Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak wyczyscic dywan z siersci psa

emma1719500095

Recommended Posts

jak w temacie. Moze ktos z was ma doświadczenia w skutecznym pozbywaniu się siersci psa z dywanow? Bo odkurzacz nie daje rady i zostają kłaki (a moj pies ma sierść czarną :cry: ).

dokładnie ???

:)

Sierść mojego kota zchodzi tylko mokrą szmatą w wersji "na kolanach" - cóż.....

My przed zakupem psa zainwestowaliśmy w odkurzacz piorący. I się sprawdza.

Nasz pies ma krótką sierść, takie igiełki (rhodesian ridgeback). Dywan mamy w kolorze psa :D więc sierści z daleka nie widać ale przyglądałam się jak to wyglada po praniu - i jest super.

Pożyczaliśmy nasz odkurzacz koleżance, której pies ma długą sierść (seter irlandzki) i też była zadowolona. Odkurzacz wprawdzie nie zebrał sierści, ale zmoczył ją i zrolował w większe "kłęby", tak, że łatwo je było zebrać.

Pozdrawiam,

Kasia

polecam czyszczenie dywanu najpierw taka szczotka do czesania psa z cieniutkich drucików - wiem ze sie sprawdza przy dlugiej siersci psa - ja mam dwa - golden retrievera i cattle doga i sie sprawdza rewelacyjnie. najpierw przelece tywan ta szczotka zbiore 3/4 zostawionych wlosów,a potem to juz i zwykly odkurzacz da rade. :D

polecam czyszczenie dywanu najpierw taka szczotka do czesania psa z cieniutkich drucików - wiem ze sie sprawdza przy dlugiej siersci psa - ja mam dwa - golden retrievera i cattle doga i sie sprawdza rewelacyjnie. najpierw przelece tywan ta szczotka zbiore 3/4 zostawionych wlosów,a potem to juz i zwykly odkurzacz da rade. :D

Bardzo dobry pomysł , sprawdzony od lat ( nasz onek gubi sierść praktycznie cały rok z większym lub mniejszym natężeniem ) . Dobrze tez sprawdza się blue mop , doskonale zlepia sierść w większe kawałki łatwe do zebrania .

Zrezygnuj z dywanów :-?

Tak zrobiliśmy bo stosowaliśmy prawie wszystkie wymienione tu sposoby :roll: (oprócz odkurzacza piorącego i nie wiem, co to jest turbo szczotka, ale z żadną szczotką nie wychodziło - łacznie ze specjalną do sierści). Najlepiej udawało się mokrą szmatą na kolanach (pozdrowienia Nefer i psią szotką przed odkurzaniem. Wczoraj nawet oglądałam takie fajne dywaniki do sypialni, ale mi się przypomniały te tańce na czworakach i szybko mi przeszło... :-?

dziekuje wszystkim za rady. Czyli jednak magicznego sposobu bez napocenia się nie ma :cry: :cry: :cry:

Czyli do roboty!

Jak to nie ma???

Rainbow, a oprocz dywanu takze i tapicerka,jak i wiele innych rzeczy.

Rainbow nie ma filtra HEPA i na dzis skutecznosc jego filtracji jest słabsza niz 10-ciokrotnie tanszych odkurzaczy. 10 lat temu faktycznie nie miał zbyt wiele konkurencji...

Jesli ktos zamierza prac np. dywany to dobrą opcją jest odkurzacz Vorwerk - pierze na sucho i IMHO efekt jest o wiele lepszy niz rainbow czy Karcher.

Z tym ze dosc drogo to wychodzi - proszek na sredniej wielkosci dywan to 50 zł, a sam odkurzacz (ma turbo-szczotkę) w cenie podobnej do Rainbow'a ... :roll:

To cena jaka trzeba płacic za sprzedaz bezpośrednią ;) hehe