emma1719500095 04.09.2006 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 jak w temacie. Moze ktos z was ma doświadczenia w skutecznym pozbywaniu się siersci psa z dywanow? Bo odkurzacz nie daje rady i zostają kłaki (a moj pies ma sierść czarną ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.09.2006 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 jak w temacie. Moze ktos z was ma doświadczenia w skutecznym pozbywaniu się siersci psa z dywanow? Bo odkurzacz nie daje rady i zostają kłaki (a moj pies ma sierść czarną ). dokładnie ??? Sierść mojego kota zchodzi tylko mokrą szmatą w wersji "na kolanach" - cóż..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaSzyBa 04.09.2006 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 My przed zakupem psa zainwestowaliśmy w odkurzacz piorący. I się sprawdza. Nasz pies ma krótką sierść, takie igiełki (rhodesian ridgeback). Dywan mamy w kolorze psa więc sierści z daleka nie widać ale przyglądałam się jak to wyglada po praniu - i jest super. Pożyczaliśmy nasz odkurzacz koleżance, której pies ma długą sierść (seter irlandzki) i też była zadowolona. Odkurzacz wprawdzie nie zebrał sierści, ale zmoczył ją i zrolował w większe "kłęby", tak, że łatwo je było zebrać. Pozdrawiam, Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 04.09.2006 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Gdy mialam psa to udwalao mi sie doczyscic dywan odkurzaczem - ssawka ze szczotka,Trzeba tylko troche przycisnac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 04.09.2006 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 polecam czyszczenie dywanu najpierw taka szczotka do czesania psa z cieniutkich drucików - wiem ze sie sprawdza przy dlugiej siersci psa - ja mam dwa - golden retrievera i cattle doga i sie sprawdza rewelacyjnie. najpierw przelece tywan ta szczotka zbiore 3/4 zostawionych wlosów,a potem to juz i zwykly odkurzacz da rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 04.09.2006 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 my czyścimy zwykłym odkurzaczem z turbo szczotka - szczotka obrotowa - czyści az miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 04.09.2006 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 polecam czyszczenie dywanu najpierw taka szczotka do czesania psa z cieniutkich drucików - wiem ze sie sprawdza przy dlugiej siersci psa - ja mam dwa - golden retrievera i cattle doga i sie sprawdza rewelacyjnie. najpierw przelece tywan ta szczotka zbiore 3/4 zostawionych wlosów,a potem to juz i zwykly odkurzacz da rade. Bardzo dobry pomysł , sprawdzony od lat ( nasz onek gubi sierść praktycznie cały rok z większym lub mniejszym natężeniem ) . Dobrze tez sprawdza się blue mop , doskonale zlepia sierść w większe kawałki łatwe do zebrania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 04.09.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Najlepiej miec psa ktory nie gubi siersci a tak na powaznie, to mam tez taka turbo szczotke jak Rezi i sprawdza sie bardzo dobrze. A jak mi sie nie chce wyciagac odkurzacza a chce z kanapy kocie klaki sciagnac to robie jak Nefer, wilgotna szmatka i lece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 04.09.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Spraw sobie Rainbowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 04.09.2006 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Spraw sobie Rainbowa. sprzataczka raz w tygodniu jest tańsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.09.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Spraw sobie Rainbowa. sprzataczka raz w tygodniu jest tańsza ale Rainbow mniej mówi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 04.09.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Zrezygnuj z dywanów Tak zrobiliśmy bo stosowaliśmy prawie wszystkie wymienione tu sposoby (oprócz odkurzacza piorącego i nie wiem, co to jest turbo szczotka, ale z żadną szczotką nie wychodziło - łacznie ze specjalną do sierści). Najlepiej udawało się mokrą szmatą na kolanach (pozdrowienia Nefer i psią szotką przed odkurzaniem. Wczoraj nawet oglądałam takie fajne dywaniki do sypialni, ale mi się przypomniały te tańce na czworakach i szybko mi przeszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 05.09.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Ja od czasu do czasu biorę szczotę, wiadereczko z woda i raz koło razu. Nawet szybko idzie, a dywan wygląda jak po praniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fumfol 05.09.2006 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Mamy rudego spaniela i daje rade doczyscic po nim wykladziny z w miarę długim włosiem. Trochę się przy tym spoce oczywiście Czystość podziwiamy tylko kilka godzin, bo ten brudas zawsze jest upaskudzony i ciągle kłaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 05.09.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Czystość podziwiamy tylko kilka godzin, bo ten brudas zawsze jest upaskudzony i ciągle kłaczy. Znaaaamy, znaaamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emma1719500095 05.09.2006 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 dziekuje wszystkim za rady. Czyli jednak magicznego sposobu bez napocenia się nie ma Czyli do roboty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 05.09.2006 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Dobry odkurzacz z turbo lub elektro szczotką powinien dac radę.Problem pojawia sie jesli siersc jest bardzo długa, bo wtedy wkręca sie w rolki i efektywnosc spada, a czyszczenie pozniej zajmuje kilka minut... Polecam Zelmera 4000 ST - w miare tani, z turbo-szczotką o duzej sile ssacej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 05.09.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 dziekuje wszystkim za rady. Czyli jednak magicznego sposobu bez napocenia się nie ma Czyli do roboty! Jak to nie ma??? Rainbow, a oprocz dywanu takze i tapicerka,jak i wiele innych rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 05.09.2006 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 dziekuje wszystkim za rady. Czyli jednak magicznego sposobu bez napocenia się nie ma Czyli do roboty! Jak to nie ma??? Rainbow, a oprocz dywanu takze i tapicerka,jak i wiele innych rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 06.09.2006 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 dziekuje wszystkim za rady. Czyli jednak magicznego sposobu bez napocenia się nie ma Czyli do roboty! Jak to nie ma??? Rainbow, a oprocz dywanu takze i tapicerka,jak i wiele innych rzeczy. Rainbow nie ma filtra HEPA i na dzis skutecznosc jego filtracji jest słabsza niz 10-ciokrotnie tanszych odkurzaczy. 10 lat temu faktycznie nie miał zbyt wiele konkurencji... Jesli ktos zamierza prac np. dywany to dobrą opcją jest odkurzacz Vorwerk - pierze na sucho i IMHO efekt jest o wiele lepszy niz rainbow czy Karcher. Z tym ze dosc drogo to wychodzi - proszek na sredniej wielkosci dywan to 50 zł, a sam odkurzacz (ma turbo-szczotkę) w cenie podobnej do Rainbow'a ... To cena jaka trzeba płacic za sprzedaz bezpośrednią hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts