Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 110
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...

Zaciekawił mnie ten domek ,ale jeszcze bardziej zaciekawił mnie brak stropu. jak zamontować wentylacje mechaniczną , jaka jest temperatura w upalne dni jednak izolacja chyba mniej skuteczna niż przy stropie. Patrzyłem na wcześniejsze posty niestety odpowiedzi tam na moje pytania nie znalazłem. No i malowanie sufitów , brak możliwości oświetlenia sufitowego :( http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=33&a=68&sid=5

Co sadzicie o tym projekcie?

• 3 weeks później...

Witam. Działkę mam, właśnie kupiłem projekt IRYS Z GARAŻEM http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=33&a=68&sid=5

Poszukuję wszelkich informacji od forumowiczów, którzy realizują budowę tego projektu gdyż na wiosnę mam zamiar ruszyć z budową.

Z góry dziękuje za pomoc. Mieszkam w kujawsko - pomorskim i chętnie zobaczyłbym taki dom "live" jeśli jest gdzieś w pobliżu (w promieniu 200 km)

Pozdrawiam

• 3 weeks później...
podoba mi sie ten projekt w wersji z garazem, bede wdzieczna jesli odezwie sie ktos kto buduje ten domek. znajomy mnie straszy, iz mimo ze jest to dom parterowy i o nieduzej powierzchni uzytkowej 116m to bedzie drogi w budowie, poniewaz powierzchnia zabudowy wynosi 218m. jestem tu nowa i kompletnie sie na tym nie znam. pozdrawiam!

Dzieki ze sie odezwalas, od razu mi milej bo jestem tu nowa. Forum przegladam od 2 msc i Twoj dziennik zaczelam czytac jako pierwszy i sledze etapy Twojej budowy na biezaco! Podoba mi sie jak piszesz! Tez bym chciala zobaczyc zdjecia tego domku juz gotowego. Jestem juz na niego zdecydowana w 99%. Teraz jestem na etapie poszukiwania dzialki ale ciagle sa jakies przeszkody: albo za mala, albo ktos mnie przebil na przetargu, albo okazuje sie ze dzialka ktora ktos chce sprzedac jako budowlana jast polem, a przeksztalcenie jej zajmie duzo czasu (tak mi sie wydaje). Moze ktos moglby mi napisac jak dlugo trwa przeksztalcenie gruntow rolnych na dzialke budowlana. Pozdrawiam!

Witam, jestem tu nowa :oops: , szukalam ludzi budujacych Irysa , niestety naliczylam tylko 3 no i ja . Domek ten widzialam w trakcie budowy w Marcelinie k. Szczecinka i wierzcie mi bardzo fajny i dlatego rowniez wybralismy ten projekt. w Lutym zaczynamy ostro zeby w pazdzierniku zamieszkac - mysle ze nam sie uda. Koszty nie sa az tak duze ( chyba , po wstepnych rozmowach i kalkulacji nie wyglada tak zle ) Zyczcie nam powodzenia bo bedzie nam potrzebne :wink:

witaj magic , wlasnie ja tez mam Irysa i rowniez zamierzam budowac na wiosne , a zamiar ten nosilam juz od 2 lat. Widzialam ten projekt w budowie w Marcelinie k. Szczecinka Podoba mi sie . Ja wybralam odbicie lustrzane , lepiej pasuje nam do stron na dzialce . Moze badzmy w kontakcie , razem zawsze razniej ... nie.A i moze sie czegos nauczymy nawzajem? Tak czy siak zycze powodzenia i wytrwalosci.

andrzejko! bardzo, bardzo dziekuje za zdjecia! dzieki tobie dotarlam na strone horyzontu. pola! mam nadzieje, ze zalozysz swoj dziennik budowy i bedziesz w nim na biezaco umieszczac zdjecia i opisy z kolejnych etapow. bardzo mi na tym zalezy. pozdrawiam was!

bede ci kibicowac i sledzic etapy twojej budowy! ja caly czs szukam dzialki, wiem natomiast ze jestem juz zdecydowana na iryska. zycze ci powodzenia i szybkiej realizacji budowy domku! jestem ciekawa czy bedziesz wprowadzac jakies zmiany w projekcie? ja zamierzam zlikwidowac okna dachowe, szalenie podobaja mi sie belki na suficie w salonie! na scianie laczacej salon z kuchnia nie chce barku i wysokich krzesel tylko chce miec wybite przejscie szerokosci okolo 1 metra (barek i hokery mam w obecnym mieszkaniu i nikt z tego nie korzysta) . trzecia zmiana dotyczy szafy, ktora znajduje sie na wprost wejscia z wiatrolapu-nie chce jej czyli szafy miec w holu tylko mam zamiar przesunac scianke i umiescic szafe w pokoju oznaczonym w projekcie numerem 3. pozdrawiam i czekam na nowe wpisy!