lonly 04.09.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Chcę ułożyć podłogę z desek na stryszku i kupiłem ładne deski ale mokre. Ułożyłem w stosie z przekładkami i przykryłem plandeką. Po 3 tyg. jak podeschły trochę chciałem je prysnąc impregnatem i przełożyć na drugą stronę. Z tym ułożeniem zrobiłem coś nie tak bo wewnętrzna warstwa stosu zrobiła się czarna i pokryła grzybem tzw. sinizną. Czy po opryskaniu Drewnosolem te deski nadają sie jeszcze do użycia na strychu ? Dalej je susze w stosie. Słyszałem że sinizna nie jest szkodliwa dla drzewa i nie zaraża więźby ale jest tylko wadą estetyczną co mi w zasadzie na strzyszku nie przeszkadza. Czy muszę dodatkowo jeszcze czymś przesmarować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 15.09.2006 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 zgnily ci te co nie mialy odpowiedniej wentylacji lepiej by bylo gdyby byly przykryte czym stakim jak blachodachowka lub blacha mogly by oddychac to znaczy schnac powioli ale jak bys to samo zrobil w bardzo przewienym pomieszczeniu to same wyshna bez przykrywania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lonly 20.09.2006 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Ok to ja już wiem ale chodzi mi o odpowiedź na pytanie zadane w 1 poście.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyfer 11.10.2006 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Witam!Tak na "mojego nosa" to plandeka zawiniła (tak jak "pod folia" - mnóstwo grzybów, częściej szkodliwych); nie napisałeś o jakim drewnie zagadnienie; nie jestem wachowcem, ale z praktyki dobitnie widać....Mokre deski powinny mieć jak najmniejsze ograniczenie naturalnej cyrkulacji powietrza - moim zdaniem!Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotru7 11.10.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Deski sa pewnie sosnowe, jak podeschna to pleśń sama wymrzea sinizna (kolor) niestety pozostanie, ale nie przejmuj siępomaluj drewnosolem albo altaxinem i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lonly 16.10.2006 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 No to mnie uspokoiłeś. Tak też zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts