Gość Pepeg z Gumy 04.01.2018 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 (edytowane) temat nie istnieje Edytowane 16 Stycznia 2019 przez Pepeg z Gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 04.01.2018 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Prawdę mówiąc, emocje na grzybach są chyba dużo większe. Bardzo trafna uwaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 04.01.2018 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 ... Tak dla ciekawości EABS z innej nawet lżejszej rozmowy. Przez chwilę myślałem , że to jakiś awangardowy kabaret.https://www.youtube.com/watch?v=8QliNIMvymYDwa bolki. Pletli trzy po trzy. "Słowiańska melancholia"... Hmmm... Co do "Repetitions" chyba faktycznie jest to kwestia gustu, przy czym trudno to traktować w kategoriach dobry - zły. Jednemu się podoba, drugiemu nie. Przesłuchałem ją ze trzy razy, ale nigdy w jednym kawałku. Chyba nie dał bym rady. Jest stanowczo za monotonna. To co u Komedy zachwyca, czyli nastrój trochę tajemniczy, trochę dekadencki, tu jest w nadmiarze. Sztucznie to brzmi i jak pisałem, bardzo żałuję, że tak ściśle się schematów trzymali. Poza tym uwielbiam trąbkę w duecie z saxem więc z przyjemnością do tej płyty wracam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 04.01.2018 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 (edytowane) Bardzo trafna uwaga. Narażamy teraz się nieco pewnie Krzyśkowi Ale ... Może trochę Go udobrucham tym materiałem. Wpadłem na to przy okazji wizyty u Mayonesa i przyznam , że mnie uradowało poznanie tego młodego narybku. Mohini Dey , młodziutka basistka z Indii od niedawna zawraca głowę swoim graniem takim muzykom jak Stefciu Vai,Michaś Stern, sir Govan Guthrie i.. wciąż powiększa grono swoich adoratorów muzycznych. Edytowane 4 Stycznia 2018 przez Pepeg z Gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 05.01.2018 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 (edytowane) Zachęcony posłuchałem. Żałuję! (...)Prawdę mówiąc, emocje na grzybach są chyba dużo większe. (...) Źródłem emocji jest obiektywnie istniejąca rzeczywistość, więc co do zbierania grzybów... Napisałem cytuję: "płyta mnie urzekła spokojem, a właściwie mrocznością i melancholią" czyli we mnie też nie wywołuje emocji rangi Turnieju Czterech Skoczni. Narażamy teraz się nieco pewnie Krzyśkowi Nie, no - bez przesadyzmu . Do różnicy zdań w odbiorze muzyki (szczególnie z Waszą Dwójką) się już przyzwyczaiłem (choć z Pepegiem czasami jesteśmy mocno kompatybilni). Powiem tak: dobrze mi z tym, że mam mniejsze wymagania i nie rozbieram utworów na czynniki pierwsze tylko traktuję je w kategoriach raczej estetycznych. EABS wydali IMO rewelacyjną płytę i nie czepiajcie się jej (znaczy tej płyty). A że muzycy próbują tłumaczyć to, co zawarli na płycie, a co każdy słuchacz odbiera osobiście i inaczej, to tylko wynik braku doświadczenia. Po co do dobrej muzyki dokładać filozofię? (do złej to faktycznie trzeba, a tak to muzyka sama się broni, po co bredzić?) Aż się boję tego, co zrobili z Davisem skoro "nie czują z nim koneksji" (sic!) A Wam "brakuje słowiańskiej melancholii" zupełnie jak Davisowi, skoro wolicie grzybobranie! Wracając do wrażeń estetycznych: Mohini Dey dostarcza pozytywne zarówno w sferze wizualnej jak i audio, choć w tej drugiej kategorii pozostaję wierny gwieździe z Antypodów (Tal rulez!). Hm, patrząc ponad gitarę to sfera wizualna.... No dobra, bez seksizmu! Edytowane 5 Stycznia 2018 przez jola_krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 05.01.2018 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Zauważyliście, że Tal wystarczą cztery struny a Mohini potrzebuje aż pięciu? Ponieważ widzę i słyszę Ją po raz pierwszy to poszperałem i posłuchałem. Jest naprawdę dobra. Taka indyjska Kinga! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 05.01.2018 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 (edytowane) Jestem jednak mało reformowalnym tradycjonalistą. Tych dwóch uwielbiam (szczególnie razem): https://www.youtube.com/watch?v=WZE87c_smtk Edytowane 15 Lutego 2018 przez jola_krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 05.01.2018 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 ... Mohini Dey , młodziutka basistka z Indii ...Na tym video gitara ma jaki rozmiar? 6/4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 05.01.2018 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Zauważyliście, że Tal wystarczą cztery struny a Mohini potrzebuje aż pięciu? ,,,Fajne. Nie wiem czy zgodzicie się ze mną ale momentami coś a'la Abasi tu się zaplątało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 12.01.2018 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2018 Nie poszczęściło się w losowaniu na wiedeński koncert noworoczny, na otarcie łez udałem się na takiż koncert lokalnej filharmonii. I szczerze pisząc, mocno nie żałuję. O dobry humor od początku zadbał pianista Waldemar Malicki. Ale okrasą tego wieczoru, był niewątpliwie skrzypek Artur Banaszkiewicz. Ten muzyk odnajduje się w tym co robi, widać i słychać że to kocha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 13.01.2018 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2018 Posłuchajcie jak Jon opowiada o Vangelisie. Ich pierwsze spotkanie, próby współpracy z Yes itd. Nie każdy może ich lubi ale to, było, nie było kawał historii muzyki. No i Jon niewątpliwie ma poczucie humoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 14.01.2018 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 22.01.2018 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 Miłośnicy wioślarstwa! Czy tego jegomościa już słuchaliśmy? Mówią o nim "Nowy Hendrix". Pewnie na wyrost, ale ja ostatnio nie mogę się od niego uwolnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 23.01.2018 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Hugh Masekela R.I.P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 23.01.2018 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 perm, żałuj że nie byłeś https://wszczecinie.pl/shanna_waterstown_usa,id-27337.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 27.01.2018 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 30.01.2018 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 (edytowane) :) Tak, tak. Wygląda na to , że Jeff coraz mocniej zabiega o efekty wizualne na scenie.Wcale mu się też nie dziwię. Fajniej jest oglądać sympatyczną i seksowną laskę, nawet w wieku około balzakowskim niż takiego starego dziada jak on. Nie wiem tylko Krzyśku, czy fakt, że Rhonda często sięga po bas 5- 6-string nie zmieni Twojej optyki? PS Prywatny występ Tal Wilkenfeld można w USA zamówić sobie w domu już za jakieś 30 tys złociszy w ekwiwalencie dolarowym ofkors. Edytowane 30 Stycznia 2018 przez Pepeg z Gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 31.01.2018 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2018 Nie wiem tylko Krzyśku, czy fakt, że Rhonda często sięga po bas 5- 6-string nie zmieni Twojej optyki? To tak à propos mojego wpisu o Mohini? W sumie to nie optyczna strona jest najważniejsza (choć nie mam nic przeciwko "takim" zjawiskom) ale raczej akustyczna czy psychoakustyczna. No a posłuchać (i pooglądać) dobre instrumentalistki zawsze jest miło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 03.02.2018 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 Ale jazda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 03.02.2018 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 Ale jazda! ] O, ja pier.... Czy to był występ pensjonariuszy zakładu geriatrycznego i opieki paliatywnej , wspomaganych przez miłosiernych anestezjologów ? Gdy już chciałem wyłączyć, to przyczołgał się na szczęście May . A może wjechał wózkiem? nie wiem, bo nie było dokładnie widać? Niezłe!Przez prawie 12 minut grać 3 akordy w kółko to i młody zemdleje. Z ciekawości tylko zapytam, czy to White bębnił ? W mordę, na bekstejdźu pewnie im tlen podawali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts