imwbudowa 04.09.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 teraz jest bardzo modna czekolada, i ja też planuję pomalować część ścian (kominek i mały korytarz przy salonie) tym kolorem. Reszta kolor cafe latte. Problem w tym, że mam okna złoty dąb i tzw.gorzka czekolada kiepsko wygląda, muszę dać "mleczną". Czy ktoś dysponuje nr kolorów np. w NCS, klasycznych odcieni czekolady (sprawdzonych), bo jak widzę te wszystkie próbniki to głupieję totalnie. Mile widziane też fotki , waszych podobnych aranżacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fracek 04.09.2006 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Witam.Polecam barwniki kanadyjskiej Pary jest tam stosunkowo duzo roznego rodzaju czakolady, tylko popros sprzedawce w autoryzowanym punkcie o probnik dla architektow.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 04.09.2006 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 nie pamietam juz jak z konkretnymi kolorami ale faktycznie farba firmy PARA jest swietnej jakosci (wyprobowalam zadne Beckersy sie nie umywaja a raczej "zmywaja" w konfrontacji ) ps sprawdzilam wzornik (bo dostalam w prezencie od firmy) kolory czekoladowe to : Paleta nr : B 27, B 28, B 29 (sliczny ciemny kolor nr P427-5), B 30 (zwl. P 434-3), B 31 (zwl P441-3) B 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imwbudowa 05.09.2006 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 dzięki, ja zamierzam (za namową wykonawcy) malować caparolem. Ale przejrze te próbniki, może lepiej mają skompletowaną paletę barw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 05.09.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Kolorow, ktore smialo mozna okreslic mianem "czekolady mlecznej" w probniku NCS jest ok 30. Gdybys mogla/mogl okreslic jak intensywny ma to byc kolor?Do zlotego debu beda z pewnoscia pasowac kolory S5030-Y30R i koncowki -Y40R, ,-Y50R a takze S6030 -Y30R, -Y40R, -Y50R W wydaniu hardcorowym mozna sprobowac nawet S7020-Y20 do Y50Wszystkie podane od najjasnieszej do najciemniejszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imwbudowa 05.09.2006 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 super, bardzo Wam dziękuję, wieczorem zabieram się do sprawdzania , mój mąż już nie może słuchać o tych kolorach, a ja cały czas nie mogę się zdecydować Chcę mieć bardzo ciemny kolor, bo kominek będę miała obudowany (tylko z frontu) jasnym, surowym trawertynem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martik 05.09.2006 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 ja też myślę o czekoladzie w salonie... a na tej ścianie kominek szczerze mówiąc pierwszy raz słysze o farbach PARA...jak one są cenowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toms-77 05.09.2006 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 super, bardzo Wam dziękuję, wieczorem zabieram się do sprawdzania , mój mąż już nie może słuchać o tych kolorach, a ja cały czas nie mogę się zdecydować Chcę mieć bardzo ciemny kolor, bo kominek będę miała obudowany (tylko z frontu) jasnym, surowym trawertynem ja tez mam kominek z trawertynu i tez maiłam zamiar pomalowac tę ścianę z komonkiem na czekolade .... nawet kawałek i to spory sciany został tak pomalowany ..... ale nie wygladałao to dobrze .... komonek stracił swój urok widać było tylko ciemną ciemna ścianę ... wiec pomalowałem na taka kawę z mlekiem (dość ciemną) .. inne sciany jasniej ... moim zdaniem jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imwbudowa 05.09.2006 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 ja tez mam kominek z trawertynu i tez maiłam zamiar pomalowac tę ścianę z komonkiem na czekolade .... nawet kawałek i to spory sciany został tak pomalowany ..... ale nie wygladałao to dobrze .... komonek stracił swój urok widać było tylko ciemną ciemna ścianę ... wiec pomalowałem na taka kawę z mlekiem (dość ciemną) .. inne sciany jasniej ... moim zdaniem jest ok a możesz przesłać zdjęcie, albo zamieścić tutaj, baaardzo jestem ciekawa, jak to wyszło, bo nigdzie w katalogach, na forum tego zestawienia nie widziałam. Ostatnio kupiłam świeczki zapachowe (3 w komplecie) w ikei w odcieniach brązu i to jest super zestawienie , chociaż ten ciemny brąz jest naprawdę ciemny (za ciemny). Ja myślę, żeby pomalować sam kominek, a ściany dookoła jaśniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fracek 06.09.2006 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Farby kandyjskiej firmy PARA kosztuja ok. 160 zl za galon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martik 06.09.2006 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 dzięki....to jeszcze nie tak strasznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barba 13.10.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Mam ściany w jasnym kolorze, wg NCS byłby to kolor 20 808, do tego meble wenge BRW i fotografie w sepii na ścianie oprawione w passepartout i ramki (mniej więcej 20 800 wg NCS) i całość robi pozytywne wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martik 13.10.2006 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Barba- a może jakies fotki tak łądnie brzmi...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 14.10.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Może tak : (z tremą prezentuję swoją nieskończoną jeszcze łazienkę ...) http://foto.m.onet.pl/_m/5dfe2e179553a2100e8a8a95aab51182,5,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martik 14.10.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 BK- łazienka cudna...jak z katalogu a czekolada na ścianie wyszła super!!!!! Gratuluję pomysłu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 14.10.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Wielkie dzięki pomysł żeby nad kibelkami dać pasy z mozaiki zamiast tradycyjnie pełnej ściany był pani architekt, podobnie jak z podwieszeniem sufitu - kawałek jest na czekoladowo - pokazuję na zdjęciu http://foto.m.onet.pl/_m/cc046b597626d754e7bcc2537678e54c,5,19,0.jpg a kolory wybierałam sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 14.10.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 I jeszcze jedno. Konsultowałam się z dwiema paniami architekt. Obie stwierdziły że ten złoty dąb niekoniecznie musi determinować wszystkie inne kolory albo wykluczać kolorki na ścianach. Do tej łazienki zastanawiam się nad blatem drewnianym pod umywalkę (pod lustrem na zdjęciu) w kolorze wenge.A farba to beckers. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piastrans 14.10.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 mam sprawdzony kolor tofii -taka kawa z mlekiem i gorącą czekoladę -oba kolory to farby beckers . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiu-fiu 14.10.2006 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Witam jestem świeżo po remoncie salonu. Też szukałam ładnej czekolady. Ostatecznie wybrałam Walnut z mieszanej palety Duluxa na dużą, ścianę za kanapą i Cream na pozostałe. Salon jest połączony dużym przejściem z kuchnio-jadalnią (cała w cream). Oba pomieszczenia są bardzo duże w sumie są w nim cztery okna więc jest dosyć jasno. W salonie są regały a książki z ciemnego drewna na całej ścianie, ciemno-brązowy dywan i orzechowy wypoczynek W kuchni są jasne (biel z ikei) mebelki, baciny kredens odnowiony pod kolor i ciemny stary stół. Czekam na grube żakardowe zasłony (waniliowe) i oprawę obrazków. Jak skończę postaram się wrzucić jakieś zdjęcie. Polecam ciemną czekoladę w pokoju zrobił się przyjemny klimat - taki kawowy - nic tylko zapaść się w kanapę z ciepły, pachnącym kubasem dobrej kawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts