lysymurator 02.04.2003 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2003 Mam na oku dzialke 2000m2 (40x50), krotszym bokiem do drogi. Wjazd na dzialke od strony wschodniej z malym akcentem na polnocny wschod. Z roznych projektow domow, ktore ogladalem, na razie najbardziej przypadl mi do gustu projekt: http://www.domnahoryzoncie.pl/2/index.php?page=projekty&sub=irys Chcialbym go jeszcze nieco zmodyfikowac powiekszajac garaz do wersji na dwa stanowiska i podnoszac dach garazu do normalnej wysokosci domu. Ustawic bym go chcial na dzialce mniej wiecej tak: poludnie....+-----------------------------------------------+....|..............................................................|....|..............................................................|D.|..............................................................|R.|......+-------------------------+....................|O.|......|.................................|.....................| zachodG.|......|.................................|.....................|G.|......+--------W--------GG-+....................|A.|.................................//...........................|...===============............................|...+-----------------------------------------------+ polnoc Gdzie W to wejscie do domu, a GG to wjazd do garazu. "===" to droga dojazdowa.Dom bylby usytulowany na lini wschod zachod. Do pokojow 4 i 6 trzeba by zamienic okna zewnatrzne na okna na scianie wschodniej. Co myslicie o tym projekcie i usytulowaniu na dzialce. Czy koszty realizacji beda porownywalne do innych domow o zwartej budowie i podobnym metrazu P.U. (118m2 bez garazu). Innych w rozumieniu z poddaszem uzytkowym. Budowac chce metoda gospodacza i wydaje mi sie, ze dom niski, bedzie wykonac prosciej niz dom wyzszy? [ Ta wiadomość była edytowana przez: lysymurator dnia 2003-04-02 17:44 ] [ Ta wiadomość była edytowana przez: lysymurator dnia 2003-04-02 17:45 ] [ Ta wiadomość była edytowana przez: lysymurator dnia 2003-04-02 17:46 ] [ Ta wiadomość była edytowana przez: lysymurator dnia 2003-04-02 17:47 ] [ Ta wiadomość była edytowana przez: lysymurator dnia 2003-04-02 17:47 ] [ Ta wiadomość była edytowana przez: lysymurator dnia 2003-04-02 17:48 ] [ Ta wiadomość była edytowana przez: lysymurator dnia 2003-04-02 17:48 ] [ Ta wiadomość była edytowana przez: lysymurator dnia 2003-04-02 17:49 ] [ Ta wiadomość była edytowana przez: lysymurator dnia 2003-04-02 17:49 ] [ Ta wiadomość była edytowana przez: lysymurator dnia 2003-04-02 17:50 ] [ Ta wiadomość była edytowana przez: lysymurator dnia 2003-04-02 17:50 ] [ Ta wiadomość była edytowana przez: lysymurator dnia 2003-04-02 17:51 ] [ Ta wiadomość była edytowana przez: lysymurator dnia 2003-04-02 17:51 ] [ Ta wiadomość była edytowana przez: lysymurator dnia 2003-04-02 17:53 ] [ Ta wiadomość była edytowana przez: lysymurator dnia 2003-04-02 17:55 ] [ Ta wiadomość była edytowana przez: lysymurator dnia 2003-04-02 17:56 ] [ Ta wiadomość była edytowana przez: lysymurator dnia 2003-04-02 17:58 ] [ Ta wiadomość była edytowana przez: lysymurator dnia 2003-04-02 17:59 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 03.04.2003 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 Domek zgrabny, o zwartej bryle zabudowy, prostym dwuspadowym dachu, nie powinien być drogi. Garaż pojemny - da się w nim wstawić jakieś szafki na "graty". Dodałbym ew. małe okno w ścianie garażu, a usunął te drzwi na taras. Nie wiem jakie jest nachylenie dachu - przy mniejszym niż 30* nie wszystkie pokrycia dachowe wchodzą w rachubę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darth_Maul 04.04.2003 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Heloł. Co do domku... ładny, zgrabny. A co do Horyzontu. Ja na początku przymierzałem sie do Klona. Poprosiłem o przysłanie mi pełnego kosztorysu ze szczególowym wykazem materiałów. W fazie wyboru domu to wazne, bo wiesz ile mnie wiecej kasy cie bedzie on kosztował. O ile inne pracownie nie chciały tego robić za darmo i podawały jedynie oriętacyjny koszt m2 to Horyzont bez gadania przysłał mi wszystko co chciałem. Mam bardzo dokładna specyfikacie materiałów, łącznie z ilością m3 betonu, ile gwozdzi, i jaki jest oriętacyjny koszt robocizny, itd. Pełem wypas. Jeśli nawet nie zdecydujesz sie na ten dom, to bedziesz miał jakąś oriętacje i przyrównanie cenowe które bedziesz mógł porównac z innym domem który sobie wybierzesz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 04.04.2003 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Rozważane przez Ciebie ustawienie TEGO donku na TEJ działce jest optymalne, ale ma dwie wady: 1.od ulicy będzie elewacja boczna (w zamyśle autora projektu), która ma tylko jedno okno i nie jest specjalnie ciekawa (oczywiście możesz dodać okna w sypialniach po tej stronie). 2. dojazd do garażu jest długi (koszty wykonanie podjzdu! no i szkoda miejsca na to!) A może jednak pogrzebac za innym projektem? Pozdrawiam i życzę powodzenia na tym pełnym dylematów etapie! [ Ta wiadomość była edytowana przez: magmi dnia 2003-04-04 15:12 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGroszek 11.05.2003 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2003 Witam. Też myślę o budowie Irysa Horyzontu z podwójnym garażem. Najprawdopodobniej w systemie Praefa. Dostałem od nich wycenę - wykonanie ścian - 59 000 +vat 7% (prosiłem o wycenę z garażem ale nie jestem pewien czy taką dostałem i czekam na uściślenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzes_m 02.12.2003 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 Prawie wszystko mi w nim odpowiada poza dachem ( konstrukcja ) . W pracowni mnie uspokajają ale mam obiekcje , duża rozpiętość , konstrukcja drewniana klecona na budowie , może ktoś mi coś podpowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elw 03.12.2003 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 Hej, Zaraz ktoś Cię zacznie pouczać, że nie wstawiłeś linku itd. Jest tu parę "aktywnych" osób, które to robią. Mnie się kiedyś dostało za to Tak więc w Twoim imieniu, z całą sympatią (a bez natrętnego pouczania) wstawiam link: http://www.domnahoryzoncie.pl/3/projekty.php?page=projekty&id_projektu=12&id_autora=1&spacer=2&proj=IRYS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beano2 10.08.2004 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Czy ktoś buduje lub wybudował: IRYS-a wersję z garażem WRD1082 Horyzontu z Wrocławia? http://www.domnahoryzoncie.pl/3/projekty.php?page=projekty&id_projektu=12&id_autora=1&spacer=2&proj=IRYS Podoba nam się ten domek ale nie możemy" namierzyć dowodu namacalnego" realizacji. Biuro projektowe twierdzi,że nie zna adresów. Co sądzicie o tym domku? Ma to być dom dla 4 osób, parterowy(nie chcemy ogrzewać klatki schodowej, a na stare lata "biegać" po schodach), tani w budowie i eksploatacji! PROSZĘ O INNE SUGESTIE PROJEKTOWE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosi1719499762 30.12.2004 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosi1719499762 30.12.2004 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 czy nikt nie buduje tego domku? tak bardzo mi zalezy na każdej wiadomości na jego temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosi1719499762 30.12.2004 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 czy nikt nie buduje tego domku? tak bardzo mi zalezy na każdej wiadomości na jego temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 31.12.2004 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2004 Skoro Ci zalezy na jakies wiadomościach to może zacznij od wklejenia linku do tego projektu. Bez tego bedziesz sobie sama dalej tu pytała.Tylko tak własciwie o co pytasz? Może troszke sprecyzuj czego oczekujesz, czy szukasz kontaktu z tymi co buduja czy chcesz aby projekt zostal poddany osądowi przez forumowiczow czy jeszcze inny problem Cie dreczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosi1719499762 01.01.2005 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2005 http://www.domnahoryzoncie.pl/3/projekty.php?page=projekty&id_projektu=12&id_autora=1&spacer=2&proj=IRYS Dzieki bardzo za odzew, nie wiem czy mi sie udało zrobić link domku, ale sie okarze. Chodzi mi o jakiekolwiek informacje i opinie na temat Irysa z garażem. Moze na początek opinia o samym projekcie. Chetnie chciałabym też wymienić informacje z kimś kto dom zbudował lub buduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeczek 08.05.2005 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Proszę o opinie dotyczące tego domku. Konkretnie chodzi o łatwość budowy, koszty i ewentualne trudności, a najlepiej szacunkowe koszty domu.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszszczecin 09.05.2005 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Ale gdzie go szukać????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeczek 09.05.2005 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 http://www.domnahoryzoncie.pl/3/projekty.php?page=projekty&id_projektu=12&id_autora=1&spacer=2&proj=IRYS to jest dokładnie ten domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszszczecin 09.05.2005 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Czołem! Przypuszczam, że koszty w przypadku tego domu będą bardzo duże.Powierzchnia użytkowa to tylko 116m2, a powierzchnia zabudowy aż 218m2!!! Więc wielkie fundamenty i olbrzymia powierzchnia dachu. Za te pieniądze można wybudować naprawdę okazały dom piętrowy lub z użytkowym poddaszem. Zastanów się!!! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeczek 09.05.2005 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Ale czy prosota tego domku nie wynagrodzi dużej powierzchni zabudowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeczek 11.05.2005 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 czy nik więcej się nie interesuje tym domkiem i czy możecie mi wyjaśnić - co to jest powierzchnia zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 12.05.2005 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Czołem! Przypuszczam, że koszty w przypadku tego domu będą bardzo duże. Powierzchnia użytkowa to tylko 116m2, a powierzchnia zabudowy aż 218m2!!! Więc wielkie fundamenty i olbrzymia powierzchnia dachu. Za te pieniądze można wybudować naprawdę okazały dom piętrowy lub z użytkowym poddaszem. Zastanów się!!! Pozdrawiam! Rzeczywiście proporcje powierzchni zabudowy do powierzchni użytkowej trochę marne. W prostocie wyglądu, mam podobny projekt (indywidualny), jednak te proporcje mimo 2-stanowiskowego garzażu wyglądają inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts