Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 110
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzieki, ze odezwal sie ktos kto buduje irysa - czyli Ty! Pisales, ze nalezy uwazac na kilka rzeczy przy bydowie tego domu; a mozesz napisac cos wiecej, bo ja w kwesti budownictwa jestem zielona. Moge Cie jednak zapewnic, ze z tego projektu na pewno nie zrezygnuje, bo strasznie podoba mi sie uklad srodka domu. Z zewnatr chce podniesc tylko minimalnie dach aby moc polozyc dachowke. Bede wdzieczna za twoje rady. Jesli masz jakies zdjecia z realizacji budowy to bardzo bym chciala zobaczyc. Czy moze prowadzisz dziennik budowy? Szukalam ale nie moge znalesc, byc moze zle szukam! Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam wszystkich którzy budują lub podejmują wyzwanie budowy IRYSKA z Horyzontu.

Przede mną także to zadanie.

Mam nadzieję że wywiążę się z założeń.

To fajny projekt. Wśród setek które oglądaliśmy z żoną ten najbardziej nam się spodobał.

Inwestorzy IRYSA - głowy do góry, serca pełne najlepszych nadzieji, łopatę w dłoń i na budowę !!! :p

witam wszystkich...

Ja także przymierzam sie do tego projektu.. Mam działkę 1800 m2 i wydaje mi sie, że Irys bedzie sie super na niej komponowal. Bardzo nam pasuje jego rozkład pomieszczeń.. Tylko chyba łazienke troszke powiekszymy kosztem jednego z pokojów.

A posiada ktoś kosztorys budowy tego Irysa ??

Dzieki, ze odezwal sie ktos kto buduje irysa - czyli Ty! Pisales, ze nalezy uwazac na kilka rzeczy przy bydowie tego domu; a mozesz napisac cos wiecej, bo ja w kwesti budownictwa jestem zielona. Moge Cie jednak zapewnic, ze z tego projektu na pewno nie zrezygnuje, bo strasznie podoba mi sie uklad srodka domu. Z zewnatr chce podniesc tylko minimalnie dach aby moc polozyc dachowke. Bede wdzieczna za twoje rady. Jesli masz jakies zdjecia z realizacji budowy to bardzo bym chciala zobaczyc. Czy moze prowadzisz dziennik budowy? Szukalam ale nie moge znalesc, byc moze zle szukam! Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.

Uwaga!!!! Dachówka oznacza sporo wyzszy koszt dachu. Grubsza więźba i albo deskowanie albo folia i droga dachówka ( kąt nachylenia!!!)

Pisałem o tym kiedyś.

Pzdr i życze powodzenia

Witam,

Jak Wszyscy noszę się z zamiarem rozpoczęcia budowy domu i właśnie padło na Irysa. Rozmawiałem z pracownią architektoniczną na temat kosztu w jakim zamknie się budowa ale oczywiście nie otrzymałem nawet przybliżonej informacji. Czy jest ktoś, kto posiada takąinformacje? Będę budował "systemem gospodarczym" tzn. szukanie wykonawców na poszczególne etapy budowy.

Pozdrawiam i czekam na informacje :D

• 2 weeks później...

Witam, mi również bardzo podobał się Irysek ale zwycięży chyba EMILIA Archipelagu. http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=242

Na stronie internetowej Horyzontu podano:

Irys:

Wersja A → stan surowy netto 121.9 tys. zł netto

koszt budowy z wykończeniem 165.5 tys. zł netto

Wersja B → stan surowy netto 140.9 tys. zł netto

koszt budowy z wykończeniem 192.5 tys. zł netto

Pozdrawiam i życzę powodzenia w budowie i możliwie MAŁYCH kosztów!

• 2 weeks później...

Witam, wiecie co? jestem troche zdolowana ze tyle kasy idzie w ziemie. Fundamenty juz prawie na ukonczeniu , zeby nie ta pogoda to w poniedzialek by juz byl koniec stanu zero a tak to wydluzy sie do czwartku. Koszty , no coz az sie boje podliczyc, w srode bede liczyc , musze nabrac odwagi i stawicz czola okrotnej matematyce. Mimo wszystko ciesze sie jak powstaje dom i wiecie co? tryskam optymizmem.

Pozdrawiam , zajrze za kilka dni........ :p

Witam.

Jak tam sprawy IRYSKA.

13 kwietnia odebrałem pozwolenie na budowę.

Po Świętach lecę do Banku złożyć wniosek o kredyt i jak tylko ( i jeśli ) przyznają to zaczynam budowę.

POLA dawaj foty bo jestem ciekaw jak wyglądają fundamenty.

Chcemy zostawić koniec fundamentów 40 cm wyżej niż poziom gruntu.

Jetsem ciekaw jak to wygląda u ciebie.

Jak tylko zacznę budowę to będę systematycznie wrzucał fotki.

A propos to u mnie "buda" też już stoi.

Teraz z niecierpliwością czekam na rozpoczęcie.

Pozdrawiam wszystkich.