perm 04.02.2018 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 (edytowane) O, ja pier.... Z ciekawości tylko zapytam, czy to White bębnił ? Dałeś radę? Ja nie. Co do White to prezentował ciekawą aranżację opartą na bum, bum, cyk, bum, bum, cyk, bum, bum, cyk, tratatata. May? jego gitara straciła ten charakterystyczny zaśpiew. ale daje radę. Edytowane 4 Lutego 2018 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 05.02.2018 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 O, ja pier.... Czy to był występ pensjonariuszy zakładu geriatrycznego i opieki paliatywnej , wspomaganych przez miłosiernych anestezjologów ? Dałeś radę? Ja nie. Co do White to prezentował ciekawą aranżację opartą na bum, bum, cyk, bum, bum, cyk, bum, bum, cyk, tratatata. Ładnie to tak ujeżdżać po moich idolach z młodości? Wstydźcie się! Niestety, ale geriatria rządzi. Rick ciągle w drodze do wnętrza Ziemi. Od Alana się odstosunkujcie, facet gra z największymi więc należy mu się szacunek. A gdyby nie "charakterystyczny zaśpiew" gitary Briana to koncert nie byłby tak uroczy. May zasiada w radzie festiwalu w Starmus, obok genetyka, obok astrofizyka i obok ewolucjonisty (przypelentał się też tam artysta niejaki P. Gabriel), więc nie dziwcie się, że na scenie dominują dinozaury! A tak w ogóle to Wasze wysublimowane artystyczne uszy zostały chyba odhumanizowane. No i nie każdy siedemdziesięciolatek musi latać po scenie jak nie przymierzając Jagger! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 05.02.2018 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Żeby Was wkurzyć do reszty kolejny występ w ramach muzykoterapii: * Dodawanie komentarzy do tego filmu jest wyłączone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 05.02.2018 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 (edytowane) Ładnie to tak ujeżdżać po moich idolach z młodości?...Akurat May jest żywszą iskierką w tym przygnębiająco gasnącym ognisku. Na pocieszenie napiszę ci, że systematycznie słucham coś z płyty EABS. Pepega pewnie lekko skręci od tego co napiszę ale zawsze odnajduję coś nowego. Po kawałku, bo dłuższe słuchanie jest męczące. Szkoda wielka, ze nie wyszli trochę poza zakreślone Komedą granice. Edytowane 5 Lutego 2018 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 05.02.2018 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 (edytowane) Żeby Was wkurzyć do reszty kolejny występ w ramach muzykoterapii: ... * Dodawanie komentarzy do tego filmu jest wyłączone. To nie komentarz a recenzja: W połowie utworu trochę za długo gitarzysta stroił gitarę ale, poza tym lepsze. Z tym zastrzeżeniem, że lepsze od poprzedniego. Edytowane 5 Lutego 2018 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 05.02.2018 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 (edytowane) temat nie istnieje Edytowane 16 Stycznia 2019 przez Pepeg z Gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 05.02.2018 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 (edytowane) temat nie istnieje Edytowane 16 Stycznia 2019 przez Pepeg z Gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 07.02.2018 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 Kubę znam raczej z dokonań tej krakowskiej kapeli. W roku ubiegłym wydali ciekawą płytę (szału nie ma ale warto posłuchać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 07.02.2018 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 (...) Kuba Żytecki zaczyna być wzorem dla wielu młodych gitarzystów na świecie. Życzę mu by stał się takim wzorem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 07.02.2018 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 (edytowane) temat nie istnieje Edytowane 16 Stycznia 2019 przez Pepeg z Gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 07.02.2018 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 [quote=Pepeg z Gumy;7608909 Zamienił Abasiego na Holswortha a Ibaneza na Mayonesa. Holdsworth. Chyba raczej połączył ich obu. Zdolny gość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 07.02.2018 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 Życzę mu by stał się takim wzorem: Perfekcyjnie zestrojeni. Te długie coś z mnóstwem strun i dźwiękiem hmmm... klarnetu, to co to takiego? Poza tym wyglądają i grają jakby ktoś przed koncertem powiedział im: "spokój ma tu być!" Pewnie dobre z marychą. Leżysz, słuchasz i odpływasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 07.02.2018 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 (edytowane) temat nie istnieje Edytowane 16 Stycznia 2019 przez Pepeg z Gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 08.02.2018 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2018 (...)maestro sam w sobie jest niezwykły (...)Jak odbierałem bilety na King Crimson to ostrzeżono mnie by nie robić zdjęć na koncercie, nawet smartfonem - Fripp jest w stanie z tego powodu zerwać koncert! Tak że faktycznie gość jest "niezwykły" nie tylko muzycznie . Disperse omijam wręcz szerokim łukiem ( nuda)A ja przeciwnie. Posłuchałem sobie ponownie Foreword i wycofuje własną opinie cyt.: "szału nie ma ale warto posłuchać" , Faktycznie warte polecenia, widocznie jestem nudnym facetem. Powiem więcej wróciłem do ich debiutu i twierdzę, że takiej płyty nie powstydziliby się najwięksi wśród prog-metalowców. Słychać tu bardziej wpływy MacAlpine'a niż Abasiego (ale przypomnę, było to 8 lat temu). Pepeg, sorry że zanudzam https://www.youtube.com/watch?v=zJy8oRU21Hc *ale wokalista do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 08.02.2018 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2018 Tak a propos młodych i zdolnych kręcących Mayones : One man band: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 08.02.2018 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2018 I jeszcze jeden. Nie wiem czy też ze stajni naszego polskiego Mayonesa ale z Kubą się na bank zna . Sądzę, że Wy lepiej ocenicie młodych. Ja myślę, że ten powyżej to duży talent, spróbujcie poszperać po necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 08.02.2018 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2018 (edytowane) temat nie istnieje Edytowane 16 Stycznia 2019 przez Pepeg z Gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 09.02.2018 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 "Nie uważam siebie za gitarzystę jazzowego, klasycznego, czy rockowego, nie czuję, bym mógł grać w jakimś z tych stylów i dlatego poczułem się zmuszony do tworzenia własnego." Te słowa Mistrza odzwierciedlają to wielki EGO. Ale jak się tak zastanowić to czyż nie ma w nich choć odrobiny prawdy? Kiedyś rozmawialiśmy na temat Guitar Craft. Ukończyło go ponad 3 tyś gitarzystów i sporo z nich stało się "rzemieślnikami" Jedni z najbardziej znanych "craftsmen": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 09.02.2018 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 "Nie uważam siebie za gitarzystę jazzowego, klasycznego, czy rockowego, nie czuję, bym mógł grać w jakimś z tych stylów i dlatego poczułem się zmuszony do tworzenia własnego." Te słowa Mistrza odzwierciedlają to wielki EGO. Ale jak się tak zastanowić to czyż nie ma w nich choć odrobiny prawdy? Kiedyś rozmawialiśmy na temat Guitar Craft. Ukończyło go ponad 3 tyś gitarzystów i sporo z nich stało się "rzemieślnikami" Jedni z najbardziej znanych "craftsmen": Oni tak za karę? Stanowczo brakuje tam banjo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 12.02.2018 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Oni tak za karę? Stanowczo brakuje tam banjo. Sorry, to już musisz we własnym zakresie https://www.youtube.com/watch?v=JIoBBKfOGg0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts