jola_krzysiek 22.03.2018 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 Lekko się zawstydziłem i poszperałem. Zwracam honor Marcowi Ribot! Ciekawy gostek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 22.03.2018 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 A tu przykład, że John nie tylko się obcyngala: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 22.03.2018 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 (edytowane) temat nie istnieje Edytowane 16 Stycznia 2019 przez Pepeg z Gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 22.03.2018 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 A tego pana znacie? Jeżeli nie to warto go poznać. Przyjemna muzyczka. Jak ktoś lubi... Trochę, również wizualnie przypomina to krzesanie ognia za pomocą dwóch patyków. Efekt mizerny, za to potu mnóstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 22.03.2018 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 (edytowane) temat nie istnieje Edytowane 16 Stycznia 2019 przez Pepeg z Gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 23.03.2018 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 (edytowane) Do Twojego sposobu oceny już się chyba przyzwyczailiśmy.Albo czarne, albo białe i mocno subiektywne a co za tym idzie nie zawsze sprawiedliwe. A kto mówił, że ma być sprawiedliwie? Utwór jest całkiem, całkiem. Jednak w połączeniu z wizją sprawia dziwne wrażenie. Założyli sobie - wychodzimy i dajemy czadu tyle, że utwór wcale czadowy nie jest. Taki jam do posłuchania przy goleniu. Xylofonista tak się przejął, że aż się spocił. Edytowane 23 Marca 2018 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 25.03.2018 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 (edytowane) ... Ja natomiast dla przeciwwagi "odkrycia" Krzyśka, znalazłem naszą starą znajomą w towarzystwie pewnego zacnego arystokraty. Takie spotkanie uwodzicielskich legat z najseksowniejszym staccatem basu. Ot, muzyczny klub swingersów - dwie na dwóch. https://www.youtube.com/watch?v=Fb3usULZT8gBardzo przyjemna muzyczka. Również świetny przykład na to, że instrumentaliści muszą się dopełniać. Super perkusja, bardzo dobry bas, mistrzowska gitara. Tego brakuje mi w nagraniu Ribota pod dyrekcją Zorna. Tego współgrania na bardzo wysokim poziomie, przy czym nie widzę tu winy muzyków a raczej aranżacji za która odpowiada ...Zorn? Tak, przy okazji, kto tu gra na perkusji? Odjazdowy gość. Edytowane 25 Marca 2018 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 25.03.2018 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 Tak, przy okazji, kto tu gra na perkusji? Odjazdowy gość. Coś nieuważnie oglądałeś! Ten sam "odjazdowy gość" wali w bębny poniżej . https://www.youtube.com/watch?v=SN4HlMsSlmM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 25.03.2018 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 (edytowane) :D:D Faktycznie. "Drobna" różnica. Świetna jest. Braki mam jak cholera. Taka perkusistka a ja ją pierwszy raz słyszę. Edytowane 25 Marca 2018 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 25.03.2018 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 27.03.2018 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2018 (edytowane) temat nie istnieje Edytowane 16 Stycznia 2019 przez Pepeg z Gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 28.03.2018 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 No to chylę czoła przed japońskim systemem szkół. Jeżeli potrafią wychwycić takie talenty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 29.03.2018 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 A propos talentów. Czy ktoś coś wie na temat naszego Igora? Ostatni sygnał o nim to nagranie płyty z Cappella Gedanensis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 29.03.2018 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 (edytowane) temat nie istnieje Edytowane 16 Stycznia 2019 przez Pepeg z Gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 29.03.2018 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 (edytowane) temat nie istnieje Edytowane 16 Stycznia 2019 przez Pepeg z Gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 29.03.2018 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Myślisz, że to tylko dobra szkoła? No to tym bardziej chylę czoła. Wątpię jednak, bo, podobnie jak Hiromi gra czysto intuicyjnie i to już na bardzo wysokim poziomie. Chyba nie da się tego po prostu nauczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 29.03.2018 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Poza tym, jak już o perkusistach. Przyjeżdża do Szczecina Omar Hakim z takim składem: Omar Hakim – Rachel ZOZ ExperienceOmar Hakim – perkusjaRachel Z – instrumenty klawiszoweKurt Rosenwinkel – gitaraLinley Marthe – gitara basowaW końcu mam nadzieję znajdę czas, by tam się znaleźć. Bilet kupiłem, jak nie dam rady i nie znajdę czasu to mogę komuś odstąpić. Darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 29.03.2018 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 (edytowane) temat nie istnieje Edytowane 16 Stycznia 2019 przez Pepeg z Gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 29.03.2018 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Sorry, nie gniewaj się, ale albo wyjaśnisz dokładniej co miałeś na myśli, pisząc o wysokim poziomie gry czysto intuicyjnej, albo uwierz, że większej głupoty z zakresu teorii i kształcenia czy historii muzyki nie słyszałem. Chyba, że intuicyjnie stosujesz sobie nomenklaturę muzyczną na użytek własnych zachwytów.... Posłuchaj jej w partiach gdy akompaniuje solo, czy to na basie, czy na gitarze. Dopasowuje się z dynamiką, z czynelami zamiast werblami, do zmian dynamiki solówek, podkreśla je i dopełnia, nie wyprzedza, nie narzuca. Jest dokładnie tam gdzie trzeba. Jednocześnie dba o różnorodność, o zindywidualizowanie akompaniamentu. To intuicja albo talent gdyby to inaczej nazwać. Wróć do nagrania Ribota i usłysz jak bardzo tego brakuje. Myślisz, że to wszystko miała napisane? Nauczyli ją tego? Hmmm... W jakiejś części na pewno, przy czym wygląda na to, że te, siłą rzeczy ogólne sugestie potrafiła wykorzystać. Co do "efektów" których można, by oczekiwać to... Zacytuję ciebie: większej głupoty nie czytałem. Jakich efektów? Takich jakie prezentuje Collier z cyrkowymi pokazami wypranej z emocji techniki? No, jakie to, wg ciebie miałyby być efekty? W świecie, gdzie wszystko już było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 29.03.2018 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 (edytowane) temat nie istnieje Edytowane 16 Stycznia 2019 przez Pepeg z Gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts