kachna1 21.12.2005 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 mam taki sam gust z tymi zmianami jak ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mackre 19.01.2006 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Buduje Irysa z garażem pod poznaniem. Ładny domek ale trzeba uważac na kilka rzeczy. Jak będziesz chciała wiedziec coś więcej to pytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 19.01.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Dzieki, ze odezwal sie ktos kto buduje irysa - czyli Ty! Pisales, ze nalezy uwazac na kilka rzeczy przy bydowie tego domu; a mozesz napisac cos wiecej, bo ja w kwesti budownictwa jestem zielona. Moge Cie jednak zapewnic, ze z tego projektu na pewno nie zrezygnuje, bo strasznie podoba mi sie uklad srodka domu. Z zewnatr chce podniesc tylko minimalnie dach aby moc polozyc dachowke. Bede wdzieczna za twoje rady. Jesli masz jakies zdjecia z realizacji budowy to bardzo bym chciala zobaczyc. Czy moze prowadzisz dziennik budowy? Szukalam ale nie moge znalesc, byc moze zle szukam! Pozdrawiam i czekam na odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
POLA50 21.01.2006 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 witaj, pisz nam na jakie rzeczy mamy zwrocic uwage? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLKA 07.02.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 WITAM! Zamierzam rozpoczac budowe na wiosne , jestem na etapie szukania projektu .Bardzo zainteresował mnie IRYS myslę że koszt budowy nie bedzie taki wysoki . Prosze o rady . Kto juz buduje , kto juz mieszka prosze o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
POLA50 15.02.2006 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Witam. Nareszcie papierzyska sa w komplecie w starostwie , teraz jeszcze tylko 7dni na wszczecie postepowania ( jesli nie bedzie zastrzezen to zaczynac juz mozna) i koparka wchodzi. I to bedzie pierwsze zdjecie z naszej budowy jakie wkleje tu. pozdro; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 15.02.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 czekam niecierpliwie na pierwsze zdjecia i relacje z budowy! pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLKA 16.02.2006 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 życze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas744 25.02.2006 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Witam wszystkich którzy budują lub podejmują wyzwanie budowy IRYSKA z Horyzontu. Przede mną także to zadanie. Mam nadzieję że wywiążę się z założeń. To fajny projekt. Wśród setek które oglądaliśmy z żoną ten najbardziej nam się spodobał. Inwestorzy IRYSA - głowy do góry, serca pełne najlepszych nadzieji, łopatę w dłoń i na budowę !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
POLA50 28.02.2006 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 witaj w gronie Iryskowym i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 01.03.2006 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 witam wszystkich...Ja także przymierzam sie do tego projektu.. Mam działkę 1800 m2 i wydaje mi sie, że Irys bedzie sie super na niej komponowal. Bardzo nam pasuje jego rozkład pomieszczeń.. Tylko chyba łazienke troszke powiekszymy kosztem jednego z pokojów.A posiada ktoś kosztorys budowy tego Irysa ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mackre 03.03.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Dzieki, ze odezwal sie ktos kto buduje irysa - czyli Ty! Pisales, ze nalezy uwazac na kilka rzeczy przy bydowie tego domu; a mozesz napisac cos wiecej, bo ja w kwesti budownictwa jestem zielona. Moge Cie jednak zapewnic, ze z tego projektu na pewno nie zrezygnuje, bo strasznie podoba mi sie uklad srodka domu. Z zewnatr chce podniesc tylko minimalnie dach aby moc polozyc dachowke. Bede wdzieczna za twoje rady. Jesli masz jakies zdjecia z realizacji budowy to bardzo bym chciala zobaczyc. Czy moze prowadzisz dziennik budowy? Szukalam ale nie moge znalesc, byc moze zle szukam! Pozdrawiam i czekam na odpowiedz. Uwaga!!!! Dachówka oznacza sporo wyzszy koszt dachu. Grubsza więźba i albo deskowanie albo folia i droga dachówka ( kąt nachylenia!!!) Pisałem o tym kiedyś. Pzdr i życze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eelfish 09.03.2006 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Witam, Jak Wszyscy noszę się z zamiarem rozpoczęcia budowy domu i właśnie padło na Irysa. Rozmawiałem z pracownią architektoniczną na temat kosztu w jakim zamknie się budowa ale oczywiście nie otrzymałem nawet przybliżonej informacji. Czy jest ktoś, kto posiada takąinformacje? Będę budował "systemem gospodarczym" tzn. szukanie wykonawców na poszczególne etapy budowy. Pozdrawiam i czekam na informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
POLA50 15.03.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 witaj eelfish , ja dostałam kosztorys razem z projektem , oczywiscie jest on usredniony - 237 tys. pod klucz. Wydaje mi sie ze to jest na wyrost , a systemem gospodarczym napewno mniej. pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
POLA50 15.03.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 aaa .... zapomnialam dopisac ze w piatek kopia lawy i szopka juz stoi , fotki wkrotce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eelfish 15.03.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Witaj Pola,Dziękuję za informacje! Czy podany przez Ciebie koszt to netto czy z VAT? Przypuszczam, że netto. Ciekawi mnie w jakiej faktycznie kwocie się zmieścisz? Ja czekam na WZ. Jak otrzymam odezwę się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
POLA50 29.03.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Witajcie. Mam juz pozwolenie i w piatek kopiapod lawy, kosztorys o ktory pytales pewnie netto, zobaczymy ile wyniesie stan zero. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfilo 29.03.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Witam, mi również bardzo podobał się Irysek ale zwycięży chyba EMILIA Archipelagu. http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=242 Na stronie internetowej Horyzontu podano:Irys:Wersja A → stan surowy netto 121.9 tys. zł netto koszt budowy z wykończeniem 165.5 tys. zł netto Wersja B → stan surowy netto 140.9 tys. zł nettokoszt budowy z wykończeniem 192.5 tys. zł netto Pozdrawiam i życzę powodzenia w budowie i możliwie MAŁYCH kosztów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
POLA50 09.04.2006 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Witam, wiecie co? jestem troche zdolowana ze tyle kasy idzie w ziemie. Fundamenty juz prawie na ukonczeniu , zeby nie ta pogoda to w poniedzialek by juz byl koniec stanu zero a tak to wydluzy sie do czwartku. Koszty , no coz az sie boje podliczyc, w srode bede liczyc , musze nabrac odwagi i stawicz czola okrotnej matematyce. Mimo wszystko ciesze sie jak powstaje dom i wiecie co? tryskam optymizmem. Pozdrawiam , zajrze za kilka dni........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas744 15.04.2006 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Witam.Jak tam sprawy IRYSKA.13 kwietnia odebrałem pozwolenie na budowę.Po Świętach lecę do Banku złożyć wniosek o kredyt i jak tylko ( i jeśli ) przyznają to zaczynam budowę.POLA dawaj foty bo jestem ciekaw jak wyglądają fundamenty.Chcemy zostawić koniec fundamentów 40 cm wyżej niż poziom gruntu.Jetsem ciekaw jak to wygląda u ciebie.Jak tylko zacznę budowę to będę systematycznie wrzucał fotki.A propos to u mnie "buda" też już stoi.Teraz z niecierpliwością czekam na rozpoczęcie.Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts