Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak wyczyscic dywan z siersci psa

emma1719500095

Recommended Posts

dziekuje wszystkim za rady. Czyli jednak magicznego sposobu bez napocenia się nie ma :cry: :cry: :cry:

Czyli do roboty!

Jak to nie ma???

Rainbow, a oprocz dywanu takze i tapicerka,jak i wiele innych rzeczy.

Rainbow nie ma filtra HEPA i na dzis skutecznosc jego filtracji jest słabsza niz 10-ciokrotnie tanszych odkurzaczy. 10 lat temu faktycznie nie miał zbyt wiele konkurencji...

I tu jestes w bledzie,ma filtr HEPA.

Jasne, można nie mieć psa, bo gubi sierść, nie mieć dzieci, bo brudzą, itp. Pytałam się o najlepsze sposoby usuwania sierści, a nie o poradę co trzymać w domu by było czysto.

Jeśli ktoś ma jakieś sprawdzone inne metody - baaardzo chetnie wypróbuję. I dziekuje wszystkim za pomoc.

dziekuje wszystkim za rady. Czyli jednak magicznego sposobu bez napocenia się nie ma :cry: :cry: :cry:

Czyli do roboty!

Jak to nie ma???

Rainbow, a oprocz dywanu takze i tapicerka,jak i wiele innych rzeczy.

Rainbow nie ma filtra HEPA i na dzis skutecznosc jego filtracji jest słabsza niz 10-ciokrotnie tanszych odkurzaczy. 10 lat temu faktycznie nie miał zbyt wiele konkurencji...

I tu jestes w bledzie,ma filtr HEPA.

Nie do konca jestem w błędzie.

Dopiero modele E2 produkowane od ok. 1,5 roku mają filtr HEPA.

• 3 years później...
Ja mam sposob na dokladne wyczyszczenie siersci, ale jest zdecydowanie malo przyjemny. Dobrze sprawdza sie gumowa rekawiczka (najlepiej taka lateksowa z apteki), dodatkowo jeszce zwilzona, albo wilgotna sciereczka irchowa (do kupienia na stacjach bezynowych i w marketach budowlanych). Ja na ogol korzystam z rekawiczki. Mozna tez kupic w markecie szczotke do czyszczenia ubran o sztywnym wlosiu - niezle sprawdza nie do czyszczenia kociego drapako obitego "misiem". Ale oczywiscie kazdy z tych sposobow zaklada, ze odkurzamy, uwaga.. na kolanach :-? Wiec, mimo, ze nie wyczyscimy moim zdaniem tak dokladnie zadnym odkurzaczem, to sposoby uciazliwe.

Dobry odkurzacz z turbo lub elektro szczotką powinien dac radę.

Problem pojawia sie jesli siersc jest bardzo długa, bo wtedy wkręca sie w rolki i efektywnosc spada, a czyszczenie pozniej zajmuje kilka minut...

Polecam Zelmera 4000 ST - w miare tani, z turbo-szczotką o duzej sile ssacej.

Mam taki sam - polecam! - w starciu z owczarkiem niemieckim (tzn. jego sierścią :wink: ) wygrywa! A w rolki wkręcają się niestety tylko moje długie włosy :oops:

• 6 years później...
  • 3 weeks później...
Gość Artnes
Polecam ssawki tapicerskie - tylko takie duże, nie te malusie które są dołączone do odkurzacza. łatwo je znaleźć np na allegro. Są uniwersalne "nakręcane" na rurę. Ja mam 2 psy i bez takiej szczotki na dywanie ani rusz.