,Mech,Sztywny Pal Azji,Daab,Lady Punk,Róże Europy,Kult (pamiętacie "do Ani"?),Dezerter,oczywiście Dżem (katowany na każdej inprezie) I powrót pociągiem do Katowic - cała noc w kiblu,bo tylko tam było miejsce i było tak strasznie zimno i brudno A ..i zapomniała bym - Dead Kennedy's,PIL (oni to piłowali uszy,oj...), spokoniej - Kaśka,z Piterem i solo,Pink Floyd,Genesis.. Dostałam właśnie kolekcję mp3 - pierwsza 20 listy wszechczasów - super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.12.2004 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2004 A u mnie po świętach ostrzej gra.Mikołaj przyniósł - Pearl Jam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarck 29.12.2004 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 dorzucę jeszcze paru wykonawców, którzy jakimś cudem tutaj jeszcze się nie znaleźli The Moody Blues, Quincy Jones, Keith Jarrett, przede wszystkim Dire Straits, oczywiście Yes i Pat Metheny z Grupą, z mojej strony Lee Ritenour i.... niemożliwe The Rolling Stones. za konentarz wystarczy cytat ponurego Fajny mam wątek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 29.12.2004 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Ja w kwestii Mchu. Facet ma się nieźle, wraz ze swym śwagrem Skubikowskim coś tam pobrzdąkują . Nie tak dawno , może z miesiąc temu zagadnęłam gościa ( stała klijentka jego sklepu ) czy coś się może by zreaktywował, ku ogólnej uciesze pamiętliwców. Potrząsnął swymi dłuuuugimi włosami i basiskiem z dna płuc odpowiedział, że jeśli choć żyje jedna wielbicielka..jeden pamiętliwiec..kto wie ? Ale melduję, że mu się świcka w oczach zapaliła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.01.2005 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 już się cieszę na myśl o 5 lipca a w uszach gra mi "Vertigo" spotkamy się w Chorzowie? nie wyobrażam sobie,by to mnie miało ominąć (wyjtkowo odpukuję w niemalowane ) dajcie znać - [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 14.02.2005 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 Kto ma słowa Kombi- „każde pokolenie ma własny czas „ ...proszę wklejcie je ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 14.02.2005 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 Ponuraczku A może Ty masz te słowa ? właśnie grają ten kawałek w radio ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 14.02.2005 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 Zgadza się. Nawet umieścili go u jednego Anioła :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 14.02.2005 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 Ponuraczku Jesteś wielki !!!!!! dziękuję !!! Jejku , naprawdę bardzo , bardzo . Buziala masz za to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZBINAL 26.02.2005 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2005 Witam.Czytałem wasze wspomnienia dotyczące "TRÓJKI", to były czasy, kiedy nie można było się doczekać kolejnej audycji Kaczkowskiego. Teraz "TRÓJKA" już nie ta, ale i tak jestem jej wierny. Wszystkie radia w domu mamy ustawione na 3-kę. Jeżeli chodzi o gusty muzyczne to blues, rock i trochę jazzu.Nie mam ulubionej kapeli, lubię posłuchać Pink Floyd (ostatnio słuchałem UmmaGumma i w tym czasie sąsiad za scianą zaczął wiercić - wiadomo remont- po utworze "Ostrożnie z tą siekierką Eugeniuszu", który póściłem dosyć głośno żeby zagłuszyć odgłosy wiercenia. Przez kilka dni sąsiedzi pytali się co to za krzyki było slychać. Dorsi, Zeppelinii, Stonsi,Jethro Tull z Ianem Andersonem na flecie - rewelacja i wiele innych staroci.Bardzo lubię "PRIMUS", starsze płytki są chyba lepsze, ale i tak goście są nieżle zakręceni. Pewnie bym jeszcze dopisał kilka kapel np: VooVoo, Kazika, Grechutę, którgo się świetnie słucha wieczorm. No dobra już wystarczy. Pozdrawiam Trójkowiczów inie tylko ZBINAL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miminiais 27.02.2005 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 ZBINALa słyszałeś Kazika po wegięrsku - to jest odjazd! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZBINAL 27.02.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Witam, nie słyszałem.Kazik po węgiersku, musi byc jajcarsko.Kiedyś w "3-ce", Niedżwiecki przez tydzień albo i dłużej puszczał Purpli, albo coś innego po JAPOŃSKU, to był czad. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 27.02.2005 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Czy ktoś z forumowiczów ma moze namiar albo piosenke "młynek kawowy" ?? Swego czasu mozna ją było ściągnąć ze strony Radia Kraków ale juz jej nie ma... Szukałam w necie, ale nie znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 27.02.2005 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Wedle życzenia - "Młynek" jest tutaj Kult nagrał "Dziewczynę o perłowych włosach" po 'węgiersku' i wykorzystał niecnie słowa "Keszitsen kepet onmagarol" - jak niecnie, o tym poniżej – 'Dziewczyna o perłowych włosach' węgierskiej Omegi, utwór 'Keszitsen kepet onmagarol' na najnowszym* albumie Kultu.. Czy coś was łączy z Węgrami? – Nie, nic absolutnie. „Dziewczynę o perłowych włosach” nagraliśmy nie dlatego, że jest węgierska, a dlatego, że jest piękna. Poza tym od jakiegoś czasu jest stałym punktem naszych koncertów. Z „Keszitsen kepet onmagarol” jest związana bardzo prozaiczna historia. W Stodole, gdzie mamy próby, stał automat do robienia zdjęć. Automat węgierski. Zwinąłem z niego tabliczkę z napisem „Keszitsen kepet onmagarol” – proszę zrobić sobie zdjęcie samemu. Powiesiliśmy ją na dole w kanciapie. Miesiącami śpiewając na próbach miałem przed oczami ten węgierski napis. W końcu przyszedł czas, żeby go uwiecznić [źródło (u dołu strony z wywiadem)] * Najnowszym wtedy - chodzi o LP "Muj wydafca" z 1994, label S.P. Records Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miminiais 27.02.2005 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Zbinal mam to na CD Jeśli jest sposób,by to jakoś przesłać ,to nie ma sprawy.Możesz na mnie liczyć,a są tam i inne mocne kawałki. Ponury - padam z wrażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 27.02.2005 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Ależ Mimi, spokojnie, spokojnie ["nerwy zniszczą Ciebie tak, jak chciały zniszczyć mnie!"] . "Muj wydafca" to [iMHO] oprócz "Taty Kazika", "Posłuchaj to do Ciebie" i oczywiście 'jedynki' najlepsza płyta Kultu. Najbardziej dojrzała z tamtego okresu, po kilku mało udanych produkcjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miminiais 28.02.2005 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 eee tam,Ponuraczku,i tak padam z wrażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZBINAL 28.02.2005 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 Witam. Sory, tak, pamiętam, przypomniałem sobie. Może nawet i mam, ale muszę poszukać w pudle z kasetami.Na CD mam tylko "Posłuchaj to do Ciebie", "12 groszy", "Ostatni krach systemu korporacji", "Tan", "Kazik na żywo - LMDLM", i "Melasę". CD "Mój wydafca"- muszę zakupić !!! Mimi, czy możesz skopiować CD z kawałkami japońskimi?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henryk_baszkowka 02.03.2005 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 A ja mam pytanie o fomat ATRAC. Szukam programu do konwersji na ten wlasnie format. Potrzebuje go nagranie MD do radia samochodowego. Wszystkie dostepne programy umozliwiaja mi nagranie w fromacie ATARC3 lub ATRAC3plus a tego moje radio nie czyta. Moze ktos z was ma odpoweidni soft lub wie gdzie go szukac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Naish 02.03.2005 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Henryk Ja to bym sie zastanawial nad zmiana radia. Samo Sony przyznalo sie ostatnio ze ten ich format to porazka - choc caly czas jest modyfikowany i poprawiany. Tymniemiej traci na jakosci dzwiek i to w stosunku 1:5 po tej kompresji. Poszukaj tu moze cos znajdziesz co cie bedzie interesowalohttp://www.minidisc.host.sk jak rowiezhttp://www.cd-ripper.net - choc ta strone przegladalem ale twojego formatu nie znalazlem. Podejrzewam ze w gre wchodza tez względy "piractwa" dlatego Sony tak sie tego trzymano i tuhttp://www.minidisc.orgWogole to zmana radia wyjdzie ci chyba na lepsze:) Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts