Gość Pepeg z Gumy 21.05.2018 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2018 (edytowane) temat nie istnieje Edytowane 16 Stycznia 2019 przez Pepeg z Gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 22.05.2018 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 (edytowane) Przyznam, że to nie moja bajka. Pamiętam jak na przypadkowym koncercie (tzn. ja się na nim znalazłem przypadkowo) Kombi, Tkaczyk grał klangiem i przyznam, że mu to wcale nie wychodziło. Zraziłem się i teraz nie widzę w tym nic szczególnego. Zresztą wiesz, że jestem zadeklarowanym czcicielem talentu Frippa, który IMO jest o lata świetlne od sympatycznego Japończyka (choć nie zdziwiłbym się gdyby był on [ten Japończyk] absolwentem Guitar Craft ). Chociaż gdy nie "idzie w Prince'a" to słucha się go znacznie lepiej: https://www.youtube.com/watch?v=tZ94j6Xt_tA Edytowane 22 Maja 2018 przez jola_krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 22.05.2018 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 (edytowane) temat nie istnieje Edytowane 16 Stycznia 2019 przez Pepeg z Gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 24.05.2018 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2018 Pomijając gust i preferencje zapodałem tylko przykład ,paru znakomitych technicznie i niezłych muzyków, którzy są u nas niewiele lub w ogóle nieznani. A tam ...to bożyszcze. Chyba fajnie to poznać, chociaż może Ci być szkoda czasu. (...)No i bardzo Ci za te przykłady dziękuję. Bardzo sobie cenię Twoje propozycje, nawet jeżeli nie trafiają w moją muzyczną percepcję. A czasu dla muzyki mi nie szkoda (chyba że jest to Kombii ). Wirtuozerię pana Tkaczyka, szczególnie w stylu slap, zostawiam do ciepłej opinii jego fanom. Ciekaw jestem czy tacy się tu znajdą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 24.05.2018 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2018 Wiedziałem, że gdzieś widziałem i słyszałem ciekawego gitarzystę grającego wspominaną przez Ciebie techniką. I w końcu sobie przypomniałem: koncert właśnie z Japonii Quincy Jones'a wraz z Louisem Johnsonem. Jeżeli ktoś lubi to polecam - wystarczy wygooglować tych dwóch artystów razem i pojawi się film mizernej jakości technicznej ale za to muzycznej najwyższej! A co do Louisa Johansona (myślę, że ta postać też nie jest Ci obca) to wygrzebałem coś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 24.05.2018 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2018 (edytowane) temat nie istnieje Edytowane 16 Stycznia 2019 przez Pepeg z Gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 04.06.2018 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2018 Normalnie brak słów! R.I.P. Robert! https://www.youtube.com/watch?v=QCEnzOlhpmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 08.06.2018 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2018 (edytowane) temat nie istnieje Edytowane 16 Stycznia 2019 przez Pepeg z Gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 10.06.2018 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2018 Niezwykle mi się to wykonanie podoba. https://www.youtube.com/watch?v=PYUU19Cnf-0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 11.06.2018 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2018 (edytowane) temat nie istnieje Edytowane 16 Stycznia 2019 przez Pepeg z Gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 11.06.2018 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2018 (edytowane) temat nie istnieje Edytowane 16 Stycznia 2019 przez Pepeg z Gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 12.06.2018 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 (...)ten sposób grania lubiany jest szczególnie przez dwóch innych muzyków. Zgadniesz kogo ? Na myśl mi natychmiast przyszedł Chick Corea . Ale ja nie o tym. Właśnie się dowiedziałem, że zmarł Jon Hiseman. Pałker - legenda. Znany głównie z Colloseum, Colloseum II i United Jazz & Rock Ensamble. [h=1] [/h] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 12.06.2018 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 Robert Fripp - guitars, soundscapes Jakko M. Jakszyk - vocals, guitar Tony Levin - bass Mel Collins - saxes, flutes Bill Rieflin - keyboards, electronics, percussion Gavin Harrison - drums Pat Mastelotto - drums Jeremy Stacey - drums http://muzyka.dziennik.pl/koncerty/artykuly/563097,king-crimson-poznan-krakow-koncerty-czerwiec-2018.html?gclid=EAIaIQobChMI06PH6ebN2wIVmYjVCh1AwANgEAAYBCAAEgI1tfD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 12.06.2018 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 Jestem szczęśliwym posiadaczem takiego ładnego biletu na koncert sobotni. W piątek za to Tauron Life Festival w Oświęcimiu z Santaną w roli głównej! Nie wiem jak to przeżyję, bo koncert na stojaka a ja mam dość bolesną kontuzję kolana ale co tam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 12.06.2018 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 (edytowane) temat nie istnieje Edytowane 16 Stycznia 2019 przez Pepeg z Gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 12.06.2018 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 Santana od 21:00, koncert potrwa pewnie z 2 godziny http://lifefestival.pl/pl/program Są jeszcze bilety, myślę czy nie pojechać ... Na King Crimson też będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 13.06.2018 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 No ale jak przyjdziesz na stadion tuż przed 21:00 to zajmiesz miejsce o kilometr od sceny. A z drugiej strony Blue Cafe i ten Hiszpan to dla mnie kompletnie inna bajka, ba to nawet inna galaktyka! Ileż trzeba się wycierpieć by oglądnąć i posłuchać Mistrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 13.06.2018 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 (edytowane) temat nie istnieje Edytowane 16 Stycznia 2019 przez Pepeg z Gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 13.06.2018 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 Oprócz Blue i Hiszpana ma wystąpić Vera "Janosz Ekszperiment". Na pierwszy ogień ma być "Wiewiórka na Drzewie" reggae(ujący) band ze Śląska o dość specyficznych tekstach. A zobaczyć "na żywo" Frippa w moim rodzinnym mieście to obowiązek - nigdy bym sobie nie darował gdybym to przegapił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 13.06.2018 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 Byłem na King Crimson, znakomity koncert. Cały koncert trwał 3 h w tym 20 minut przerwy, z jednym bisem. Perkusiści Pat Mastelotto i Gavin Harrison w znakomici !! Jeremy Stacey też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts